Д6 със сумата на увеличението, с код 2, с дата на изплащане/начисление/ като предходната Д6.
Но не можете да я подадете по ел. път. Пак на място в НАП, защото са изпуснати срокове
Да има този доход фирмата е работеща през годината внася авансово ЗО и в края на година при подаване на годишната декларация попълва и приложението за ЗО и винаги е на максимума 2000.00 лв.Затова въпроса ми беше трябва ли да приспада от този доход 2000.00 пенсията която получава.

Не
Не е проблем.
Лицето да представи болничния при вас /бившия работодател/, вие го представяте в НОИ / в3-дневен срок от получаването, мисля беше/.
Лицето има право на обезщетение от НОИ 
Допълнително споразумение

Вижте горния пост :)
ДОД го посочвам в Д6 когато удържа данъка на лицето.Така ли е.И пак по месеци.

При ГД ДДФЛ не се попълва в Д6
Значи Д6 за 12,01,02,03,04 и 05 и данъкът не се попълва нали така

Да :)
Благодаря за информацията.
Неплатеният отпуск е по молба на служителя. Използван е чл. 160, ал. 1 от КТ.
Ако обаче здравното е за сметка на служителя, няма от какво възнаграждение да му го удържа. Трябва да го приема за вземане от него и да го удържа от първата му заплата след отпуска ли?

Да
Първоначалният въпрос беше за свободна професия, за която е написано:
КСО чл.4 ал.3
(3) (Обявена за противоконституционна по отношение на работещите пенсионери, включени в кръга на задължително осигурените лица по този законов текст - РКС, ДВ, бр. 55 от 2000 г.) Задължително осигурени за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт са:
1. лицата, регистрирани като упражняващи свободна професия и/или занаятчийска дейност;

Благодаря, Далила! Аз понякога така си зациклям и докато не го храносмеля това сама, няма да разбера какво се опитвате да ми кажете....
Извинете за тъпите въпроси. :innocent:


Не се притеснявай :) важното е да се изяснят нещата
Щом за пенсионерите е противоконституционен чл. 4, ал. 3 от ксО, а той е заложен в чл. 4, ал.1 ЗЗО, кво праим сеа? ::)

но за работещите пенсионери :) не за СОЛ-вете
Добре аз мога ли да си поискам разрешение от ИТ да я съкратиме по чл.328 ал.1 т.12? И аз искам всичко да е както е по закон, защото му нямам вяра на този служител, че няма да има претенции.

Ака ИТ даде разрешение, може, но при положение, че лицето до момента /с ТЕЛК/ изпълнява длъжността, какво се е случило, че изведнъж да има обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор?
Ако се стигне до съд, незнам дали ще издържи
Може би не си задавам правилно въпроса. Просто така излиза от калкулатора за граждански договор като попълниш пенсионер с над 50 на сто намалена работоспособност, който не желае да се осигурява. Щото нали:

КСО чл.4 ал.3
(3) (Обявена за противоконституционна по отношение на работещите пенсионери, включени в кръга на задължително осигурените лица по този законов текст - РКС, ДВ, бр. 55 от 2000 г.) Задължително осигурени за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт са:.....

Изобщо тия изключения в изключение от правилата са страшно объркващи. Надявам се на калкулаторите. :smile1:

защо гледате осигуряване по ГД? Нали за свободна професия говорим?
Само да напомня, че от 01.04.2012, с прил.4 вече не се носи копие от акта за раждане :)
Е, нои аз ще го направя, заради детето, за да бъде по-добре осигурено. Или гледате само за държавата, а децата да гладуват? Не е честно!

Не, не гледаме държавата, а себе си, защото искаме като излезем в болнични да получаваме достойно заплащане, защото искаме нашите родители да взимат достойни пенсии и да не се налага да разчитат на децата си, за да оцелеят...........
Защото не е коректно по този начин да се точи НОИ
  Към Dalila. Не не са искали ГДД .Може би защото са заверени наведнъж 4 години от 2006 до 2009 ,а заверката е направена в началото на 2011.


Тогава послушайте съвета на Trevit.
 Осиг.книжка е заверена за тези години с така както ви обясних попълване в кол.10 с  действителния осиг.доход ,който е по малък от МОД за съотв.години. Дали при пенсиониране ще има проблем въпреки че е заверена .Сега го виждам и се притесявам дали не трябва да се коригира

ГДД не искаха ли, преди да я заверят?
Само за пенсиите ли се отнася това ограничение за МРЗ?

да
Не, не съм на ТД или на ДУК, в провинцията се осигурявам като самоосигуряващ се.

в софийската фирма пак ли като самоосигуряващ се? И на колко се осигурявате в първата фирма?
Ето на такиви аз им викам "Бизнесмен-третокласник"! П >:(оне 4 клас трябва да им искат преди да ги регистират за търговци бе ..ква е тази работа - срамота! >:(

а аз - Бизнесмени - селски тарикати :(