Не се вписва в ТК!
Ако 06.10. е последния работен ден, то осиг.стаж е 06 м. 11дни 04 часа
трудовият е верен
счетоводителката ми каза че нямала право на обещетение тъй като била непълнолетна и учаща и вземала детски

Никъде не пише за такова изискване, но е логично, защото хората, които се регистрират на Бюрото, се предполага, че търсят работа.
А дъщеря Ви е ученичка и това е нейната работа в момента
Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък от 350 лв., имат право на еднократна помощ при бременност, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.

Вие и бащата взимате от работодателите си  удостоверение за брутните месечни доходи  за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане,
Благодаря за отговора, но не за тази еднократна помощ става въпрос. В чл.5а, ал.2 от Закона за семейните помощи пише че имам право ако съм осигурена, но нямам необходимия осигурителен стаж, на еднократна помощ за не повече от 45 дни. За нея питам дали се изисква доход и документи, понеже не е упоменато.


Ако напишете точно за коя помощ питате, вместо да цитирате членове, ние да търсим въпросния член......., ще е по-лесно да Ви отговорим

А най-лесно е да отворите тук
http://pomosti.oneinform.com/
и да си прочетете
4 месеца по 7.20 лв. на работен ден
Майката има право на еднократна помощ при раждане на живо дете, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция.

Чл. 11. (1) Еднократна помощ при раждане на живо дете се отпуска въз основа на подадена молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.

(2) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

1. оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;

2. (изм. – ДВ, бр. 95 от 2012 г. , в сила от 4.12.2012 г.) копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката, или удостоверение от общинската администрация за родените от майката деца;

3. (изм. – ДВ, бр. 95 от 2012 г. , в сила от 4.12.2012 г.) копие от разрешението за продължително или постоянно пребиваване на гражданите на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство и копие от разрешението за продължително, постоянно и дългосрочно пребиваване на чужденците;

4. лична карта (за справка).
1. Да
2 Само продавач
3. не подава Окд5
4.  цялото обещетение за майчинство или се осигуравя тя на 420 и взима 50% от майчинството  Да, без другите условности
5. да
Що м е в болничен- управителя и еоод-то не работи, няма нужда от управител, това нали не значи да се подава окд-5 за спиране на дейността?

Да, не се подава Окд5
Предтекста на юрист консулта е че добавяйки този член в ТД се изпълнява задължението от страна на двете страни да уведомят писмено за евентуална промяна т.е. да изменят отношението при пълно съгласие.

Глупости!
Сменяйте юрисконсулта!
чл.119 трудовото правоотношение може да се променя с писмено съгласие между страните за определено и неопределено време
Е?
За да се ползва чл.119, първо  трябва да има Трудов договор!
има ли нарушение ако чл.119 остане в трудовият договор?

Какво пише в чл.119?  Има ли общо с Трудов договор?
Здравейте, някой вписва ли следното основание по Трудови договори - на основание чл.70 ал.1 и във връзка с чл.67, ал.1, т.1 и чл.119 от Кодекса на труда ? Бихте ли ми казали защо се записва чл.119 в договора?
По принцип ТРЗ програмата е на Микроинвест и при създаване на нов трудов вписва тези три члена.

на основание  чл.67, ал.1, т.1  и във връзка с чл.70 ал.1  трябва да е
На чл.119 изобщо не му е мястото в ТД

Променете си макроса!
Ако правилно съм разбрал:
- за 2012 е ползван целия отпуск
- за 2013 не е ползван, поради майчински
- за 2014 не е ползван поради майчински и неплатен.
За двете години 2013-2014 според мен се полагат 2 х 20 дни (с условието, че не съм запознат с неплатения за гледане на дете и го броя за стаж).

Да, за 2013 и 2014 имате 40 дни.
Отпускът може да ползвате, без да изгори, до две години от месеца през който ще се върнете на работа

Кодекс на труда
Чл. 176. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) (1) Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи за следващата календарна година от:
1. работодателя - поради важни производствени причини при условието на чл. 173, ал. 5, изречение трето;
2. работника или служителя - когато ползва друг вид отпуск или по негово искане със съгласието на работодателя.

Чл. 176а. (Нов - ДВ, бр. 18 от 2011 г., в сила от 01.03.2011 г.) (1) Когато платеният годишен отпуск или част от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината, за която се полага, независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) Когато платеният годишен отпуск е отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 1, правото на работника или служителя на ползването му се погасява по давност след изтичане на две години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му.
Здравейте,
при мен ситуацията е следната.  В момента съм в майчинство, имам ли право ако след края на първа година ме съкратят от фирмата да отида на борсата. Имам 10 г.стаж,колко месеца ще е и колко % се взима.
Благодаря предварително.

Едва ли работодателят ще е съгласен да Ви съкрати докато детето не стане на 3 годинки
При изготвяне на уведомлението по чл. 62 се загледах, че лицето е с регистрирано допълнително споразумение. Отново е със срок на изпитване, но е посочен като тип на документа, когато съм го подавал 02 (допълнително споразумение), като е променено основното трудово възнаграждение. Сега когато подавам уведомлението за прекратяване на трудовото правоотношение в полета 10 дата на сключване, 12 срок на договора и 11 осн. трудово възнаграждение, би било по-коректно да запиша данните от регистрираното допълнително споразумение или на сключения преди година срочен трудов договор?

Не!
Посочват се реквизитите на Трудовия договор!
Мислех си около празниците за две седмици да назначи само продавач, защото за две седмици, какво толкова управление, но пък от НОЙ да не спрат обещетението по болничния.

Щом е ЕООД няма изискване за прокурист/управител, когато СОЛ-а е в майчинство.
До 31.12.2015 имате 60 дни, ако годишния отпуск е в размер на 20 дни