Цитат: "...тъй като вече 6-те месеца изитчат на 22.08.2015 г.?..."

Ама защо през август? :blink:

Уведомлението отразява датата на договора, а не датата на започване на работа. После като го освобождавате внимавайте да не размените датите. И защо като ви трябва изпитателен срок не използвате допълнително и чл. 70?
Pupeshche,
ти нали знаеш, че в нашия занаят - казуси да искаш!
Това, дето го разискваме по-горе с бременната е принципно грешен подход - ами те я виждат, че е бременна, ясно е че не става дума за някаква "изненадваща" ситуация.
Обаче, аз в практиката си съм имала друг случай, свързан с текста, който копнах по-горе.
Назначавам човек от конкретна дата. Пътувайки към нас, за да си подпише договора и да започне работа на човека му се спуква язвата, едва не се удря с колата в дърво, вкарват го по спешност за операция, уведомява ни, няколко дни по-късно изпраща болничния. Работодателят прие, че договорът е сключен. Човекът преди това беше работил и имаше непрекъснати осигурителни права`. НОИ изплати болничния, човекът след като се възстанови си дойде на работа, а в месеца на назначаване нямаше нито един работен ден.
Та това е - при работа с живи хора изключенията са правило!  :smile1:
(3) (Отм., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 100 от1992 г., предишна ал. 1, изм., бр. 120 от 2002 г.) Работникът или служителят е длъжен да постъпи на работа в едноседмичен срок от получаването на документите по ал. 1, освен ако страните са уговорили друг срок. Ако работникът или служителят не постъпи на работа в този срок, трудовото правоотношение се смята за невъзникнало, освен ако това се дължи на независещи от него причини, за които той е уведомил работодателя до изтичането на срока.

Връщаме се пак към един по`предишен разговор, в който бях написала, че законодателни текстове, които подлежат на ИНТЕРПРЕТАЦИЯ за нищо не стават.

Според този текст момата, дето я назначават е УВЕДОМИЛА работодателя.
Въпросният работодател не е заличил назначаването.
Всичко останало са си коментари между нас (което е прекрасно, защото обменяме ценен опит!).
А вече как ИТ ще реагира на казуса си е съвсем друга работа.
Във всеки случай аз лично такъв "таралеж" не бих... (разбирате какво ;)  )
Таня е права, че НЯМА да се изплати, не е права, че трудовото правоотношение НЕ Е възникнало... :)
...да, да... съобразих... ами Надето да си види как точно са й заповедите и да си избере, което по` й приляга...  :) :) :)
... с dalila се разминаваме с 1 ден...
Аз намирам неплатеният от 17.05.2014-30.06.2014 за 1 м. 13 д.
След което стажът става  01 г. 10 м. 01 д.
(това в случай, че 30.06 НЕ влиза в неплатения, иначе дните са 14)
...аз по-горе вече съм написала, че цялата ситуация е абсолютно погрешна... и marpan_64 го написа, обаче ако договорът е регистриран той така или иначе си съществува, няма отказ от него, не е заличен, по смисъла на дву-седмичното неявяване. От гледна точка на фактологията договорът го има, а че е оплескана работата е повече от ясно...  :)
...Таня-ЛС, ако има изпратено уведомление до НАП и то е било прието - възникнало е. Приеми го за възникнало, защото някой ден bubeto_6 ще тръгне да освобождава лицето и съвсем ще се оплеска...  ;)
...на граждански договор ли е?
...зависи как ще стане това "прехвърляне".
Дали ще ви накарат да подадете заявления за освобождаване и после ще ви назначават или е преминаване на собственост и ще използват чл. 123 от КТ.
На първия въпрос - да, след като направи 12 мес. осигурителен стаж ще започнат да й плащат.
На втория - не е трябвало да я назначавате в ден, в който тя е в законоустановен отпуск. Ден преди това - да, но помислете логично - назначавате човек, който реално не трябва да е на работа.
Успех!
...ама нещо аз ли не броя правилно,  :blink: август принципно е с 21 р.д...
...ами какво да ти кажа, щом си стигнала до положението да откриеш тема, рано или късно ще ни вкараш в казуса...
ИТ и да дойде няма да те изправи до стената и да те стреля от упор, а ще даде предписания и срок за изпълнението им, ако е много "запечена" работата може да ви плесне и глоба, ама и това не е болка за умиране.
Общината вероятно ви прави финансова проверка, ама и тя ще излезе с някакъв констативен акт, който все пак подлежи на обжалване.
А ти вместо да се филмираш за служебни простотии, които принципно край нямат,  по-добре обърни внимание на детето - в първи клас им е много "странно" на миличките - играе им се та им се плаче, ама нямаааааа...  :)
JiD,
да си чула, да си чула, какво пък толкова да си чула...
Нали не са те нарисували с рога и копита!  :)

А Далила е права, даже да си допуснала някаква грешка редът за наказания по Кодекс го знаеш, тъй че - споко.
Като ти посипят реалните обвинения на главата, тогава алармирай, все ще измислим нещо с дружни усилия...  :D
...още нещо важно, за малко да забравя...

Да се има предвид, че полаганият от„морските лица” труд може да е, съгласно Наредбата за категоризиране на труда при пенсиониране и инструкцията по нейното прилагане, от ІІІ до І категория труд.
...ето още малко като отговор към dijit:

Регламент № 883/2004 г. гласи, че приложимото законодателство за лица, които полагат труд на територията на държава членка на ЕС, е законодателството на конкретната държава.
Също така се счита, че трудът положен на плавателен съд, който плава под флага на държава членка, е положен в съответната държава.
Иначе казано, морякът, положил труд съответно в държава-членка на ЕС трябва да се съобрази с тамошното законодателство за съответните осигурителни вноски.
Удобно е да се отправи запитване към компетентните органи (тамошните НАП-ове) относно това кое законодателство трябва да бъде приложено.
Ако от там отговорят, че може да се приложи Българското законодателство, то тогава морското лице следва да се осигурява по реда, регламентиран в чл. 4а от КСО.

Що се отнася до ДОД на лицето, то е задължено в края на годината да си подаде декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ и съответно да си внесе дължимия данък.
...броят на "шефските благопожелания" е правопропорционален на годините трудов стаж...  :)

За нормативите ще питаш, когато "битката" започне. Няма как да се защитаваш от нещо "хипотетично".
И не му се шашкай толкова - шефовете идват и си отиват, а "пчеличките" остават, щот` все някой трябва и да бачка... ;)
Дефиниция на морски лица

Според т. 54 от §1 на ДР на ЗДДФЛ „морско лице” е физическо лице, заемащо длъжност по трудово правоотношение като член на екипажа на морски кораб, вписан в регистъра на корабите на държава - членка на Европейския съюз, независимо дали се намира на брега или на борда на кораба, притежаващо свидетелство за правоспособност и свидетелство за допълнителна и/или специална подготовка, придобито по реда на наредбата по чл. 87, ал.1 от Кодекса на търговското корабоплаване. Има се предвид Наредба № 6 от 22.11. 2007 г. за компетентност на морските лица в Република България. Ползваната за целите на ЗДДФЛ дефиниция на „морско лице”, изключва лицата, участващи в екипажи на кораби осъществяващи речно корабоплаване. Затова при речно корабоплаване, въведеният в ЗДДФЛ преференциален режим не намира приложение. Те се облагат по общия ред.

...и от мен малко за доизбистряне на казуса...  :good:
...ейййййй, колежки, колкото по` го разплитаме тоз` чорап, толкова по-дебело става кълбото... :)
И сега от цялата работа разбрах, че тя всъщност излиза в болничен за гледане на дете, което още веднъж променя ситуацията.
Съгласна съм, при тези обстоятелства съвсем ще го платят. Неразборията идва от различните календарни периоди на подаване.
Е, следващия път ще го подаде на време...  ;)
...погледнете Раздел 3 на същата наредба...