Ще се отрази само на размера на обезщетението. При изчисляването за периода между двата договора ще се смята върху МРЗ.
Надявам се, че тези 10-15 дни без осигуряване няма да са критични за изпълнение на условието 12 от 18.
извършва консултантска услуга, и получава доход
Тали услуга по какъв начин е оформена? Граждански договор? Друго? Според договора е и декларирането, определяне на данъка и осигуровките.
Ако лицето не е било осигурено за ОЗМ в деня преди възникване на нетрудоспособността, то болничният е издаден непременно и трябва да бъде анулиран.

Направете справка дали "спрял дейност още и не внасял осигуровки " е свързано с подаване на ОКД5 или не, дали са подавани или не Д1 и дали са  подлежали на подаване.
Ако смятате, че решението на ТЕЛК е неправилно, обжалвайте, но не го пренебтегвайте. Не си играйте със здравето на човека. Още повече, че  таксиметровия шофьор ,колкото и да е плюл на собствения си живот, носи отговорност за живота и здравето на пътниците си.
Не е задължително да има лихва.
При формиране на годишния финансов резултат за данъчни цели, обаче, ще трябва да се съобразите с чл.16 от ЗКПО
 Това с 4-те месеца не е сигурно. Много е възможно въобще да няма право на обезщетение, ако няма и друг стаж.

периодите :
-07.2020г до 12.2020г
почивка и после отново
- 04.2021 до 07.2021г
В началото на този месец започнах работа тук в България (20тина работни дни )


При така представените данни, дори месеците да са пълни, има 6 м. +4 м. + 20 д. = 10 м. 20 д., което е под 12 месеца от последните 18.
Здравните осигуровки като безработен нямат отношение към обезщетението за безработица.
 Щом не извършва никаква дейност във фирмата си, няма основание за (само) осигуряване.
работех по Чл. 114 на 4-ри часов договор (който се явяваше за мен основен и единствен), но не всекидневно,
Проблемът Ви не е в 4-часовия работен ден, а в това, че не сте работили всички дни в месеца. За "дни в осигуряване" се броят само дните, през които сте работили. През останалите сте без осигуряване.
подписването на договор , заедно с преглеждането му отнема 10-15 мин, особено ако е типов договор. По тази логика управителя трябва да се осигурява за 1 час на мес за положения от него труд... НАП трябва да приеме работа от 1 час на месец например

И това е възможно. Изискването е управителят да е назначен на трудов договор с длъжност "управител" с код по НКПД започващ с 1. Това пък от своя страна изисква да има кой да подпише ТД като представител на работодателя (друг управител) и новия управител да е вписан в ТР като такъв. "Врътката" "минава" при ООД с поне двама съдружника, които управляват поотделно (или както е масово - заедно и поотделно)
Договорът ще си е в сила и не знам защо си мислите, че няма да е в сила. Няма да се постъпи на работа, а това е нещо различно

Да, в сила ще си е. Само дето ако няма отработен ден, няма да има започнало осигуряване по този ТД и няма да има обезщетение за временна нетрудоспособност
 Фактурите ще бъдат издаденни на ЮЛ,

И как ще стане това, без да прехвърлят партидите от ФЛ на ЮЛ? Пък за самото прехвърляне ще трябва основание (напр. Договор за наем)
Ще се вземе за база само тези 12 дни

Цитат на: visotor в 23.07.2021, 19:11
После - е „освободил себе си“, от поста „управител“
Сега „собственика на ЕООД-то“ ще си гледа детето!

Това, че собственикът е в майчинство, не означава задължително, че договора за управление е прекратен. Дори напротив - за да си получава майчинството, майката трябва да е в осигуряване (е, има и изключения, но няма да ги коментирам).
 
УА е към оня момент!
Важното е какво пише в актуалния УА, защото при смяна на управителя или при назначаването на втори управител, същия трябва да е вписан в УА. 
Както писа колегата по-горе, питащата не е дала нужните подробности по ситуацията и не може да се даде еднозначен отговор.
А де! Интересен въпрос.
Изобщо - какво значение има, името на работодателя - при положение, че болничния лист, удостоверява временна неработоспособност на физическото лице?

Както и много други формуляри, в които пише „Да послужи пред ...“.

Явно има значение след като болничния вменява някои задълженията на работодателя, пред който "ще послужи" (отчитане, представяне в НОИ, плащане на първите три дни, осигуряване...)
За малка разлика в името на фирмата и/или адреса не бих се занимавала, но за по-съществена бих върнала болничния.
Добре де - каквито и да са доходите през годината, съответно и осигуровки/ДОД - нали накрая ще се подаде ГДД по чл. 50?
Суми от „Граждански договор“ - в Приложение 3.
Накрая се „тегли чертата“ и се довнася, каквото се налага!

И какво ще довнася? Данък- възможно. Но въпросът е за осигуровките. Ако лицето не е СОЛ, не прави изравняване на осигуровките на годишна база и нищо не довнася. В случая на m.inkv изпълнителят очевидно не е СОЛ .
А по какъв повод издавате фактурата? Продавате стока или извършвате услуга?
Пробвах и с двете и никъде нямаше информация нито за едното, нито за другото. Понеже го подадох днес в 21 часа дали не трябва да почакам малко.
При подавне на ДДС информацията за обработката и приемането излиза веднага.
Проверете в "подадени" дали въобще нещо сте подали.
Тъй като Д6 е само за данъка, тя може да бъде приета отделно и независимо от Д1. Сега остава да си изясните защо не е приета Д1, да отстраните грешката и да я подадете отново. При подаването отметнете, че не подавате Д6
С КЕП или ПИК на лицето.
Едното в "декларации по ДДС" - "подадени данни", другото в "предоставяне на данъчна и осигурителна информация"-"справка за задълженията с възможност за плащане"
Моля