da,но не искат..един вид "ти не можеш да ми оправиш нещата".... и вече и аз се ччудя какво и как да напарвя....ако командировки се разпределят....
таксиметрова дейност е като еоод. през годините се е натрупала мн неразпределена печлаба и сума по каса. как мога да ги намаля тези сметки, при положение, че действително не са налични....той внася само данък за тасито като вид  патент?
ДА, И ЗА ДА НЕ СТОЯТ ПО 499, ПРИ НАЛИЧНОСТ НА КАСАМОГАТ ЛИ ДА СЕ ПОКРИЯТ/ПОГАСЯТ/ВЪРНАТ?
може ли лични средства по см 499 да се покриват със средсват откасата. става въпрос за взети средства от собственика, но тъй като стоят по 499, да се покрият ако има в касата средства?
не са през фирмена сметка..в такъв случай?
Здравейте, начислявате ли и осчетоводявате ки осигуровки на сол в ЕООД, където е единствен работещ собсрвеник. някъде бях попадала, че не се осчетоводят зашото не засягат финансовия резултат? какви счетоводни операции използвате?
да, но след това?
здравейте! как могат да се разпечатат платените оигурвки от новия сайт на нап? чрез електорнните услуги- преди имаше история на плащанията, сега не откривам подобно..моля помогнете..
значи с Справка за извършено приспадане на ДДС (Приложение №6 към чл. 68, ал. 4)мога да поискам сумите за месец  10 и 11?
здравейте, октомври сме на възстановяване 2000, ноември 1500, декември приспадам 300 лв.имам ли право сега да си поискам ддс за октомври или е минал срока и мога само за ноември?
грабо еди вид е като допълнителен..сега я започнала там да продава.аз съм подала за ел. магазин. трябва ли допълнително за грабо да подам?благодаря!
Здравейте, регитраран е ел магазин в платформата на НАП. при започаване да продава и в грабо трябва ли още нещо да се подава като информация? Благодаря!
здравейте, трябвали да се впише в търговкси регистър нов управител, за да не се прекъсне майчинството на Сол или е достатъчно да се назначи на трудов договор като управител?
да, няма да има. тя е с прекъсната дейност още миналата година. сега при предаване на документите за подаване в ТР плати и се чудя как да декларирам...
Здравейте, фирмата прекъсва дейност 2020. сега плаща за подадена ГДД за 2020. мога ли да подам д1, д6 и за ав данък за градански диговор за подадената ГДД.
да на същото фл е. идеята е кое ще бъде свързано с по- малко разходи
здравейте, ет иска да продаде закушена къща на ФЛ впоследсвтие ет ще се ликвидира. как бихте ме посъветвали - чрез покупко -продажба или дарение да стане прехвърлянето на имота от ет на фл. благодаря ви!
не -няма да получва доход в новото, което да разбирам, че нищо не се подава, освен за начало на дейността?
там внася само осигуровки на малкия %