Здравейте! СОЛв две фирми, ще се осигурява в едната. за другата трябва ли да се подват ежемесечно някакви декларации или нищо не се прави? Благодаря!
пише, че може, предвид, че е тази година...
Здравейте! СОЛ си е сменил % на осигуряваще - от виския на ниския, без да ме уведоми. подаде са Д на високия %. мога ли да коригирам с подаване на коригиращи Д1 за всеки месец поотдлно, електронно?
някой може ли да помогне?
а възможно ли е да го назнача като управител, без да се вписва в ТР? да се осигурява като управител, но да изпълнява и дейността по продаването?
Здравейте! моля за мнение за казус: собственик- СОЛ излиза по майчинство. от изчетеното разбрах, че трябва да се впише нов управител в ТР, и същият да се назначи като управител ( като в същото време и продава в магазина) или може да започне да се самоосгурява ( новият управител)? един вид новият управител да е нов СОЛ , докато старият е по майчинство?
Здравейте! сол предстои да излезе в първи болничен -45 дни преди термин. иска да назначи свекърва си като работник продавач. това ще е достатъчно ли СОЛ даполучва майчинство? СОЛ е собтвеник на маалко магазинче за пловеде и зеленчуци.
Здравейте ! Предстои ми дерегистрация по ддс на мий близък. Какви документи биха поискали ?
Благодаря!
направих го както ми казахте, в нап съпбщението е че не е приета д1, но сметката е увеличена ссъс сумата по д6? дали така трябва?
Здравейте, налага се да коригирам Дан основа с съответно данък ЗДДФЛ с 0.81 лв. Трябвя да подам коригиращи данни само за лицето на д1  и само коригиращи данни само на д6 за данъка със сума 0.81 лв?
здравейте, може ли сол да работи ина трудов договор в друфа фирма? по кой член от кт трябва да е назначи- ако може?
здравейте, как покровате креидтно салдо по 499. ако има па 501, можели да се покрие?
тъй като темата е започната..да попитам...в оборотната правят ли се някакви записвания в смисъл печалбата за 2020 ми е 5, мога да пристадна 3, това в 2020 ли да го напарвя- и как? или в 2021. или само се попълва пристападенто в гдд...
здравейте, ако фирма е на загуба 2020- къде се отбелязва в гдд по чл.92- за евентуално приспадане догодина?
здравейте, има ли някой който може да даде мнение?
Здравейте и честит празник! има ли нещо по-специфично при счетоводството на електронен магазин? регистрация по ДДС трябва ли?
значи трябва задължително да е на трудов- така ли? в кой нормативен акт е записано?
Здравейте! знаете ли дали ръководител транспорт, притежаващ сертификат за това, може да бъде назначен на граждански договор? имаме кандидат със сертификат, но е държавен служител....в макъл град сме и е малко сложно с персонала....