Достатъчно мнения се изказаха, за да се ориентирате. Нещата опират до закръгление и бих заложила на 19 дни.
Да, подавала съм.

Благодаря ! :smile1:

Може да опитате, то ще си покаже

Не бих предпочела да правя опит без да знам какво да очаквам.
Колеги, дали е технически възможно подаване на Д1 примерно за юни преди 30 юни ?
Болничнитят лист трябва да е от 13.05 и за това алтернатива - няма.

Болничният си е правилно от 12, но отпускът за временна неработоспособност започва от 13. И какво като сте чели, а не го знаете ?
Съгласно характеристиката на гражданския договор той няма работно място и работно време. Тука по-скоро възниква въпросът с повтаряемостта на услугата , което може да отвори някои въпроси / като прикрит трудов договор / и това е една от причините да не се гледа с много добро око на подобни процеси. Лично за мене това е един анахронизъм, но предпазливостта изисква да отбележим това обстоятелство. Ако сте СОЛ нещата биха били по-изчистени.
Месечни счетоводни услуги на малка фирма притеснително ли е да се извършват срещу заплащане по граждански договор. Става въпрос за общо около 2 часа труд все пак.

Счетоводителят СОЛ ли е ?
Обаче от болницата казват, че това не важи за тях.Издават от 12.05 и казват да се оправя работодателя. Според мен в приложението където се описват дните трябва да са 3 за работодател и 2 от Нои

Все едно какво казват - законът е за всички. За вас дните започват да текат от 13.
Договорът определя и периода - начало на осигуряването е началото на договора, а последен ден в осигуряване - края на договора. За колко дни е свършена работата е все едно - при ГД имаме резултат, а не работно време.
Ще ги уведомя и едновременно ще коригирам в дневника за 04/2023

Е, едновременно няма как. Изберете си едното.
Декларация за приходи и разходи под 500 лв в НСИ и ГДД по чл. 92 в НАП.

Това е нещо друго вече, а не предходното.
Едното не изключва другото
в отговор на
 Декларация за неактивност или по чл.92?
Курсовите разлики са по сметката. Двете на различни места.
А защо да не е допустимо ?
Делите не на месеците, в които се е осигурявала здравно, а в които е упражнявала дейност без значение на отработените дни.
Така би трябвало да излезе.
малко трудно ще се възприеме да е на по-малко от 8 часа. 

Не дай боже след 17 часа да има нужда от него.
7. В колона 7 се попълва осигурителния доход за месеца, върху който се дължат осигурителни вноски, образуван като сбор от сумите на съответните редове, вписани в колона 3 и колона 5. Осигурителният доход, вписан в редовете на колона 7, не може да надвишава максималния размер на осигурителния доход за съответния месец.

Е, дано получите просветление.
Както вече писах - колона 5 минус колона 4 е сумата, върху която се дължат осигуровки

" " Годишен осигурителен доход, върху който се внасят окончателни осигурителни вноски за фонд „Пенсии“ и  фонд „Общо заболяване и майчинство“ за самоосигуряващите се лица, които са избрали да се осигуряват за този фонд и ДЗПО в универсален пенсионен фонд (ред 13, колона 7 - ред 13, колона 6) -     


Абсурд.
     

Бих казала, че сте неспасяем случай. 
Предлагам да не се пише повече в темата.
При 3400 в колона 3, в колона 4 и 5 нула. Осиг. доход делите на останалите 11 и ще трябва да внесете изравнителни осигуровки
Това не е вярно.
Дели се на 12, защото през този месец лицето е работило, а не е внасяло само осигуровки поради макс осигурителен доход по ТД.