Според мен трябва. Въпреки че това са финансови услуги и са освободени, но пак се изготвя протокол и се включва в двата дневника.
За корекция на Д6 в намаление само  на данъка по чл. 42.
Подавам Д6 с код корекция  с двете колони - с осигуровките  и верния данък или първата колона празна и  втората колона с данъка или само една колона с данъка?
Благодаря на всички. Реших да подам две декларации. По-добре повече, отколкото по-малко  :)
Здравейте!
За неплатен отпуск със стаж и такъв без стаж в един месец две декларации 1 ли се подават - с код 01 и 28?
Програмата ми прави само една декларация с код 01 и прекъсване на осигуряването.
Не се подава Д7, ако лицето работи по трудов договор в ЕС. За  периода на трудовия договор не дължи здравно-осигурителни вноски в България. След прекратяването му и връщането на лицето в България се пуска заявление през Здравната каса за издаване на удостоверение Е104 (нов обр. S041) от страната-членка, където е работило лицето. С това удостоверение от НАП му се възстановяват здравно осигурителните права в България.
Да, трябва да се декларира Paypal акаунтът в БНБ. И тримесечно се подават отчети. навремето преди 3-4 години ходих на място в БНБ, където попълних заявление. Сега може и да може по ел.път. Обадете се в БНБ- статистика. Отчетите ги подавам по ел.път.
Според мен ДДс-то по протокол за самоначисляване за лични нужди се отчита като разход - 609/4532 и след това върху разхода за ДДС се начислява и данък натура.
Трябва ли да подаде декларация физическо лице, което в началото на 2017 е работило по трудов договор в България , а от април 2017 живее и работи на трудов договор във Великобритания? Разбира се има постоянен адрес в България, няма недв.собственост, не е семейно. Ако да, какви документи трябва да представи за доходите от Великобритания?
Според мен може с ел.подпис на управителя като физическо лице, ако е вписан като представляващ фирмата.
Един технически въпрос (сигурно вече е коментирано, но не можах да открия): Декларацията за неактивност къде я прикачате в Г2 - на годишен доклад за дейността?
И последно какво правим - подаваме ли или не?
Отменена е поръчка от чуждестранен клиент и е върнат авансът за нея в USD. Има фактура за аванса. Кредитното по кой курс се издава - за деня на аванса или на кредитното? Кой е денят на сделката?
Освен това е издадена и касова бележка за безналично плащане в лв. за аванса. Сумата във валута е върната чрез платформата, през която е получена, отново безналично.  Трябва ли да се издаде сторно касова бележка?
Здравейте!
Автомобил с ползван пълен ДК преди повече от 5 години се използва за дейността и за лични нужди. За експл. разходи за л.нужди се начислява ДДС месечно с протокол (в съотношение км за л.нужди/общо изминати км).
Въпросът ми е дали трябва да се прави някаква корекция на годишна база.
Според мен не, но все пак реших да се допитам, да не пропускам нещо.
В магазинчето продават ли се и други облекла освен тези, произвеждани от фирмата?Ако не, според мен става въпрос за продажба на продукция и КИД е  14,13-производство на облекла.
Marpan_64, ще разкажете ли какво стана?
Вариант 3. Издавам касови бележки при плащането от страна на служителите, отчитам с ОП. Ползвам пълен ДК на фактурата.
Какво сте платили? Личен труд ли?
От горната публикация:

"Вариант 2: Всички служители имат право на карта за спорт и работодателя я
предоставя в натура. Служителите заплащат половината от стойността на картата.

В този случай съществуват парични взаимоотношения между лицата във връзка с тази придобивка. Съгласно ЗКПО, наличието на парични взаимоотношения във връзка с тези разходи, дори и получени в натура не им дава възможност да бъдат класифицирани като“социалните разходи, предоставени в натура“. Това е споменато в допълнителни разпоредби на ЗКПО § 1, т. 34. Разходите биха се тратирали като допълнително възнаграждение, което се облага с осигуровки и данъци и то върху цялата стойност на картата."

Защо пък върху цялата стойност на картата?
Трокс