Да, според мен бившият работодател следва да си коригира трудовата книжка. НОИ вероятно за това искат УП-2 и УП-3, защото има несъотвествие между персонален регистър и трудова книжка.
Предполагам, че ако оправите трудовата книжка, УП-тата стават излишни, но ще трябва да се разберете с колегата, който води пенсионната преписка на лицето и който иска издаването им.
Освен това във РПВ за този период би трябвало да имате посочено обезщетението, което е изплатено за тези два дни неработоспособност. Трябва да го включите в осиг. доход и да го посочите в забележките, че има и такъв елемент на осиг. доход
зачита ли се болничните при срочен ТД - срок 30.04.2000 , прекратен считано от 01.05.2000 , но взети няколко болнични листа от 28.04.2000 до 16.06.2000

Отпуск, поради временна неработоспособност - до 30.04 вкл.
След това се изплаща обезщетение, но на друго основание и няма трудов и осиг. стаж.
Може да има начислени здравни осигуровки, но това не касае осигуряването за пенсия.
Вижте си осигурителния доход само до м.04.
След като издавате кредитно известие на вече продадена стока, а нямате нова продажба, защо да има отношение към бройките?
Програма би трябвало да има възможност да се посочи към коя конкретно фактура е това кредитно известие и да се коригира цената на 90-те бройки. Би трябвало да въведете нула бройки и минус 90лв. или там колкото е минуса при продажбите.
в УП 2 следва ли да се пише сумата на изплатената неползвана отпуска по чл.224

Това не е осигуритителен доход, не виждам какво да прави в удостоверението за осигурителен доход.
Не се сещам за основание за признаване на трудов и осигурителен стаж.
Освен това не разбрах за обезщетението по чл.224 КТ какво, защо  и къде ще пишете?
Освободен на 01.05.2000г, а в Тк пише друго?
нещо не е както трябва
Четете нормата, а не я разбирате.
Това ми е било винаги странно при колегите.
В състояние е да намери относимата норма, но не е в състояние да я разтълкува.
По колко правоотношения според Вас, лицето е осигурено за ОЗМ?
По начина, по който се пита ми се струва, че си мисли, че е възможно работодателя сам да регламентира РВ.
Много хубаво мнение! Когато човек си е направил добре нещата, си е вързал гащите. :good:

Иначе аз се надявам, че не са му дали да подпише предварително и наред всички документи по трудовото досие и после да трябва да обясняват как не се е явил на работа, след като е удостоверил, че е постъпил еди кога, че и се е подписал в книгите и бележката за инструктаж...

Тук стигаме до техническия въпрос - предимства и недостатъци на инкорпорирането на акта на встъпване в длъжност в ТД.
И двата варианта съм практикувала и си има и плюсове и минуси. Минус е възможното загубване от досието от немърливи работодатели. Плюс е, че винаги може да бъде подменен по съгласие на страните.
По тази причина пиша за дата на постъпване дата ...до и обикновено са от  20-тина дни  до три месеца от датата на договора. Така стрините  могат да са по-гъвкави в постъпването.
Отделно колеги водещото е трудовото правоотношение - само по себе си- едно гражданско правоотношение.
Не е водещото някакво си негово администриране, чрез регистрирането на тд - някъде си.
Регистрирането на договора по чл.111 КТ, няма да промени договора и той пак ще си е по чл.114 , защото няма да се работи всеки работен ден.
1. Уведомлението няма никакво значение- програмата е правена от хора, които нищо не разбират от трудово право. Ако поне малко разбираха, нямаше да се стигне до такова грубо смесване на критерии.
2. Договорът е на основание чл.114 КТ - за определени дни от месеца, във вр. чл.111 КТ (за да се знае, че е за доп. труд), а не във вр. чл.67 или чл.68 КТ, ако беше основен.


Той самия КТ е объркан от непрекъснато дописване и кърпене. Чл.114 Кт систематично е в раздел 9, който е за договори за допълнителен труд, при положение, че може да е основен.
Това нещо на някого да говори.

Трудовото право не е толкова елементарна дисциплина.
За да се обоснове защо е чл.114 във вр.111 КТ трябва да се познават видовете Тд
Точно програмата на НАП е писана от хора, които не ги познават, защото смесвят ябълки с круши и дали крушите са зелени или жълти. на практика така се получава.
Ако някоя от страните се позове на чл.334 Кт и спази 15 дневното предизвестие, какво основание за обезщетение за неспазено предизвестие да има?
Не е само това въпроса.
Има и други въпроси. :smile1:
Благодаря за отговора!
Надявам се това, че се прекратява с изтичане на срока да значи, че ще мога да се регистрирам в БТ и да взимам 60% от Брутното възнаграждение, а не минимума?

Зависи дали и кога сте ползвали обезщетение.
Нов договор.
Как сте документирали факта на неявяването на 19.07?

Иначе не виждам никакви причини за шашкане.
ИТ дори перфектно да им го направиш, се чудят какво да чоплят, та все тая какво мислет, когато човек е направил нещата както трябва.
1.Основание за осигуряване през ЕООД -1 няма от датата, на която е изповядана сделката при нотариуса. Вписванията нямат значение.
2. Сега трябва да подадете едно окд5 за прекъсване осигуряване като съдружник в еоод-1 от 25.07 - там която ви е датата на изповядване на сделката.
3.окд 5 за ново започване като съдружник в еоод -2 от датата, на която си реши, че ще е сол и ще упражнява трудова дейност като такъв в еоод-2
3. не не трябва да публикува ду. не са ви ясни там нещата с ТР.
В ТР се вписва кой представлява ЮЛ. ЮЛ е една измислена социална конструкция и няма как да има собствена воля. Формира я, чрез овластено ФЛ каквото е управителя. Може и няколко ФЛ да формират една воля- когато управляват само заедно.
В ТР се вписва кой управлява.
ДУ е съвършено друга сделка - вече двустранна. Единственото общо с първата е, че може естествено да се сключи с лицето, което представлява ЮЛ.
Тази сделка няма място в ТР.
Ако искате да си сключвате такава , правете го. Ако искате нещо да заверявате при нотариус - дата, съдържание и т.н. - правете го, но няма общо с ТР.

Третото ЕООД нищо не поражда като задължение да подава ново окд5, ако ще си работи пак като сол.
Ако сключвате всеки месец ГД, всеки месец трябва да имате начало и край на осигуряването. Ако договорът те напр. за 1 г., тогава трябва само да посочите последен ден в осигуряване, защото нямате основание да го осигурявате след 30.06
Той си има пълен месец осигурителен стаж по трудовото правоотношение. Просто доходът му , който ще е база за изчисляване на пенсия се увеличава.
Нищо пропорционално няма.
 За всеки месец сте длъжни да му изисквате  декларация дохода по ТПО, за да сте сигурни, че не дължите отново осигуровки.