Доколкото знам практиката и на съда и на НОИ е, че не може да съществува трудов договор на управител на дружеството с който и да било. Във фирмата си той е почти като главния прокурор - над него само Господ и общото събрание.

 Статутът на управител на дружество се регулира по ЗЗД и н*кога по КТ.

Защо ЗЗд, а не ТЗ?
Съдружникът, който не е управител, не може да бъде работодател на никого от името на дружеството- нито на съдружника си, нито на друг работник/служител. Той е никой.
Свързани, несвързани, няма никаква представителна власт по отношение на дружеството.
Сигурно е така, но не мога да се справя със стари грешки на моя колежка. Иска ми се да закрия това салдо по накакъв начин и да си продължа на чисто. Пък когато дойде ревизия, да уточняват...

Измислете си някаква сметка разчетна, която не ползвате често и си я именувайте - неуточнети разчети с НАП по ДДФЛ и толкова.Прехвърляте ги там и когато имате време, ще ги мислите.
А някаква нова информация за това дали се приспада МРЗ от нетното възнаграждение и тогава да се правят удръжки за запор или направо върху цялото нетно възнаграждение? При мен нещата стоят така - ако направя запор 1/4 върху цялото му възнаграждение без приспадане на МРЗ - напуска и отива на работа някъде без осигуровки.  А добри служители се намират все по-трудно

Колега, тълкувателното решение прочетохте ли? Защо нарушавате закона?
При получаване на запор, третото задължено лице е длъжно /основание чл.508, ал.1 и 2 от ГПК/ в 3 дневен срок да отговори на ЧСИ-то, дали признава за основателно вземането, дали има претенции от други лица върху същото вземане и и т.н.

Не става дума за получаване на запорното съобщение, а за това какъв е месечния размер на удържаното или, че спирам да удържам заради ТР.
Нямам никакво намерение всеки месец да уведомявам всички ЧДИ/ДСИ на всички работници, че няма да получат нищо, освен ако работникът не пожелае, защото секвестируемия доход по закон е 0.00 лв.
Имам следния въпрос. Лице с над 50 %  ТЕЛК получава брутно трудово месечно възнаграждение за месеците януари - април 2016 по 670 лв на месец.  Няма удържан ДОД за въпросните месеци. За май и за юни заплатата става 2700 лв и отново няма удържан ДОД. Според мен не е правилно и трябва да има удържан такъв, тъй като и след приспадане 660 лв остава сума за облагане. Може ли да се направи някъкво изравняване на по късен етап и кой дължи този данък - служителя или работодателя. Предварително благодаря за оказаната помощ
Този, който е съставял ведомостта е допуснал грешка и е нарушил данъчния закон. Коригирайте си грешката и си допълнете д6 с вид плащане 8 за съответните месеци. Внесете си данъка с лихвите. Удръжката от работника, ще направите в зависимост първата РПВ, при спазване на КТ и ГПК.
ВПОРЗ, заедно с приложенията се връчват при сключване на ТД, но след това всяко изменение да се връчи на всички работници, става по-сложно.
Здравейте. Връчено е заявление от работник към работодател за прекратяване на тр. правотношение с предизвестие  на 27.06.2016г.  На 27.07.2016г изтича 30 дневното предизвестие.  Как е правилно?
Заповедта на основание чл.326 от КТ. с дата  27.07.2016г  като пище че тр. договор се прекратява считано от 28.07.2016г или да бъде с дата 28.07.2016г. Благодаря ви.

Всяка дата от 27.06 до 27.07 вкл. е подходяща за изготвяне и връчване на заповедта.
Заповедта не поражда никакви правни последици, но не е редно да се връчва на 28.07. Още повече работникът няма задължение да се явява на 28.07 на бившето си място на работа.
При мен в ВПРЗ е упоменато, че работниците и служителите имат право на допълнително материално стимулиране, съгл. Приложение 1 /например/
В самото приложение пише от коя дата влиза в сила и се конкретизира начина на формиране, за кои длъжности се отнася.....

Така го правим /с приложение/, защото периодично има промяна в схемата на заплащане и няма всеки път да променяме ВПРЗ

Да, така е принципно правилно. Нормите от ВПОРЗ, които са устойчиви да са в тях, а останалите, които се променят често в приложения.
И при мен е така.
Стои проблема само с връчването на измененията.
става въпрос за лице, което е работило един ден в м.02,2016 , а вместо това е подадено че е бил в неплатен отпуск.Затова става въпрос.Има завишение на осигуровките, няма ДОД.

Това означава, че първата декларация е с вид плащане 5, а не 6.
Подавате допълваща пак с вид плащане 5, пак м.02 горе и дата в т.18, същата като първата.
Предполагам датата трябва да е 31.03.2016, ако сте начислили и/или изплатили през март 2016.
Ако е още м.02 , тогава 29.02 ще е първоначалната дата и датата на сегашната д6
Каква е разликата по отношение на попълването?
р.р. въпросът ми е риторичен

Разликата е в датата в т.18

Не може да ви е датата на плащане, след като става дума за м.02 и грешка в начисленията.
Да, права сте, така и ще направим.Оказа се , че на 19.07.2016 г. е подадена Д1 с електронен подпис ...............?!  Лицето няма нищо общо със СОЛ-а , дори не се познават .

Просто е станала вероятно някаква грешка в ЕГН-то.
Случват се такива неща.
Но за съжаление чуждата грешка, ще трябва да бъде поправена от Вас, защото за Вас са последствията.
Не разбрах дали има основание първата д6 да е с код за вид плащане 6.
Има неясноти във фактическата обстановка.

Грешка ли е допусната в начисленията за м.02?

Едно е сигурно само, че няма как допълваща декларация да е с друг вид плащане и/или с друга дата в т.18.
Ако е така, тя не е допълваща, а нова, както вече писах.
Допълващата ВИНАГИ е със същия код за вид плащане и същата дата в т.18.
Иначе няма как да е допълваща, а си е просто нова д6
А няма ли да трябва и допълваща Д6 за 2009 с която да се обвърже плащането. (Може и само това да е достатъчно)

Не, не е достатъчно , защото инспектора от НОИ, докато не види новата Т1  - няма да завери освен, ако нещо не се е объркал.
1.Д6 - корекционна
2. Д1- корекционна - на хартия най-добре;
3. Два протокола
4. Заверено копие на писмото от нои
5. Искане до НАП за корекция със задължително посочване на телефон за контакт.
Успех!
Д6 с вид плащане 6 може да бъде допълваща на предишна д6 само също с вид плащане 6, ако по някаква причина е подадена по-ниска по размер сума като задължение.