Здравейте, имам следния казус:
Мой близък получава инфаркт  и  има болничен, за дните в които не е на работа. Тъй като не е  добре финансово, негов познат го моли да пази 2 дни един обект за по 2 часа.
Към днешна дата се  разбира, че когато е бил като пазач, му е пуснат трудов договор  за цял месец, без нищо да бъде подписано от лицето.
Другият му работодател, твърди , че от НОИ са се били свързали с него и настоял, моят близък да напише молба, че желае  длъжността му да бъде сменена, а ако не го направи ще го уволни.
Въпросната нова длъжност обаче , не може да бъде изпълнявана от лицето, тъй като има ТЕЛК.
 Моля за съвети как да се процедира  в такава ситуация и каква е тежестта на тази молба, тъй като до този момент съм чувала само за допълнително споразумение?
Като се абстрахирам от дискриминационното отношение към част от служителите: така , както казвате би могло да стане.  Обърнете внимание на Д6 с код 8. Докато всички осигуровки са дължими до 25.03., то едната част от данъка е дължима да 25.03., а другата до 25.04.
И пак си помислете за законосъобразността на това диференцирано плащане
Знам, че не е редно да е така, но въпросните плащания са направени от управителя.
Благодаря за отговора.
Здравейте
Част от служителите са си получили заплатите за месец март на 04.03.2019.
Сега подаваме декл.1 и 6 за заплати и осигуровки за м.02, но начислени и изплатени през м.03.
Може ли да ми кажете как би следвало да действам с въпросните служитили при подаването на декл.1 и 6?
Предполагам, че  в този месец след подаване на декл. 1 и 6 за месец февруари, след това подавам още веднъж  1 и 6 , но за въпросните служители и отбелязвам, че се отнася за месец март.
Много благодаря, до сега не съм имала такава ситуация и реших да се допитам до вас
Здравейте, имам лице ,което е прекратено на 15.01.За периода 16.01-15.02 има начислено обезщетение по чл.221., реално лицето има 2 фиша да януари- един за периода, когато е работило и един за начисленото обезщетение.
При пускане на Д1 от програма Стил, лицето излиза на 2 реда т.е трябва да подам две Д1 за едно лице.Правилно ли е така ?
Нямам други служители във фирмата.
Здравейте,
След подаване на Ддс декларацията през месец декември и поискано Ддс за тримесечието, все още не сме получили искане за предоставяне на документи. Сега отново влизаме в процедура, която ще приключи март.
Дали има към кого да се обърна , щом има такова забавяне?
Каква може да е причината?
Здравейте,
През 2018 година имам авансови фактури от доставчици, които са и платени.Въпросните доставчици са подизпълнители на клиента по определен проект. След разговор с клиентите, те ми съобщават ,че проекта няма да де реализира и следователно няма да има окончателна фактура.
Издадените авансови фактури формират 80 процента от проекта.
Как би следвало да процедирам?
Мислих си въпроснити доставчици да издадат една нулева фактура и в нея да бъдат приспаднати авансите, но не знам колко е редно.
Ако не е проблем, търся варианти...
Съмнявам се треньорите да издават касови бележки и да приключват апарата всеки ден. Накрая ще стане мазало..

Друго което си мислих е на определен период парите част от парите да се вкарват като членски внос на каса в банка, а другата част да си седи при управителя, защото има плащания на разходи в брой  , за които не му се издават документи, а  ако тегли на каса, след време ще натрупа голяма каса
Реално изглежда, че няма нищо в полза на обществото, но такива са били изискванията за регистрация- според  клиента ми.
Да, заедно са, разделят ги на групи и таксата се плаща на определено число.

А на тези фактури, които се издават трябва да се плати данък предполагам, понеже се води като стопанска дейност щом има фактури?

Отделно мислих , че може родителите да плащат под  формата на дарение, но може би трябва договор за дарение с всеки?
51
ЮЛНЦ » Футболен клуб
24.01.2019, 13:20
Здравейте, имам казус с Футболен клуб, на който предстои да водя счетоводството. Футболният клуб е ЮЛНЦ в полза на обществото.
Интересувам се първо как е най-добре да бъдат плащани вноските от децата, за да няма проблеми.
Отделно футболния клуб извършва дейност в училища, с които има  договор  и издава ф-ра всеки месец.
Периодично се извършват  плащания по банка за терени, лагери и тн.
Най-големия ми проблем е  това с плащането на вноските от децата. Бях получила съвет, да се издават касови бележки , но на 60 деца касови бележки е малко трудоемко.
Здравейте, при учредяването на ЮЛНЦ футболен клуб , може ли 7-те физически лица да са роднини -майка,баща, сестра, брат, съпруга и баба?
Здравейте ,
Имам отпуснат заем от фирмата към служител на фирмата. Има направен договор и всеки месец му удържаме по 200 лева от заплатата. Интересувам се  как трябва да се осчетоводи самия заем като е към служител и самите удръжки как трябва да се осчетоводят?
Заплатата , ако му е 1000 лева , работодателя превежда само 800 лева
Здравейте,
Имам получена авансова фактура от доставчик, която е платена през 2017. Сега стана ясно, че няма да има окончателна, с която да приспадна аванса. По оборотка за 2017 салдото на доставчици по аванси е дебитно и искам да издам потвърдително писмо към доставчика. Въпросът ми е потвърдителното писмо  за вземания от доставчици ли трябва да е ?
В клетка 22 -ДО чл.21, ал.2 с място  друга държавя членка
Клетка 23-До на доставки по чл.69 ал.2
Но в колона 22 е опоменато друга държава членка
А не е ли по чл.21 ал. 5 и в дневника да е в клитка 23  ? Моля, да ми обясните
Здравейте , издавам фактури за софтуерни услуги към фирма , намираща се в Дубай. Досега фактурите са издавани с основание за неначисляване на ДДС -чл.21 ал.2 и в дневника влиза в колона 22. Правилно ли е , защото имам съмнения?
Здравейте,
Интересува ме при забравени импортирани платени отпуски за месец октомври, необходима ли е корекция в подадените вече декл. 1 и 6 ?
Благодаря, а за да сметна нетната сума, мога ли да използвам стандартния калкулатор блуто нето, или процента на осигуровките е различен ?