От 15.06 до 15.09 важи ли задължението за шофиране на светлини и в светлата част на денонощието?
И ако този подизпълнител има няколко обекта по проекти, през 4-5 дни ли ще им променя работното място в трудовите договори, че някой  от ИТ или друг да не заподозре прикрити трудови договори.
Според мен ограничението за граждански договори по описания проект е за служители, наети по служебни правоотношения, или ако работника има действащ договор по ЗДСл има ограничение за извършване на услуги по договор по ЗЗД.
Разбира се има и за други ограничения.
 JESTA, счетоводителите би трябвало да си изискат справки за наличностите към 30.06 и след 01.07 да очакваме дефлация на тези детски пюрета с 9% ДДС или може наличните с 20% ДДС да се предадат на Хранителна банка по ЗХ, ако отговарят на условията, за да не се задържат в търговските обекти, тъй като при две цени на едно и също пюре или две пюрета - едното със старата цена и другото с новата, и различен срок на годност се очаква стоките с по-кратък срок до изтичането на годността да си стоят по щандовете и в складовете.
Защо да не може, ако са изпълнени условията на Глава двадесет и втора, Раздел I, от чл.166 до чл.173 вкл. от ЗКПО.
И ако за ресторантите се приеме временна мярка за намаляне на данъка добавена стойност, сервитьорските сметки, това де- служебните бонове само лятото ли ще ги издават? :smile1:
И да пропуснете събирането на билки ли?  :wink1:
Да това е задължително  но ми е интересно,как никъде нищо не е написано за тези промени . В складовете ще  има и наличности на старата ставка 20% ......,няма или поне аз не намирам никъде списък на продуктите ,които ще бъдат с намалено ддс

Под складовете имате впредвид домакинствата, които са си закупили от търговската мрежа изброените продукти с 20% ДДС.
В тия "складове"- добавената стойност е стопена до сироп.
Щом ще се връщате на работа и детето е навършило годинка преди няколко дни ще трябва преди да си подадете документите за връщане на работа да си попълнете и подадете приложението за отглеждане на дете от 1-годишна възраст до 2-годишна възраст за тия няколко дни от 11.06.2020г до първия ви работен ден след майчинството.
Разбирам доброволното Ви настояване за изброените в групи стоки, но засега 9-те %-та се отнасят за категоризираните места за настаняване, регистирани по ЗДДС и услугата им.
Според моята арония евентуално може да се начислят там-9% и 20%, където клиента заплаща нощувка с включен храноден и клиента-проверяващ, да си тръгне доволен, че е платил 9% ДДС.

Разбира се, че трябва да се попълват пътни листи. Месечния отчет за гориво са пренесени и обработени данни за управленски цели.
В междуградския и градския транспорт шофьорите на превозвачите си попълват пътните листи и след това си ползват функционалната почивка.
Без да се заяждам и да скърцам, но впредвид молбите за специално наблюдение, "ако собственикът е "работещ собственик",т.е. върши всичко във фирмата..." и бисера до края на изречението Ви.
Ми, ако е "безработен собственик" и му търсят работа, т.е нищо да не върши, само на договора К-то да упражнява?
Стана тя "и ловец съм, и рибар съм" - коня го няма.
Здравейте,
Повърхностно отговарям - намаляването на разходите за осигуряване в случая самоосигуряване при действаща икономическа дейност е възможно само като се избере вид на осигуряването, без осигурителни вноски за ф."ОЗМ".
Не ми е известна възможност за почасово самоосигуряване, както и осигуряване по ДУК без осигурителни вноски за ф."ПКБ" и ф."ОЗМ".
Хубава работа, ама трите предприятия- фирмата плащала, мазала, плащала, водила-фирмата само булчинското хоро не е водила :)
Едното предприятие е собственик на УПИ, а другото е с договор за изграждане на ДМА, чиято собственост на капитала преминава при трето предприятието ЕООД, което плащало- новия, следващия строител примерно или има грешка?
За кое предприятие са въпросите за осчетоводяване- "фирмата" на старият строител или "фирмата" на следващият строител? /опс изпълнител на обекта/ или за тия дето видяли, че една фирма плаща и що да не вземат да я водят?
Счетоводството като всяка друга наука и дейност не се научават за 2-3 години. То, ако не бяха важни данните и подписите на лицата, в ресторантите нямаше да има тоалетна хартия и щяхме електронно да получаваме съобщение: Примерно-Вземи си ФАтурата и се ориентирай към друго помещение, а у дома- с листи и с вода.
А персонала със старите бланки на формулярите на вестникарска хартия.

Извинявам се за нарушения комфорт при тия нужди-големи и малки, но данните и коректността  са важни и за малцинството и за обществото.
 
*от наш'та маса черпещия обран забогатял отговорник за корпоративния иска

нерегистрирания да начисли данъка добавена стойност във фактурата към ДЗЗД за да му се намали законно дължимия корпоративен данък  :hmmm: и ДЗЗД да излезе на внасяне за отчетния период.

* пауза смях
Здравейте,казуса ми е подобен.
Фирма предлагаща консултантски  услуги за ЕС ,регистрирана по чл.97а,:
1.При достигане на приход от 50000лв. трябва ли да се регистрира по ДДС с чл.96?
2.Ако трябва ,във фактурите продължава ли да не се начислява ДДС,тъй като той се заплаща от получателя?
3.Плаща ли се 20% ДДС в края на месеца на държавата?
Благодаря.

Получили сте отговори, но по-интересно ми е кога и от кого се е плащало 20% ДДС в края на месеца на държавата?

Предприятието, ако е регистрирано по ЗДДС и доставката на услуга е облагаема по ЗДДС трябва ли на отделни редове да се начислят рабат и данък?

По отговор-въпроса не можете ли да се ориентирате в лабиринта "Кой партньор повече данък добавена стойност ще начисли към дружеството?"
А в отговора ми не се ли съдържа насока на зададения Ви въпрос?
Това ДЗЗД от ЮЛ или от ФЛ е учредено?
ЮЛ ли е "съдружника" или ФЛ?