Здравейте, дали възможността хора, на които им остава по-малко от 5г. до пенсия, могат да прехвър;ят ф. ДЗПО към ДОО сега?
как осчетоводявате суми, които Здравната каса превежда на лекарите,?В описанието на фактурите пише: "сума за работа в неблагоприятни условия на пандемична обстановка",  Питах за договор, но не ми го представя, в Прихд от финансиране и в ГДД да преобразувам или като Приход ор дейността?
Адвокатът каза и печат, тя просто замества решението на Едноличния собственик или Общото събрание.
Благодаря Ви, чуха ме, н сега има намерение да ползваболничен, който сигурно ще се слее с този от 45 дни преди раждането, дано да не се отрази на размера на самото майчинство, ак е за 2-3 седмици само?
Лицето упорито твърдеше, че може да работи по време на 1-вия болничен от 45 дни, но то е като при всеки друг болничен.
Подаването на информация към НОИ  е със същите стъпки, само разликата е Приложение 11, защото е СОЛ  за остатъка до 410 календарни дни.
Как се оформят нещаа, ако реши да се върне по-рано на работа?
1. Може ли лекар, свободна професия, да работи през първия болничен от 45-дни
 преди раждането, безНОИ да възрази?
2. Документално при СОЛ пак ли се оформят с декларации изаповеди не на работодателя, а на едноличния собственик през различните етапи нещата?
Чудя се как да постъпя, ако го въведа веднага в експлоатация, ще трябва да преобразувам съгласно чл.47, ал.1 от ЗКПО с ГДД, ако го въведа с месец по-късно в експлоатация, след регистрацията по ДДС,, данъчната основа е под 700лв., дали да я  включа тази фактура. в дневника на покупките без право на данъчен кредит и да не правим повече гмнастики/
 :good: не ми се беше случвало, но за да не влизаме в процедура по възстановяване
Днес съм в срок и мога да подам декл и дневници по ДДС за 05.2020г., като 14-ти е неделя?
Да, благодаря Ви, "назначаваме: :wink1: го сега, за тези дни в май и в бързината...
Здравейте,
Назначчавамепрез м.05.2020г, за 20 дни, безработно лице на възнаграждение под 610лв, лицето не е в бюрото по труда.
 Сле дкато е под МРЗ намалено с НПР възнаграждението му, ние не сме длъжни да го осигуряваме здравно, удържаме само 10% ДОД, не подавам декл.1 и 6, а само декл. по чл.55 от ЗДДФЛ до 31.07.2020г,?
съжалявам писах на латиница :blush:
През май назначихме лице на трудов договор, на длъжност: Хигиенист, здравно заведение,Код по НКПД: 53211003, КИД  на фирмата 8623 Дейности на лекари по дентална медицина.
Сега правя декл. обр. 1 за него и ми дава грешка: В клетка 12.1, съм посочила:5, а ми изписва" Клетка 12.1  - Липсва такъв код за ПОИНД - 82. Този номер съм посочила в кл.12.3 - пореденномер на икономическата група на осигурителя, в случая ми трябва: хуманно здравеопазване. Сгрешила ли съм някъде или програмата трябва да се актуализира отново, виждам, ще има по-нова версия на сайта?
Закупен телевизор за 799лв, обща стойност,месец преди регистрация по ДДС, заведен е като ДМА, но след като ще теглим данъчния кредит, Данъчната основа е 666-.67лв., мога ли да о заведа като пазход за материали първоначално?
Здравейте, благодаря за отговора и съветите и аз се колебая как да постъпя за 150лв ДДС, не зная какво светва в системите на НАП? Колежка ми казва, да корегирам, предишната високосна година и зачезнала 1 фактура от 2-то.02и целият касов отчет и ги е въвела в м.03, не са имали проблем, а други колеги споделят, че корегират с +/ - , като установят грешката, затова се колебая как да постъпя. Ако някой е имал скорошен опит с такава корекция, моля да сподели, ше ви бъда много благодарна!
При променен контрагент в дневник по ДДС за миналия месец, може ли да се направи корекциЯ с "-" и "+" на фактурата с коректния контрагент в този месец?
Мерси, бобо и аз попаднах на същите, сега ще ги адаптирам към дейността :wink1:
При попълване на декл. обр. 1 за м.04.2020г. на СОЛ с личен труд и възнаграждение от 4000лв.,в  кл.21 : 3000лв, в кл.31 - 40000лв. ли записвам?