Да, според мен е така. Лошото е, че сасложили ограничение за кандидатстване минимъм 30000лв. оборот за 2019г.
Да, 2-рото и се сетих, че можее да не се натоварва сега ппез май, но го платихме и него на 04.05, не е грешка надявам се
Аданъка за април кога трябва да се плати?
Моля ви, никой ли не  е назначавал хигиенист в лекарски или зъболекарски кабинет?
Да, благодаря Ви! и декл 6 с код 8 до 25.06
Ами мисля, че е второто, като се спазват хигиените изисквания, ще го уточня утре, но мен и кодовете ме притесняват, 1-вото е в група 5-та, а 2-рото в гр.9-та, дали не се изисква медицинско образование за 1-вото?
да,благодаря, а като се плати майското възнаграждние на 313.05.2020, декл. 6 с код 8 ще се обединява за май и април до 25.06?Опитах се няколко пъти д подчертая, че важното е в декември да се плати до 31.12, за да мине за разход за 2020г. и не знам как да обясня, за да ме разберат
Решението на едноличния собственик на капитала е., че възнаграждението ще се изплаща на всяко последно число на месеца, за който се полага трудът, но за април, възнаграждението е платено на 04.05.20г. по банков път. Как следва да се подаде декл. 1 и 6 за м.04 и да серазпредели ли чъзнаграждениетоката се включи и 04.05.2020г.?
Код по НКПД за хигиенист в АИПППДМ-стоматологичен кабинет 53211003 Хигиенист здравно заведение ли е или е:НКПД 91120004-Чистач=хигиенист ?Кое е по-подходящо да запиша, приположение, че тя ще дезинфекцира и пуска автоклави за стериализация? Някой има ли примерна длъжностна характеристика на Хигиенист стоматологичен кабинет?
Да, зная това, благдаря Ви, но ме учудва, че колегите не са настоявали да се више, а така са й отговрили, когато жената е искала!!
На жената й предстои пенсиониране след 2 год., азя посъветвах даим занесе трудовата си книжка и да помоли да се впише назначаването и освобождаването й. Сгреших ли?
При освобождаване, служител пита няма ли да ми дадете и трудовата книжка, отговорът бил, такава не ни е представена, при нас няма, а и вече не е необходимо всичко се гледа в компщтрите на НОИ?
Откога трудовата книжка при уволняване и назначаване не е необходима?
Много Ви благодаря! А дали това, че тя е била назначена пак във фирмата на дъщеря си за една година2017/2018г. по програма от бюрото по труда, няма да ги  накара да бъдат рестрективни в този случай за 10-дневно назначение по чл.71 от КТ? Може би е задължително да потърсят фирма на тяхни близки?
Ако няма да взима повече от 4 месеца тя може да си подаде документите още сега, освободили са я по взаимно съгласие?
Или според трудовия стаж пак една година може да е на борсата с обезщетение?
А колко месеца ще получава обезщетение 4 или повече, ако я назначим и уволним по ТД срок на изпитване?
Аз не зная дали има смисъл да  правим това назначаване и уволняване, при положение, че лицето е било 2016г. до април 2017г. в бюрото по труда и мисля няма да има  право на повече от 4 месеца обезщетение от бюрото, относно размерът на обезщетението, може и да е по висок от минималния 9 лв., но ще внесе 130лв осигуровки за 10 работни дни. Не знае колко е брутната й заплата, но чисти е взимала 500лв.
Има ли смисъл да я назначаваме със срок на изпитване и уволняваме- ще повлияе ли на продължителността и размера на обезщетението от бюрото?
Смятаме да я назначим във фирмата на дъщеря й, която е в болничен до 05.05.2020г. Фирмата е ЕООД. няма друг персонал или лица на граждански договори. Тя искаше да я назначим по-рано, но при положение, че Управителят е в болнични, дали ще е законосъобразно? Казали й, че не трябва да има прекъсване повече от 10 дни, Ако има ПИК от НОИ ще е най-добре да видим каква е ситуацията?! Но понеже много настоява да бъде назначена веднага, това възможно ли е?
Моя позната, на която й остава около година до пенсия е изненадана с внезапно уволнение. Принудели са я да напусне по взаимно съгласие. Може ли да започне в друга фирма със срок на изпитване и след 10 дни да я освободят зашото е започнала по ч.71, ал.1 от КТ и тогава да се запише в бюрото по труда?
 Проблем лище е ако има прекъсване между освобождаването и назначаването повече от 10 календарни дни?
Всъщност ще има фирма, но дали трябва задължително ли е да е ДДС регистриран в България за да извършва такива услуги на фирми извън ЕС?