Фирма е на печалба : 633лв. В ОПР има само: Разход за външни услуги: 1050лв и отчетна стойност на продадените стоки: 3080лв., Финансови разходи:160лв, в приходната част; приходите са 4420лв и в хиляди лева програмата в ОПР ми показва Печалба - 0. В баланса имам в Актива само материални запаси: 3150лв., , което в хил лв. е: 3. Пасива: Собствен капитал: 1 (500лв.), натрупана печалба от минали годин: 8 ( 7750лв.), непокрита загуба от минали години -7 (-6630лв.), текуша печалба ако запиша: 0 (633лв.) всичко се равнява и  има Други задължения: 1 (998лв) над една година - вкарани собствени средства от управителя във фирмата,  от 2017 година, но успя през 2019г. да ги възстанови,Пренасяме данъчна загуба и нее внасяме данък, мога ли да запиша в ОПР И Баланс 0 за печалба от текущата година? Или да не показвам задължение.... моля за съвет по-опитните?!
Липсва ми упълномощаване, как мога да го подам на място, ако вдигнат карантината?
Нула р било контролно число
В края на митническата ги има тези букви/цифри?
За пръв път имам внос, номерът на митническата декларация "R нула" или "R "о' е?  :blink:
на "К и К инфо", не знаех, че има на страницата на НАП, може ли да ми дадете линк и за нея?
 :blush: данъчната ми печалба за 2019г. се формира след пренасянето на загубите, в увеличение и намаление имам и амортизациите,  и трябва да взема счетоводната?
Попълвам справката за пренасяне на данъчни загуби и се чудя в графата печалба 2019г. счетоводната печалба ли да запиша или  да добавя и сумата в увеличение - едни 2.57лв за лихва просрочие за осигуровки?
С Протокол-решение на Едноличния собственик или Общото събрание на дружеството за приемане на отчетите за 2019г. ли става или с някаква нова Декларация,която не знам дали е гласувана?
Аз се чудех фактурата за счетоводното обслужване, не е данъчна,  трябва ли да се вкл. в ДДс дневник за покупки до 12-месеца, фирмата е прекъснала дейност и според мен не е редно, но да не изпаднем в нарушение след изтичане на срока? :blink:
delphine, благодаря Ви, сега виждам постта Ви. Значи фирмата няма дейност и не по дав в НАП а за статистикат и АВ е с декларации за фирма без дейност?
Ами намерих и  според мен няма дейност и може да си подаде, декларация в АВ, че няма дейност:
30. (нова - ДВ,бр. 97 от 2016 г,всилаот 01.01.2017 г.,изм. - ДВ,бр. 92 от 2017 г.,всила
от 01.01.2018 г.)"Предприятия,коитонесаосъществявалидейностпрезотчетнияпериод"са
предприятия,закоитоедновременносаналицеследнитеусловия:
а)презотчетнияпериоднесаиз вършвалисделкипочл.1,ал.1отТърговскиязакон;
б)презотчетнияпериоднесавъ зникналиусловиядабъдепри знатприходсъгласно
Законазасчетоводствотоип риложимитесчетоводнистан дарти;
в)несаосъществявалидейност,свързанасинвестиции,производствои/илипродажба;
г)несаосъществявалипокупка настокииуслугисцелполуча ваненадоходиипечалби.


Погледнах и чл. 1 ал.1 от ТЗ


Какво и къде следва да подадем:
1 в НАП - не се подава ГДД по чл.92
2. в НСИ - Декларация за фирми без дейност, маркирам това квадратче
3. в АВ -  Декларация по  чл.38 ал.9от ЗСч?
Благодаря, на мен все нулевите неща ми създават проблеми :blush:
съвсем се обърках, през 2018г.фирмата прекъсва дейност, в 2019г. има само нулеви декл. за ДДС, колежка ми каза, че на такива фирми им попълвала и в Статистиката и за Агенцията, че нямат дейност и ги пращала да си ги носят.
Може ли да ми цитирате текста в ЗСч., аз не откривам в Допълнителните разпоредби т.30, чета от лекс.бг?!
т.е. да не го бракувам, а да го отчета като липса?
Иска ми се да го изкарам без дейност, за да не подава от другата година в Търговския регистър, но ако анулирам фактурата, която  не ми е платил, пак е нарушение, но поне според мен никой не иска да се попълват ГФО за суми под 500лв.?