Моля да ме извините ,но да допълня , а какво да правим след като счетоводителя му не може да намери ДУК ,за да направим прекратяването , не знаем дали  ДУК е с възнаграждение или няма посочено възнаграждение в ДУ ,защото  счетоводителя  е правил осигуряване върху 980лв. и не може да намери ДУК.Моля да ме извините!
Сумата от 700 лв. съм записала защото ще бъде самоосигуряване  с полагане на личен труд.Извинете ме , не съм  много компетентна , или трябва да е въпреки всичко на 460 .Благодаря Ви !
Здравейте ,
Има управител на ЕООД ,който се осигурява по ДУК върху 980 лв. съгласно  прага на икономическите дейности  за проектиране ,  от 01.07.2017 г. иска да  промени  осигуряването като СОЛ и да се осигурява върху 700 лв. защото няма друг персонал във фирмата и проектирането  го изпълнява той.Какъв е реда и начина за прекратяване на ДУК и какво следва да подам към НАП. Има още една подробност - не можем да намерим договора за ДУК  въпреки , че е осигуряван върху 980 лв. Моля Ви за помощ !Благодаря Ви предварително
Аз пускам заповед на основание  Наредбата за структурата и организацията на работната заплата , чл.12 ал.4 и съм нямала проблеми при проверка от ИТ.
Поздрави !
Вие се побирате  в работното време по тр.договор за доп.труд - чл.113 т.2 от КТ  48 часа седмично.
Колеги , ползвал ли е някой услугата на от страницата на НОИ с ПИК от НОИ и НАП за изчисляване на прогнозна пенсия, аз се опитах и   на бланката излиза осигурителния доход автоматично след 31.12.1996.Въведох осигурителния доход за 3 години пред 01.01.1997 г. , трудовия стаж се изчислява автоматично след 31.12.1996 , прибавих тр.стаж преди тази дата , но нещо не ми се получава,моля за помощ ако някой е използвал от Вас. Предварително Благодаря
Здравейте, чл.259 от КТ  касае трудово възнаграждение при вътрешно заместване,но на  какво основание ще се оформи допълнителното споразумение по чл.119 или  по чл. 68 ал.1 т.3 от КТ
В трудовата книжка нанасяте стажа от основния трудов договор 8,оо ч. - дата на назначаване и дата на прекратяване на трудовия договор .За договора по чл. 110 от КТ издавате УП 3   - длъжността -  раб.време -  2 часа  ,започнал от .. и прекратяване  -до
Добро утро , аз го изчислявам на 03 г. 03м. 07 д.  трета категория труд
Тези 8 дни които записвате за 3ч. по чл.110 са за 1 година , а за 6 м. 4 дни ,правилно ли съм разбрала
АЗ съм записала в основния 20 дни като шофьор.
По същата тема - Работника , който заема длъжността шофьор на 5 ч. има право на платен годишен отпуск 20. По тр. договор по чл.110 -за 3 ч. от 11до14 ч. ,който е в рамките на раб.време 8.00 ч. какъв пл.отпуск би следвало да пиша  в ТР по чл.110
благодаря
Имам работник който заема длъжността шофьор на 8.00ч. , от 01.06.2017 г. трябва да оформя да остане 5ч. шофьор и 3ч. портиер. Какъв е реда и начина за оформяне съгласно КТ.
Благодаря предварително
Изчакайте да свърши болничния отпуск и на следващия ден прекратете тр.договор на основание чл. 71 ал. 1  от КТ.
Най добре ще бъде да анулирате предизвестието ,което е с днешна дата , да изчакате да свърши платения отпуск и тогава да връчите предизвестието ,или ако решите  заедно с прекратяването на трудовия договор да изплатите   и предизвестието на основание чл.222 от КТ без да се отработва.
Първо : както колегите по горе писаха , че по време на ползване на платен отпуск не може да връчвате предизвестие за прекратяване на тр.договор , Предизвестието се отработва или заплаща по чл.220 от КТ.
Второ : След прекратяване на тр.договор ако работника не е започнал работа в този едномесечен срок  дължите и обезщетение на основание чл.222 от КТ .
Здравейте, имам 11 години и 10 месеца трудов стаж и предстои  да ме съкратят поради намаляване обема на работата. Как ще ми изчислят колко месеца да получавам помощи за безработни?

Имате право на 10 месеца обезщетение !
 За работещите  пенсионери  - за актуализация на пенсията аз им издавам заявление образец П - 9 от страницата на НОИ / за потребителя - формуляри  - примерни образци/
попълвам за какъв период от време са работили и допълвам в заявлението - съгласно персонален регистър. В началото издавах УП - З ,но от НОИ ги връщаха и искаха заедно с УП - 3 и молба от лицето свободен текст, но след като започнах да попълвам заявлението съм нямала никакви проблеми от НОИ.
Спорен ден!
Имах в предвид в НАП декларира ли се колко процента ще се ползва служебно и лично,може би грешно се изразих и по какъв начин става самото деклариране.Благодаря Ви!