Какъв период на сумираното?
Откакто стана задължително публикуването в ТР, използвам тези от НСИ по обективни причини. Затова се чудя откъде се случи цялата тази истерия тази година.
Те и преди не отговаряха, но нямахме проблем с публикуването...
Това направо ми оправи деня :)))))
Могат да отидат на което и да е събитие в Арена Армеец и да си решат квотата за глоби по най-бързия начин :)
Нали не мислите сериозно, че някоя продавачка взима по 1200 лв на месец и си клати краката? Отделно от това - не знаете какво й се налага да прави в работата си, за да ги изкарва тези пари.

И съвсем свързано с темата - докато има колеги, които взимат по 50 лв за счетоводно обслужване, ние трудно ще поискаме реалните пари за нашата работа. Оттам и плащането на нашите служители.
Някой да е изпращал от началото на годината работник към U.K.?
Това за ПО съм съгласна, но за болничните какви точно неразбории очаквате? Лицето или има 6 м ОС или няма и ако такова лице ми донесе болничен до 6тия месец, ще го накарам да си извади ПИК от НОИ, за да проверим какво се случва, но няма да впиша в приложението ,че няма достатъчно ОС.
Подайте по електронен път и стискайте палци
Няма нужда, благодаря :)
Чудесно, направо ще си препиша текста :))))
И аз имам подобна декларация за едни конкретни работници (нямам предвид роми), защото и те са горе долу такива набори и всички ми твърдят, че нямат трудови книжки. Според мен декларацията ви трябва да е или че няма и иска да му бъде издадена, или че има, но отказва да я представи. Във втория случай не смятам, че работодателят е особено защитен, но ИТ подхождат с разбиране, като им се обясни за какво става дума.
Ако получава инвалидна пенсия, може да не се осигурява за ДОО.
Принципно има разни декларации и задължения, които работодателите се опитват да вменят на работниците си, по този въпрос, но мисля че съвсем лесно падат в съда.
На място в НАП, пишете верните суми и код Корекция
Да, правилно, не съм прочела.
Аз пък се учудвам, че толкова бързо сте получили отказ...
Приема, ако Д1 е на СОЛ или само за изплатено възнаграждение и данък
Не прекратявайте договора след издаването на болничните.