Не можете да му удържате пари. Не търсете вратички.
Върху авторските права не се дължат осигуровки. Като пенсионер, може да се осигурява само за здравно.
Аз ги карам да разпишат декларация, че са уведомени, че трябва да представят ТК и че не постъпват за пръв път на работа, но въпреки това не са представили ТК. Малко ситуацията е да се попълват декларации, но насила никой не мога да накарам да представи, а пък на 60ти набор за издават книжка ми е меко казано несериозно.
И как се назначава? :)
Назначен, определена работа... сега ако кажете, че е бил и в офиса ви :)

Нещо не разбрах, при вас ли се осигурява на 2600 или?
Защото е без последствия и не може да бъде оспорван в съда.
331 ви е единствения вариант според мен. Питайте я колко заплати иска, за да си тръгне. Ако пък не иска, просто я преместете физически на друго място, където да няма досег с колегите си (ако е възможно) и спрете да й давате работа. Просто я оставате да си стои на бюрото и да няма какво да прави. В един момент тя ще иска да си тръгне сама. В крайна сметка, като не се разбира с добро....
Аз пък желая държавата да ми даде избор дали искам да участвам и да ползвам социалната й система или не. Искам да си оправят пробойните дупки, да спрат да изтичат милионите от въпросната система, защото ми е много трудно да убедя дори себе си в смисъла да се плащат осигуровки при положение че искрено вярвам че във времето в което ще мога да ползвам "благата", няма да има и пукнат лев. Но никой не ме пита :)
Мисля, че ако в ТД впишете, че лицето работи по изготвен месечен график е достатъчно.
Другият вариант е да впишете някакво разпределение на РВ в договора и при въвеждане на СИРВ автомично важи графика.
Както е казано по-горе, не може графиците да са със заложен извънреден труд.
БТ са невероятни. Не искам да използвам по-тежки думи, че ще ме баннат от форума...
Да, и аз си помислих за това, но реално идеята е работникът да получава точно толкова, колкото и би получил ако работеше. При СИРВ няма различна заплата в различните месеци (без да броим часовете нощен труд и празничните дни). Затова и аз смятам всичко по този начин.
Изчислявате отпуска, както бихте изчислили ако нямаше СИРВ
Дружески привет,

знаете ли на какъв принцип нашата НАП издава удостоверение за удържан данък на чуждестранно физическо лице. В случая имаме задължение на удържим данък на лицето на основание СИДДО. Знам, че се попълва искане от лицето, нещо друго по-особено има ли? Ние като платец попълваме ли някакви документи, които лицето предоставя?
Аз пък смятам, че с прекратяването на договорът на титуляра спира да има основание за съществуване (не мога да измисля по-добра дума) за всички останали договори по веригата.
Тя си е на договор по заместване, в крайна сметка трябва да е била наясно, че това е възможност.
Как втория ще стане титуляр, като е заместник на първия заместник. Какво става с първия заместник в този случай?
Като скоропоговорка е :)

Не виждам как първия заместник ще продължи да работи 5 дни, за да се приложи.
С прекратяването на договора на титуляра се прекратяват всички останали договори по веригата.
Аз ви разбрах въпроса. Просто едното няма общо с другото и не знам по колко различни начина да го кажа. Личният труд на СОЛът се състои и в това да кара автомобила. Сега, ако от вас се изиска (по някакви знайни и незнайни наредби) шофьорът да е на ТД, това са съвсем различни неща.