Няма прекъсване.
Каква дата давате на започване на осигуряването?
Можете да отворите и Наредбата, там е описано всичко много подробно :)
Корекция на Д1 и Д6.
Почти нищо не разбирам от ДДС, но нали не ползвате данъчен кредит, защо ще начислявате за лични цели?
Да не си знаеш банковите сметки, да си забравил кой ти ги има, да не знаеш колко ти превеждат по тях - новогодишно, вместо сурва-сурва година :)

Редното е да подадете корекция за 2014 - може и да мине само с лихви, може и с глоба. Досега никой не се е обадил, така че ако засичаха по чл. 73, да са ви звъннали (така мисля).
Другото е - плащате си данъка в 2015 и се правите на ударени, докато (ако) някой някога нещо ви пита и тогава (ако) има последствия - си ги търпите.
Други варианти нямате.
Каква служебна бележка, като до момента не е разбрал, че има такава сума въобще? СОЛ ли е лицето? Или?
Няма как ЧСИ да не е чувало за това ТР, то касаеше много голяма част от тяхната работа  :)
Понеже ме мързи (признавам без бой) да чета всичкото, казвам принципно - ако договорът е от 01/01 до сега и сумата се плаща еднократно, махат се нормативните и остатакът се разделя на толкова месеци, колкото е упражнявана дейността. После за всеки поотделно се гледа дали трябва да има осигуряване. Или разделяте на колкото са месеците и махате нормативните - математически е едно и също.
О, много хубаво написано, аз съм далече по-малословна :)
ЧСИтата са станали много разбрани след ТР =)
Годишната печалба на дружеството ли?
Осигуряването върви с полагането на труд - т.е. ако няма едното, не следва другото
Като чета КСО, ч. 4, а. 3, т.5 и т.6, не мога да се съглася, че се удъpжат осигуовки само от последния ГД. В т.5 се говори за "месечно" възнаграждение, което разбирам като сбор от всички възнагряждения по граждански договори за месеца.
Скрит текст :

Според т.6, щом е осигурен на едно основание през месеца /последния ГД/, то възниква задължение за осигуряване по всички останали ГД за месеца.
Скрит текст :

Съгласна съм, че няма логика да се търсят вноски по минали договори, но законът си е закон :). Аналогичен е и случаят с безработен, който е взел 5 лева по ГД на 02.12, , а след това започва работа по ТД от 29.12.

Аз го разбирам като възнаграждение, за което е отговорен единия осигурител/възложител.  :wink1:
Имах случай, в който изплащах за година назад (частично в 2014) - дори не мога да си представя как ще се развие ситуацията, в която лицето нахвърля МРЗ и се връща при възложил от преди 9 месеца (да речем в октомври 2014), за да му преизчисли изплатената сума.
За мен няма логика да се налага преизчисляване и внасяне на осигуровки. Ако договорите са при други възложителите, ще тичам насам натам да им обяснявам, че някой някъде ми е платил х лева и сега трябва да ми преизчисляват сумите, които са платили? Или още по-вълшебно, ако става дума за минали месеци или пък за минала година...?
СИС е от октомври.
СБ е от миналата година май.
Никога нищо не преиздавам. Няма как да се изисква това, не знам защо всеки път някой се тюхка по този повод.
Достатъчно е предварителния график да се препокрива с реалното му работно време. Заплащането е със 100% увеличение
В Д6 не се отразява плащане на осигуровки. Отразява се плащане на заплата или начисляването й. Реално човекът получил ли е някаква заплата за м. октомври? Ако да - как е изплатена - в брой или по банков път?
Позовете се на закона, ако сте в правото си и откажете.
Дата на изплащане на осигуровките в Д6?