Директното контиране 613/401 е коректно, тъй като сметка 401 се използва за контиране на приходите от продажби.
Уоу, това е странно изречение...
Скритото разпределение също влиза в ограничението до 1000 лв. за плащане на дивиденти в брой.
И аз имах съмнения и притеснения. Затова и питах. И аз мислех точно като теб. Може и да сме прави и те да са ме подвели. Няма да е първият случай, когато служители на НАП не знаят какво е правилно, но си спомням, че много убедено ми отговориха тогава.
Имах един такъв казус преди години. Лицето прекъсна през едната година (беше на ниския процент). През следващата знаех, че ще започне осигуряване, знаех, че ще е на високия и изрично тогава звънях в НАП (даже мисля, че ходих и на място, защото не им вярвам много по телефона). Казаха, че няма нужда да се подава декларация до края на януари на съответната година (това се бях засили да правя - окд5 само с промяна на процента). Необходимо е да се подаде окд-5 при възстановяване, в 7-дневен срок и промяната ще е в сила.
За всяка година процентът може се сменя до края на януари. В случая няма нужда да се следва това, което е било предходна календарна година, когато има прекъсване в една година и започване в следващата т.е. няма грешка.
Днес не мога да подам ДДС, явно само в почивните дни работи сайта. Вие влизате ли в НАП с ел подпис?
Да, подавам без проблем
А за инспекцията по труда...дали е проблем
Не, ИТ не ме касае мен специално  :smile1:
и официален празник :)
Предполагам ще се зареждат в каква карта или приложение. Със сигурност ще се спестят разходи за работодателите, чудя се само как ще си ги компенсират издателите...
Дефакто той няма започване на осигуряването, тъй като няма встъпване по ТД. Принципно в КТ се казва, че датата на постъпването може да се промяна по уважителни причини, една от които е б.л. Вие искате да го махате със сигурност ли?
По кой според вас? :)
чл. 67 е за това дали договорът е срочен или безсрочен.
Дефакто са прави, договорът може да бъде чл. 111 във връзка с чл. 67, няма лошо. Обаче в уведомлението, при положение че имаш отделна точка за допълнителен договор, няма как да го сложиш да е с 01.
Естествено, че не може :)
Може да има само един основен, той затова е основен...
При положение, че всичко е в НОИ, не ми трябвало да има драма за хората. В 21 в. да пазиш хартии 50 г. е просто глупост.
Счетоводната гилдия е няколко огромни кантори, една асоциация и всякакви знайни и незнайни индивиди, които се опитваме да работим.
Ако това е минало през първите и те не са се възпротивили, както пише в статията, която цитирах...
Аз бих препоръчала да изписвате смислено и вярно въпросите си. Едно питате горе, друго развивате надолу.