Не съм юрист и нямам претенции да разбирам от право.
Възможно е да бъркам в разсъжденията си.
Това с осигуровките не е особено силен аргумент в случая, защото говорим за трудово правни отношения.
Обяснете ми как ще се търси трудово дисциплинарна отговорност на работника? Или пък фирмата ще съди собственика си за неспазване на предизвестие? Или работника ще си пуска заявление за платен годишен отпуск и сам ще си го разрешава?!
В тази връзка, когато документ за уволнение на работник не е подписан от лице с  работодателски правомощия, съда го отменя. Може и фирмата да е работодател, обаче кой разписва документите е от значение.

И от друга страна, продължавайте да съветвате клиентите си както намерите за добре. Аз (и ние, които сме на това мнение) ще продължаваме да ги съветваме както ние намерим за добре.
А, бихте ли ми споделили мотивите си ? Правите ли разграничение между отделните субекти и това, че едно лице може да е собственик на капитала на едно дружество, но не е самото дружество, защото то (дружеството) се явява отделен, самостоятелен субект, който субект формира и изразява волята си чрез органите за управление и представителство, като общо събрание, управител и т.н., в зависимост от вида на търговското дружество ?

Когато съставате ТД, имате лице, представляващо фирмата - това лице е работодател. При ООД е възможно единия съдружник да е работадател, после другия, като толкова държат на ТД. При ЕООДто няма как това да се случи.
И аз подкрепям мнението на Елена.
Трудовото правоотношение е различно от ДУ, полагането на личен труд и т.н., върви ръка за ръка с КТ. Оттам не може работодател да е същото лице, което ще предоставя работната си сила - самите отношения работодател-работник не предполагат подобна ситуация.
Отговарям си сама, че не може :)
Моля за помощ, че не ми се експериментира :)
Имам Д1 и Д6 за ГД, платени в юли, обаче част от периода е декември миналата година. Мога ли да ги пусна на един протокол или 2014 трябва да е на отделен? Знам, че при код 1 не може да се смесват годините, но за тук не съм сигурна
 360/21*16=261.82  - грешно е сметнато.
При всяко положение осигурителният доход е по-високото между заплатата и МОД
Да, в общия случай.
По-знаещите да кажат дали може и без нея.
По принцип СТМ би трябвало да определи физиологични почивки (особено при работа с компютър), които влизат в работното време.
Принципно при 4 часов работен ден аз давам 30 минути почивка за хранене, не съм сигурна колко е правилно или погрешно, навремето срещнах мнения в подкрепа и на двете и реших да действам така.
Има много дискусии по въпроса, потърсете във форума и ще намерите всичките отговори.
работникът или служителят не постъпи на работа в уговорения срок и съгласно чл. 63, ал. 3 от КТ трудовото правоотношение се смята за невъзникнало; уведомлението се изпраща в тридневен срок от изтичане на срока по чл. 63, ал. 3
КТ;


Да, срокът е тридневен, но реално няма срок, защото не се знае кога е уговореният срок за постъпване :)

Ама нали и аз това съм написала :)
Макар че да кажа че няма срок, не бих си позволила, но съвсем други съображения :)
Не го приемам за заяждане, аз не съм казала, че не може да се заличи :)
Дами,
и двете ме поправяте, при положение че съм права, като аргумент за това е нещо, което съм написала във второто изречение на отговора си. Законът си е закон.
Усмихнат ден от мен :)
Няма срок за заличаване.
Ако трябва да се заличи подадено уведомление за прекратяване на договор, когато работник бъде възстановен от съда на работа, то какъв срок ще се спазва тогава?
3 дневен. Чл. 7, т. 2 от Наредбата
Имам спомени, че беше 3 или 7 дни от датата, на която е трябвало да се яви на работа.
Реално системата няма как да знае кога е трябвало да стане това и по тази причина не може да отхвърли уведомлението за заличаване.
Ползването на този отпуск няма връзка с посещението на детска градина.
Ох колко се трудихме на последния семинар..... :)
и на мен това ми хрумна, като прочетох темата :)
Пиша колко дни плащам (така де, работодателя, аз нищо).
По чл. 331 не пиша нищо (слагам чертичка да сме най-точни :))
То ако изхождаш от това какво пише в колонките, не знам как ще прекратяваш на всеки ред правоотношение при промяна на РЗ :) (не беше блестящо изказване, но ме разбра какво исках да кажа)
А на какво се вписва?
Честно казано и аз досега съм ги вписвала. Изхождам от чл. 349/1/10, където просто е вписано "изплатени обезщетения", без да се конкретизира, дали са такива, зачетени за някакъв стаж
Чакайте, доколкото разбрах имате подадена само 1 бр. редовна Д1 и после само отхвърлени Д1 и Д6? Ако е така, да, подавате само корекционна Д1 и редовна Д6 само и единствено със сумите в увеличение, иначе останалите данни са същите като предишната Д6