Предполагам ще се зареждат в каква карта или приложение. Със сигурност ще се спестят разходи за работодателите, чудя се само как ще си ги компенсират издателите...
Дефакто той няма започване на осигуряването, тъй като няма встъпване по ТД. Принципно в КТ се казва, че датата на постъпването може да се промяна по уважителни причини, една от които е б.л. Вие искате да го махате със сигурност ли?
По кой според вас? :)
чл. 67 е за това дали договорът е срочен или безсрочен.
Дефакто са прави, договорът може да бъде чл. 111 във връзка с чл. 67, няма лошо. Обаче в уведомлението, при положение че имаш отделна точка за допълнителен договор, няма как да го сложиш да е с 01.
Естествено, че не може :)
Може да има само един основен, той затова е основен...
При положение, че всичко е в НОИ, не ми трябвало да има драма за хората. В 21 в. да пазиш хартии 50 г. е просто глупост.
Счетоводната гилдия е няколко огромни кантори, една асоциация и всякакви знайни и незнайни индивиди, които се опитваме да работим.
Ако това е минало през първите и те не са се възпротивили, както пише в статията, която цитирах...
Аз бих препоръчала да изписвате смислено и вярно въпросите си. Едно питате горе, друго развивате надолу.
Какъв отговор очаквате?
Да, при бабата трябва да прекратят.
Ако всичко по фактурата е ок и е действителна, още повече, ако е платена и може да бъде доказано, нямат право да ми отказват данъчен кредит. Да си гонят доставчика, който не я е включил.
Или по разчети със собственик или по 609 (напр.) - разходи несвързани с дейността
Искаха да декларираме неплатените фактури и това беше оттеглено. Това в момента е ново двайсе.
Защо трябва да издавате УПта? Едно от малкото неща, които не трябва да издаваме вече...
Едно време при проверка от НАП (за ЗКПО) си спомням какви безумни справки за заплати и осигуровки попълвах. Благославях ги на ум и попълвах нещо, което го имат те... А пък още по едно време си спомням как искаха копия от ДДС декларации и протоколи за Д1... Въобще, като се замисля какъв напредък има, не трябва да се оплаквам :))
Ти да видиш, то било обсъдено със счетоводителите... Ако може тези, с които е обсъдено да ми пишат, да го обсъдят и с мен...

Фирмите се задължават с месечните декларации за ДДС да подават информация и за касовите си неточности. Василев обяви, че процедурата е обсъдена със счетоводителите и е решено, че това ще става с месец закъснение спрямо периода, за който се отнася, така че да не създава проблеми за бизнеса. Проверките на фирми, които имат необяснимо високи касови наличности, бяха сред акцентите в работата на НАП при кабинета "Петков".

https://www.dnevnik.bg/biznes/2023/06/28/4501126_vasilev_s_bjudjeta_zapazvame_danucite_no_zatiagame/?ref=home_layer2

Изкуствения интелект, ако се справи с чудесата на бг бизнесмена, нека да ми взима работата :))
Дори не е до ценоразпис. Просто едно след друго се трупат задължения и срокове, което ако имаше някакъв реален смисъл, нямаше да ме е яд. Само че половината от нещата, които подаваме, могат да бъдат изведени от обобщение и обработка на база данни. Само че няма капацитет и желание. И отгоре на това се появяват НСИ с техните тъпотии, поне там служителите са разбрани :)