Като знам как ме гонят за едни месечни справки, защото все нямам време и ги пускам в последния ден, не мога да си представя, че ще спят за цялото количество СП, които не са си подавали отчетите с години.
Какво ще се подаде, когато не водиш счетоводство? Някакви цифри ли?
Подават ФЛ, които извършват стопанска дейност като търгавоски по списъла на ТЗ, включително и ЕТ, както и ФЛ в случаите на чл. 29А ЗДДФЛ
(цитирам заповед РД 05-662/15.12.21 от НСИ и НАП)
Зависи от % на осигуряването
То без нападки е едно, обаче вие прочетохте ли какво можахте да намерите в гугъл за СИРВ, защото там има много информация.
Д55 се подава по ЕГН, защото ДЗЛ е физическото.
По ЕИК ще се подаде, ако е удържан данък от други физически лица, в качеството му на платец на доход (напр. за наем на кантора).

Принципно няма особен проблем по какво е плащано, всичко отива по ЕГН.
Ние няма да го изясниме това. Това се е работа на лицето, а лицето да си намери през кого и как да си извади удостоверение за местно лице от коята данъчна служба е компетентна да го направи.
Това е данъчна загуба, не се отразява счетоводно.
По кое законодателство се води лицето данъчно задължено?
Не е въпросът само къде работи.
Приспадате ДАНЪЧНАТА загуба в ГДД. Дружеството остава на счетоводна печалба, но дължи данък върху сумата след приспадането.
За данъчните загуби трябва да си отговорите ГДД за предходни периоди.
Какви идеи очаквате точно?
Имате разходи, имате приходи. Щом сте приспадали данъчната загуба от предходни години, няма много опции.
Не може да имаш основно трудово възнаграждение под МРЗ.
Не можеш да осигуряваш под МОД.
Осигуряваш на по-високото.
Не е висша математика.
Данъчните не са някакви идиоти, вижда се, че е техническа грешка, най-малкото два пъти е цитиран един и същ номер на к.б.
Пишете едно обяснение, за да не се забрави след 5 години и толкова.
Справка за задълженията - цък плащане по електронен път - скрол до долу, цък в таблицата и се сумират по фондове, главници и лихви и общо. Иначе можеш да си загубиш ума, ако е по-дълга, а в ексел не пренася винаги цифри
БНЗ са почти под критичния минимум, толкова глупости прави и толкова пропуски има, че направо е невероятно. Обаче е познатото зло.
Иначе и аз имам същия проблем в декември, предположих, че идва от версията и чакам.
Ако нещо се връща по банка, не виждам логически смисъл да се издава сторно, освен за разни казусно-създаващи клиенти, но дори и тогава бих настоявала.
За да имат гаранция, че фактурата е "анулирана"?
Мдам, сигурна съм, че на фирма която има ВПРЗ, които са с някакво надграждане над закона, ЧР/счетоводителя ще пита по форумите как да си сметне възнагражденията...
Включват се възнагражденията с постоянен характер
Не може, но може да се разбре с управителя и ако е възможно и целесъобразно, водете го поливаната месец на работа, а останалият в ПГО.