И аз го разсъждавах това, но ще намаля Д1 за януари (когато реално са платени заплатите за декември). И ще прихващам от следващия месец също.
Може да е временно, ще видим.
Аз искам да имам достъп до всички документи, които съм подала до момента по този булстат, те ако си мислят, че така може да изчезнат нещата, направо ще се изумя.
На мен лицата, на които е сменен булстата, ми изчезнаха от електронните услуги, поне през стария портал...
Върху авторски права няма осигуровки. Ако можете да докажете, че това, което прави лицето е авторско право и генерира приходите си от плащането на авторско прави, значи нямате грижи
При тях освободени са доставките, свързани със здраве.
Ако не е грешка на к.а., може да е поставяне на ботокс напр. :) Възможно е да извършват облагаеми доставки, не е забранено от закона, проверете в крайна сметка за какво са платени тези 100 лв.
Разпределя се пропорционално на база дата на плащане на задължението.
Не можете да погасявате преферциално по някой фонд.
Това е данъчно облекчение. Трябва да си платил данъци, за да ти ги върнат.
Ако имате задължения, не може да се ползва облекчение. Без значение е давността, защото трябва да бъде изрично поискано погасяването. Има няколко вида таблици, едната е задължения за плащания, другата е по ИД и третата е погасени по давност. Тя стои информационна, но не поражда проблем. Ние няма как да знаем какво е положението по данъчно-осигурителната ви сметка. Влезте с ПИК и вижте къде са разпределени тези задължения.
Това писмо пристига директно от АЗ, Бюрото в случая само предава инфото нататък. Възможно е и това да е проблем - че не сме внесли промяната в първия ден, не се грижа аз за тези неща и нямам представа как е избрала да процедира управителката.
Хм, БЛ досега никога не са ми искали. Разрешения за ПГО - да, но болнични никога. И аз не бих дала.
В случая обаче не се заяждам на дребно. Мога да се съглася при платен/неплатен, защото в крайна сметка работодателят има някаква власт кога да се случи. При болничен как ще промениш графика ПРЕДИ настъпилата промяна?!
Хора, кажете ми технически това как може да се случи, защото явно аз нещо не разбирам логиката (к/п от писмо от АЗ):
3a Meceц март 2021, наето лице ХХХХХ ползва 2 /два/ дни отпуск за временна неработоспособност, в периода 01.03.2021 r. - 02.03.202I г. В случая не е спазено условието на чл. 14, ал. 1, т. 3 от Договора, че при промяна работадателят представя в ДБТ нов график, не по-късно от един работен ден преди настъпване на промяната.
Продавате на шветска фирма, но реално стоката за изнася за Албания по поръчка на шветската фирма, така ли?
Погасените по давност данъчни задължения са в отделна таблица. Ако за това питате - не се водят задължения при ползване на облекчението.
Ако просто е изтекла давността, но не е подадено искане за отпусване - да, задължения са.
О, първата година на облекчението за 200 лв./дете беше епична... буквално ми се караха по телефона, когото им обяснявах, че цифром и словом става дума за 20 лв., като се тегли чертата...
С това облекчение ще ни побъркат... Отсега всичко са се разбързали, все едно парите ще свършат...
Защо не подадете всичко през ГДД?
Аз смятам да насоча хората към ПИК и ГДД. Където мога разбира се. Така или иначе аз ще я попълвам, но ще бъде по-малка галимация.
Подала съм Д55 за физическо лице днес следобяд и още нямам съобщение, че е приета. Някой друг има ли подобна ситуация?