ДДФЛ и осигуряването не се интересува на кого са изплатени средствата, а кой е получателят. Вижте какво ви е записано в договора, кой е бенифициента. Ако имате 3мата бенефициенти в договора, няма проблем да разделите сумата, въпреки, че парите ще постъпят по сметката само на едното лице. Ако обаче само той е вписан, какво ще ви е основанието да обложите само частта, която остава за него? (разсъждаваме, не се заяждам :))
Значи, първо вписвайте правилния период за ДОД, защото после ще ви излязат глупави данни в информацията за декларация по чл. 73/6
Подайте корекции на Д6
И внимавайте какво пишете там. БНЗ е тъпа програма, хубаво е да не й се доверявате особовено, а да сте наясно какво трябва да пише в декларациите.
Каквото сте го изпитали по първото правоотношение, това е. Идеята е да изпиташ - ако си го назначил втори път на същата длъжност или със сходни задължения, очевидно си преценил, че се е доказал.
Не знам дали има промяна - би трябвало да няма нужда от уведомление. Проверете в електронните услуги дали лицето е с прекратен договор.
Това, че плащането е в бг банка не променя кой е доставчикът на услугата.
Лицето е наело други лица, за изпълнение на някакви дейности. Щом е СОЛ, законът е доста ясен по отношение на това какво се случва в тези случаи.
За мен цялата субсидия е приход за лицето. Сумите, които ще изплати, ще се приход на лицата.
Само данък, разбира се.
Напомнете на съпруг/деца на лицето, за обезщетението от НОИ, което им се полага.
Държавата ще направи корекция на кое? На здравните? Защото ние сме подали Д1 за лицето?

В Т2 на лицата автомично се попълват данните от пенсията в колона 1. За целите на осигуряването за здравно, държавата приравня пенсията към заплатата. 

Аз я вадя от осигурителния доход за здравно.
Вие не я вадите и да внасяте на каквото прецените, няма да се убеждаваме излично в някакви неща, ДДС е  :)
Ако върху добавката държавата плащане ЗО, значи се вадят.
Изваждате пенсията и всички добавки. Смятате здравните върху остатъка до 3000
Ако не можете да се ориентирате какво следва от регистрацията, няма да се ориентирате и след регистрацията. Потърсете счетоводител, преди да оплетете нещата и да се наложи да плащате безсмислени глоби.
Прихванете ги от 2022.
Коригирайте молбата и пуснете за неплатен.
Пийте една студена вода и оставете нещата така.
ДС ми се струва излишно в случая.
Договорите за управление нямат работно време и определени работни часове. Не пречи в самия договор нещо да се договори, но за целите на осигуряването това няма значение.
СОЛ внася и се осигурява през едно място.
Ако в друго, където е СОЛ, получава възнаграждение, се подава Д1 с код на осигурен 90 (май).
Зависи дали има възнаграждение в другата.
Самоосигуряващо се лице и бюро по труда?
Никога не е каквото питат в началото  :wink1: :give_rose:
Отидете при счетоводител. Няма да стане по форумите.
Ако е упражняващ свободна професия, който попада и в определението за търговец по ТЗ, се приравнява на ЕТ и по отношение на счетоводното отчитане.

Чл. 2. Не се смятат за търговци:
1. физическите лица, занимаващи се със селскостопанска дейност;
2. занаятчиите, лицата, извършващи услуги с личен труд или упражняващи свободна професия, освен ако тяхната дейност може да се определи като предприятие по смисъла на чл. 1, ал. 3;

Да, но в този случай не се облагат като ФЛ, а като предприятие.