ТР нямат грешка. Виж, ако ние закъснеем с 1 ден, ще получим честитка от НАП, но това че три години никой не си върши работата по отношение на отчетите - нищо драматично...
Добре, значи никой не вижда нещо грешно в разсъжденията до момента, т.е. повредата не би трябвало да е в моя телевизор? :)
За мен, ако не уговориш по-ниското възнаграждение изрично, ще дължиш по-голямото. В КТ не пише нищо за пропорционалност на уговореното възнаграждение на база часове, като при МОД. Разсъждавам си, не се заяждам :)
Според мен не е нужно да се вписва. Ако и на 1 час да мине човекът, ако възнаграждение не е договорено да бъде намалено в ДС, никакъв шанс да го намалиш...
114 няма ли да го направи сложно откъм Д1 или вие изрично искате да е записано, че не работи през седмицата по някаква причина?
Честно казано постнах, защото вече започнах да си задавам фундаметални въпроси за моето разбиране за нещата. Надявах се този месец проблемът да е отстранен, предвид че през м. май вероятно не съм била само аз с този казус и е стигнало до тяхното внимание. Обаче явно не е.
На горещия телефон ми казаха, че не може онлайн, трябва на място в НАП. Изрично ги питах в НАП ще знаят ли какво да правят - да, разбира се. Отидох в НАП, обяснявах се надълго и на широко, цитирах наредби и срокове и въпреки това не ми го приеха, оставих в го деловотството за обработка. Това беше преди почти месец и още нямам резултат. Не мога да си представя, че в цялата страна аз съм единствената с някакъв подобен случай, надявам се скоро да го остранят, че всеки месец да минавам през тази безкрайна процедура е леко казано абсурдно.
Прилагам скрийншот от указанието от НАП. Там вече си е казано ясно  :smile1:
Да, това със сигурност влияе. Обаче изрично е упоменато, че когато съдържа данни само за ЗО, не е необходимо предписание. Много изнервяща ситуация.
Август 2018 и в двете.
Да, 31/05/19 - това съм вписала и аз в Д6. Отхвърля и изписва това, което съм цитирала...

Единственото обяснение, което имам е, че СУП не различава Д1 с данни само за здравно от другата и затова автоматично я отхвърля. Не че това ми решава въпроса по някакъв начин.
Да ти кажа и аз така си мисля. И Наредбата така мисли. СУП обаче упорито се опитва да ме убеди в нещо друго:

Декларации обр.6 : Ред 1: (Колона 1) Крайната дата за подаване на основна декларация с код на плащане 4 е 30.04.2019, а тя е подадена на 19.06.2019.
Декларация обр.1: Ред :1 Декларацията не може да бъде приета, т.к. е подадена след срока определен в Наредба Н-8 от 2005г...

Ясно ми е, че от началото на тази година има промяна в наредбата, но тя не касае Д1, когато има данни само за здравно, както си пише и в указанието от НАП от началото на годината.
Някой имал ли е подобен казус, защото на мен ми е за втори месец поред и на горещия телефон ми казаха на място в НАП. На място в НАП дава същата грешка и там не знаят какво да правят...
Имаме следната сутиация:
Пенсионер извършва услуги през различни месеци на 2018.
Плащанията са през 2019 - май, юни и т.н.
Удържаме само данък и здравно, защото сумите са над МРЗ за 2018.
Ако м. май 2019 платим нещо, извършено през август 2018, до кога бихте казали, че следва да подам Д1 и Д6?
Напишете за кои дати са издадени болничните? Всичките са за бременност и раждане, така че за всичките следва да се посочи, че дали лицето има или няма 12 месеца ОС.
Къде го забеляза това , Пъпешче ?  :smile1:
Аз от първия пост останах с впечатление, че става дума за приходните фактури, които издава той, но сега при второто писане го забелязах вече...
Много е изнервящо обаче някой да ти пили на главата с подобни неща и да търсиш как да се обосновеш.
Ами така го разбрах... ама към вече 11ти час пред компютъра и може и да не съм много на фокус  :blink: :smile1:
Той спори с вас, че не трябва да вписване номера във фактурите, които вие издавате към него?! Впечетляващо ми е за какви неща имат имат енергия хората...
В Агенцията могат да ви кажат всякакви глупости. Уточнявате статута на лицата, включително и дали имат такъв на бежанец. Оттам - има ЗЗО, следвате него.
И наемът е възнаграждение за ползване на недвижим имот, но минете 50 хиляди от наеми и пробвайте да не се регистрирате...:)
Т.е. в един от месеците сумата е над 50 хиляди лева?
Иначе трябва да сметнете за всеки 12 месеца и да видите кога е трябвало да се регистрирате - и без това ще ви поискат справката.
Иначе какво е необходимо - подавате заявление онлайн или на място, получавате си акта и искане за представяне на останалите документи.
Може, ако БТВ е на, съвсем малко над или под МОД. В този случай осигуровките се изчисляват на МОД и разлика ще има само в данък