В края на 2017  излиза ,че нямате остатък. Баланса ви е нулев. Вкрая на 2016 сте имали д-т 501 4000 к-т 125 Резултат от дейността  к-т 4000. В 2017  изразходвате всичките средства . Когато закривате 601 със 714  сметката излиза с  дебитен остатък със 400 лв,които закривате със 125 Резултат от дейността  .Само че тази последна операция я вземате червена да се запази кредитния оборот.ДА се виждат приходите от дейността.
 Колеги няма ли кой да вземе участие ?
 Колеги от днес всеки който подава деклар.по чл.50 може да провери  какви доходи са му изплатили.Реших да проверя на  някои лица на които вече съм подала декларация.
 Искам да попитам - доходите от продажба на зем.земя,от получена рента за предоставена зем.земя и дивиденти  по чл.38 ал.1 от ЗДДФЛ ,ако искам ги декларирам в приложение 13.Поне така разбрах,че не съм длъжна тъй като те не участват при формиране на облагаемия доход.
 И още нещо  фирма прави застраховка "Живот "на свои служители.Застрахователн а компания  удържа данъка и ги връща поименно на лицата.Тия лица око нямат задължението  да подават Д 50 трябва ли да подават Д50
Според  мен  изписвате на разход и завеждате зад балансово защото те съществуват и са отдадени под наем. Но най правилно е активи отдадени под наем както публикува и ХХХХХ
  Колеги попълвам ГДД по чл. 50 и ще ползвам облекчение за застраховка живот. Попълвам с ПИН ,но ми се появява, че лицето има задължения и не може да ползва облекчението.Отидох на задължения и видях,че от 2009  по ГДД  чл.50 има задължение само  на остатък от лихва 0,03 лв. Мога ли  да внеса  лихвата и данъка  с облекчението в един ден или трябва  най напред  да внеса 0,03 лв и после да подам декларацията и внеса ДОД. Затруднението идва от това ,че постоянния адрес на лицето е в друг град.
Аз мисля,че ще се признават,ако са документирани с пътен лист  и се вижда ,че автомобила се е ползвал само за служебни цели.
 Колеги намерех и прочетох не се подава.Само в статистиката.
Колеги ЕТ  не е извършвало дейност през 2017 г по смисъла на Зсч. В НСИ подадох  декларация,че не съм извършвала дейност. Въпроса ми е трябвали да подам декларация и в Търговския регистър,тъй като  не помня от коя година спряхме да публикуваме  ГФО. Според мен трябва само в статистиката, но не съм сигурна .Съвсем се обърках.
Благодаря Ви много.Най после лампичката ми светна.Но така се получава по някога. :wink1: :wink1: :wink1:
Благодаря,Или в част 4 р.2  ще намаля от ред 1 сумата 1200 лева
 Не ми харесва това,че се записва  цялата застрахователна премия при изчисляване  на
данъка върху общата  годишна данъчна основа ,а не размера  на данъчното облекчение.
 Колеги ако едно лице има Застраховка живот за 2017 лична  и застрахователната премия за годината е 1200 лева/или то е внесло тази сума / може да ползва облекчение като попълни  приложение 10.В част  II ред 4 колона 3 вписваме 1200 лева .Тогава сумата автоматично  отива на ред 5 колона 4 но пак 1200лв  и пак автоматично се записва в част IV  приложение 10 ред 3 колона 4. Но нещо не ми харесва.Ако някой е попълвал моля за помощ.Той има доход и от наем и попълва Декларация член 50
 Имаше калкулатор за изчисляване на желана сума  работна заплата за получаване.Сега не мога да го открия. В някой друг раздел ли е ?
Благодаря.Поне имам подкрепата Ви. :smile1:
  Колеги моля някого за мнение
  Колеги,отпусната е субсидия на спортен клуб който не извършва стопанска дейност.Тя не е изразходвана всичката. Според мен се отнася в с-ка 125.Но колеги ми казват ,че дължа  данък печалба.Но клуба не извършва стопанска дейност.
 Колеги  във връзка с промените в Наредбата за работното време чл.9 в алинея 2,го тълкувам,че ако  работник който е на сумарно изчисляване на работното време бъде прекратен договора преди изтичане на  периода за който  е установено сумиране на работното време,то  от датата на прекратяване на договора ,се счита ,че работника или служителя е в престой не по негова вина,което означава ,че трябва да му се плати.Така го разбирам аз.Но ако работника е със договор на изпитание тогава какво правим.Според чл.70 от КТ  ако договора е сключен в полза на работодателя,то той може да го освободи по всяко време и не му дължи нищо.Освен за отработените дни.Ако някой е разглеждал  новата Наредба  моля  за Вашето мнение
118
 Съдийските такси според мен за доход и трябва сметка за изплатени суми.А пътните може  като ваш разход .,но не съм сигурна.Но съдийските такси ако се дават лично на съдиите  са им доход.
Колеги  ,при подаване на ГДД по електронен път  до 31,03,2017 ще се ползва ли отстъпка от 5 % ? Някъде  четох,че отпада,но сега като чета в страницата на НАП  оставам с впечатление ,че се запазва.
Да задължена сте  да изпратите писмо в което да отразите точно какво сте изпълнели по предписанието ,а в предписанието трябва да пише срока за отговора..