Колеги кандидатствахме по програма и бяхме одобрени.Назначихме едно лице.Въпроса ми е следния .В м.12,2016 ни преведоха суми  за м. Ноември, Декември 2016 и за м. Януари и м. Февруари 2017 г.
  Според мен  трябва да взема следните записвания
  1.при постъпване на парите  503/754  ПБП- Финансиране текуща дейност
  2, На база декларация искане за м.11 и 12 754/705 Приходи от финансиране
  3. На края на годината  705/123.
  Като остатъка  по 754  е ПБП ,който ще се  закрие в м.01 и 02 2017 г.
         Правилно ли разсъждавам
  Фирмата е получила ф-ра за подновяване на услуга за периода ог 05,11,2016 до 05,11,2017г.Ф-рата е платена- Според мен  два месеца разход за 2016 и 10 месеца РБП
 Много благодаря
  Колеги служител във фирма иска да напусне и пуска предизвестие. Примерно от 16,12,2016 до 16,01,2017. Но в тоя период  се поболява и взема болнични за 10 дни.Въпроса ми е - удължава ли се срока на предизвестие с тия 10 дни.Според мен да но не съм сигурна.
 Не .До 2015г.подавах с код 23.Но от 2016 този код отпадна.
    Хайде моля Ви.Някой с мнение по въпроса.Много ще съм Ви благодарна.
Управител на ЕООД  се осигурява в друга фирма над максимума.До 2015 г. подавах Д1 с код 23.Тая година не  подавам никакви декларации като самоосигуряващ.Така ли е или има нещо което пропускам .
   
     Закупен е товарен автомобил ,на който е теглено ДДС .Автомобила не е пуснат в движение по ред причини.Автомобила е закупен през 2012г. Сега искаме да го продадем на по ниска цена,защото е морално остарял.Имаме ли това право  тъй като той няма  никакви амортизации.Според мен ще трябва да го дам като разход  и да преобразувам резултата.Но не съм сигурна и искам Вашето  мнение.
 Колеги няма ли кой да вземе отношение?
  Тогава един протокол разписан между вас ,че застраховката  ще е за ваша сметка ,за да я осчетоводите Вие.
Анекса е за смяна на собственика.Ако не сте я платили Вие как ще я осчетоводите? Може ако Ви префактурират разхода.
192
  Колеги  можели,спортен клуб, който не извършва никаква стопанска дейност и приходите му са от членски внос, постъпления от Министерство на младежта и спорта и дарения да извърши дарение на училище.
 Моля ако някой е наясно с въпроса да ми отговори.
   Колеги изплащат ли се първите три дни болнични от работодателя,ако лицето не е навършило 6 месеца.
 Колеги,имам следния въпрос.Кандидатствахме по програма за заетостта  и бяхме одобрени.Трябва да сключа допълнително споразумение с наставника   ,за допълнително възнаграждение затова ,че ще обучава лицето.Не  мога да разбера по кой член да е.А в договора е написано "Да сключи допълнително споразумение към
основния ТД  с наставника.Мисля,че по чл.119 без уведомление към НАП.Но не съм сигурна.
  Моля за компетентен и бърз отговор.
Въпреки всичко благодаря на включилите се в разискването.Оставям го както те искат защото се отнася за едни "кирливи"суми.Колкото  писане направихме ,а можеше просто да анулираме първото известие"да да ама не"
   Приятна вечер на всички.
 Защото комисионните се пускат към даден отчет.Отчета се отнася за 05,а КИ е в м.09 ,но сега пак нещо не им харесва на застрах.компания и искат ДИ,което ще е пак в м.09.
Някой още да се включи по темата .Да delphine е прав ,но  при  моя случай няма количество и ед.цена.
Благодаря.Тук става въпрос за фактурирани комисионни по застрахователна дейност.
       Възможно ли е в един и същи период да се пусне към дадена фактура от предходен период едновременно и дебитно и кредитно известие.