Колеги фирма  производител на кошери прави дарение с кошери на земеделски производител.За същите пуска ф-ра дарение  кошери.Въпроса ми е облагаемо ли е с ДДС дарението .Според мен е облагаемо  тъй като тази доставка не попада в раздела за освободени доставки, но колега твърди ,че  не бива да се начислява ДДС.
  Много благодаря  за бързия отговор.
  Колеги искам да попитам в ГДД ЧЛ.92 част VI р.21,2 коя сума се вписва.Според мен декларираните тримесечни ав. вноски в ГДД чл.92 2012г. И още нещо да попитам .Тъй като съм на тримесечни миналата година съм декларирала 3750.00 на трим.Направени вноски 11250.00
Коя сума да впиша 11250,00 или  15000,00 за цялата година.
Допълнителните вноски по чл.134 отТЗ според указанията на МФ не се декларират.
 Г-н Досев аз също не разбрах от указанията на МФ  ДУК трябва ли да се декларират или не.Четейки т.4.2 б.Г ,не трябва да се декларират.Но в т.4.3  отнасящи се за труд.правоотн. по смисъла на параграф 1,т.26 от ДР на ЗДДФЛ ТРЯБВА.Но аз не мога да направя разлика между двата вида ДУК. Съвсем се обърках. Или както е в моя случай.Съдружник в ООД е с ДУК съгласно решение на съдружниците.Трябва ли да декларирам доходите му или не.
 Благодаря.И аз така си го направих ,но изведнъж  нещо ми хрумна знам ли ?Още веднаж благодаря.
    ГДД чл.92  част 6 преобразуване на  СФР колона Б  ред 2 под понятието  данъчна стойност на активите  какво се  подразбира.Данъчна балансова стойност или данъчна остатъчна стойност.Защото в колона А ред 2 е записано точно счетоводна балансова стойност. Имам отписани активи с остатъчна стойност.
  Аз подадох декларациите.Ще изчакам да видя дали ще има указания допълнително от НАП  и ще пусна коригиращи.Но според мен вноски от съдружници по чл.134 от ТЗ  трябва да се декларират.Както и доходите на  съдружници с ДУК.
Колеги имам следните питания?
  1. Съдружник във фирма  получава възнаграждение по  дук от м.03,2013г решено с протокол от общо събрание.Дохода трябва ли да се посочи  в справка 1  код 6 к.2,2  на Приложение 4?
  2. Направени парични вноски  в ЕООД по  чл.134 от ТЗ от собственик, трябва ли да се посочат в справка 1 код 6 колона 2,1 ?
     
 Много благодаря! Хубава вечер !
 Колеги ако подам ГФО по електронен път,след като съм го приключила и  имам вх.номер.,но после искам нещо да оправя мога ли да го  анулирам!
има ли новата структора на файла за новата програма за дневниците по ЗДДС
След като има фактури за наем не може  да подавате че няма дейност.Нямате ли постъпления от членски внос.Ако нямате с какви средсва платихте наема.Значи със заем  от някого и приключвате р-да  за наем със с-ка 125 която ще  бъде със дебитно салдо.Ако има членски внос той ще ви е приход ,а наема разход.
 При служебната бележка пък не виждам никаква разлика.  Аз бях разпечатала първият образец.А колкото до  сметката за изплатени суми ,да така е няма  период.Но нали всяка година трябва да сътворят по някоя глупост.Да трябва да е гадно на счетоводителите.
 Благодаря. Но не е грешка ,че я издавам.Защото колеги изказват мнение,че  е грешка  издаването на СИС.
 ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА !
 Фирма превежда сума за наем на физическо лице по банков път.Преведената сума е след удържане на данъка/отнася се за първите 3 тримесечия/.Издавана е СИС  и служебна бележка като е отбелязано ,че сумата е по банков път. Трябва ли да се издава сметка за изплатени суми в този случай.
Знаещи,можещи,силни и точни.Това сте ВИЕ екипът на KIK INFO. Вие сте номер 1. Вие сте могъщи!
Ние сме посредник  при извършване на дадена дейност и получаваме комисионни.А тия ваучери са за достигнати резултати ,които нашите клиенти са закупели от Петрол и ни ги предоставиха.Още не ми е даден протокол,но  трябва да  има за да мога  да взема записванията
509/709.
 Благодаря за участието и полезните отговори .
 Да колкото разреши работодателя,само ,че до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж ,а над  30дни не.Чл.60 ал.3