Общата сума е 1800 ,всеки месец по 600 бруто. Н ако я изплатя последния месец на веднаж,Д1 пак  всеки месец ли трябва да подавам
 Колеги  лице наето по  ГД за извършване  на определена работа
    1. За 3 месеца,като всеки месец му се изплаща по 600 лева,Въпроса ми е  .Д1 и Д 6 се подава всеки месец  след месеца на изплащане на сумата.Като Д6 е само осигуровките , а ДОД се  декларира с Д55 на тримесечие и се внася тогава.
   2, Сумата се изплаща на веднаж след извършване на работата/.Тогава д1 и д6 пак ли се подава всеки месец или след изплащане на сумата.
Колеги няма ли някой  да вземе отношение ?
 Колеги,ЕТ през 2019 няма приходи, няма и разходи.Дейността на ЕТ  не е спряна .Собственикът е в друго дружество по договор за управление и контрол и се осигурява над максимума.В друго ООД е
съдружник и е получавал дивиденти.Не зная каква декларация да попълвам тъй като няма приходи и разходи в ЕТ. За статистиката съм наясно - само декларация. Но към НАП ?????.Моля за помощ.
 Автомобил наемодателя е физическо лице,а наемателя е ЮЛ  ЕООД
Въпроса ми е има ли право ЮЛ на  ДДС при закупуване на гориво и консумативи за подръжка на автомобила.
С-ка 609  приемете че е  р. д за фирмата може и да е  601 сметка канцеларски р-ди .По сметка 493 не остава салдо.Собственика я възстановява.
 Колеги собственик на ЕООД регистрирано по ДДС е закупило и включило във ф-ра  неправомерни р-ди.  Платено през банка. В дневник ДДС  трябва да подам  неправомерните без ДДС, а другите с ДДС. и следните записвания.
   1. при покупка      401/503  - 240,00
   2 .при осчетоводяване на ф-рата  609          120
                                                                   493            96 /неправомерен разход с ДДС
                                                                 4531            24
                                                                           401  240

    3. При възстановяване от собственика  501/493  96,00лв.  ДДС само за правомерните разходи.
   Моля ако някой е имал подобен казус  да вземе участие.
  Колеги във фирмата има  назначено само едно лице  на  втори ТД на 4 часа. Трябва ли да го подам в  Д73 ал.6. Аз  съм изпратила служебна бележка за лицето на основния работодател.Доколкото четох трябва но не съм сигурна.Защото за едно лице ще се подадат данни 2 пъти.от основен и от втори работодател
  Много благодаря на всички включили се.
  Можели ,допълнителното споразумение   за увеличение на заплата да  е от 02,01,2020 считано от 01.01.2020г.?
 Може ли за постигнати добри резултати  към м. Октомври да бъде включен бонус към тр.възнаграждение на управителя и зам управителях.Всичко това ще стане с протокол от ОС на съдружниците.
Ако не съм от същият град къде ще ги търся за договор ? Сметката беше обявена  в БТВ
  Колеги искаме да преведем по обявена банкова сметка определена сума на младо семейство,което пострада при пожар.Какви документи са необходими да бъде данъчно  призната сумата.Само пл.нареждане с извършения превод достатъчно ли е да го осчетоводя като дарение?
На  ЕООД  е спряна дейността от 2014 г.Но има наличност по касата.Собственика иска да
вземи средства като дивидент и внесе съответно ДОД. Въпроса ми е следния
Трябва ли да пусне  ОК5,че дружеството работи?Но то няма да извършва  никаква дейност .Само собственика си взема парите.Но  баланса ,ще бъде различен от последния.Активите и пасивите  ще бъдат променени по раздели.След  изтичане на тримесечието трябва да се подаде  Д55.Няма да има приход и разход,а само разчет.Макар ,че при вноска на ДОД от името на фирмата ще има банкова такса.А има ли разход има и дейност. 
Лицето трябва и на Вас да донесе  болничен лист.Подавате го в НОИ като отбелязвате вид осигурен  4 и това е .Така е ако първия работодател е друг.Ако е същия отбелязвате ,че е с 2 правоотношения.
Не подавате.Ако единият съдружник е юридическо лице тогава да подавате или ако не са обявени в ТЗ,но ако съдружниците са физически лица и са обявени в ТР не подавате.
И аз така мислех ,но не бях сигурна защото отдавна не съм правила такива изпълнения.Но когато има ресторант  и строителство е неизбежно.Още вендаж благодаря за навременния отговор