Разбира се
 а д1 подаващ с К вярните данни
И още нещо Д6 коригираща може да се подаде до края на месеца следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларация.А както горе споменах при увеличение само разликата  в плюс  и то в позициите които се променят като редовна.
С код  К Д6,ако сумите са в намаление..Ако пък са в увеличение само разликата редовна.
Аз също попълвам една колона.
Така ,че ако Ви трябва да го представяте някъде на място.Спестявате си само първото ходене при подаване на искането.
Аз също не разбрах защо я пуснаха тази услуга като ми дават само вх.номер,а аз пак трябва да отида за  удостоверението със зеления печа.Защо не ги връщат по ел.поща като останалите декларации и уведомления /както  справката за назначените по тр.договор.Ако  някой знае нещо повече нека пише.
 Особенното е,че данъкът трябва да се внесе целия,както  отговори мадам Божка,а дивидентите да се  дадат на няколко пъти.
Почистването на склада  и подготовката не е сезонна работа .Той може да се почисти и през зимата ако е празен.А тук става въпрос за прибиране на продукция или за сезонна работа.
Точно така 6 м. в полза на работодателя.
Чл.68 ал.3 или чл.68 ал 1 т 2
 Пенсионер назначен на трудов договор,ако не му се начисли доп.тр.възнагр. за тр.стаж  какви са санкциите.Ако някой знае моля да ми отговори.
 Имам следния въпрос.Ремонтна работилница към дружество е извършила услуга по следните направления--товарни автомобили 15000,00 лева и управленческа дейност 50000,00 лева.Какви счетоводни статии трябва да съставя.Според мен 611 транспорт/611 рем.р-ца и 614/611 рем. работилница. Но се обърках нещо.
Бях на едно обучение към НАП  и там бяхя категорични.Подава се ГДД макар и само едни банкови такси да  има.
 Мисля,че трябва да има калкулации.За всяка торта се знае какво трябва да се вложи.Допуска се превишение  на рецептата според нормативните изисквания.Ако се завиши се прави протокол.Към калкулацията се разпределят общопроизводствените на база произведеното количество за всеки вид.а собственика да си решава колко да я продаде.И ако даден вид не му носи изгода  може и да го спре.Но и от данъчна  гледна точка  трябва.Но аз мисля,че не може да продава под себестойността/от данъчна гледна точка/
 Фирма отпуска заем на друга фирма.Какъв трябва да бъде размера на лихвата.Мисля,че има някаква особенност ,но не зная къде да го прочета.Предварително благодаря.
Мисля,че е съоръжение.
За ваше сведение НАП прави засечка на Д1 и Д6