В страницата на НАПе публикуван програмен продукт за справката по чл.73.Той извършва и проверка.
А какво тава с Д6  в този случяй ?
 
Извинявам се но нещо не разбрах.
1. Отпускат се пари целево които ще бъдат изразходвани за състезния или целево.Не са стопанска дейност.
2.Дружеството с нестопанска цел прави реклама на БСТ и издава ф-ра.Тук е стопанска дейност.Но  БСТ трябва да плати фактурата.В противен случяй нещо не схващам.
Аз не успях да я пратя по електронен път,защото  няма м.13 .Някой ако знае нещо нека  публикува.
Фирмата има дейност дори само разплащателна сметка да има открита и начислени такси по нея СА ДЕЙНОСТ.Така,че има дейност.
М.Павлова е права нищо не регистрирате в НАП.Но като попълвате декларация по ЗБУТ обявявате нов обект.Изготвяте всички необходими документи за тоя обект по Закона за безопасни условия на труд.
Затова го освободете по чл.328 т.4 при спиране на работа за повече от 14 дни.
Мисля,че не можете да назначите на същата длъжност след като сте го освободили за намаляване обема на робота.Как така хем нямате работа и пращате човека на борса ,хем си вземате друг.Тогава го освободете по чл.328 т.4 или 328 т.5. Но това е мое  мнение.
Извинявай не обърнах достатъчно внимание ,че питаш за равнение.Да трябва до 31.01.2012.,ако се е получило разлика.
Ако са в тр.правоотношения и нямат никакви други доходи Не.Работодателят прави изравняване до 31,01,2012г.
Във връзка с това искам да пипитам .При попълване на част 3 ав.вноски в колона 3  придобит доход -кой доход пиша ? С намаления 25 %  или начисления. Пример св.практикуващ 1-во тр.  получил 2000лв приспаднати 25%-500 или 1500.Много ви моля помогнете защото в данъчното  две различини служителки ми дадоха  два различни отговора.
Трябваше да пенсионирам двама служители. Те имаха ПИК и  сравнихме данните  с персонален регистър.
Всичко беше точно и не  изготвих УП2,а  в УП1 те декларираха,че са съгласни с данните от ПР.
 Отразява се и в ПР на НОИ в колона  21 законо устан.р.в./часове/ и колона 22  отработени часове на ден.
Продължение.Сега когато ми донесоха фактурите виждам,че и фактурата е в м.01,2012.,но в нея е записано  че е от услуги м.12,2011.Според мен  трябва да се отрази в ГДД през 2012г.
Въпреки това моля за вашето мнение.
Разхода го прави наемодателя.Трябва да се смени изолацията на покрива,тъй като след проливни дъждове прокапва.Ако не ми се признава за данъчни цели не виждам къде в ГДД ще преобразувам в увеличение на резултата.А не виждам и как ще му се увеличи полезния срок  с тия некачествени материали пак може да прокапе.
При самото плащане в брой през 2011 г- 401/501, а през  2012- 499/401
 Търговски к-с е отдаден под наем.Ако извърша ремонт по него ще ми се признае ли за разход.
Много Ви моля помогнете .
 Имам следния въпрос.Ако СОЛ Е БИЛО В БОЛНИЧНИ  В М.02 И 03 2011 Г. и се е осигурявало в/у 420 лв ,то при попълване на  Т2  в колона 3 трябва да посочим сумата в/у която са начислени ЗО за болнични,А в  колона 4,избраният осиг.доход в/ у който са внесени  ЗО за месеца/получен пропорционално на  отработените месеци/.