Колеги пропуснала съм наедно лице уведомление за ЕКАТТЕ ,а сега се налага да го освободя.Някой имал ли е подобен случай и какво правим от тук насам.Според мен преди да изтече договора трябва да пусна уведомление до НАП
  Колеги  не откривам в страницата на НОИ , ел.услуги за прогнозно изчисляване на  размера на пенсиите.Аз ли не мога да ги видя или е премахнат.Ако някой е запознат ще му бъда благодарна.
   Колеги при напускате на служител трябва ли да се попълва някаква декларация или искане  от служителя във връзка със Закона за ЗЛД.
  Да пропуснах и за търговския регистър
 За  ДУК не се подават уведомления към НАП. Ако е ООД  Протокол от ОС на съдружници  и  сключен договор.Ако е ЕООД  - Решение на едноличния собственик. Колкото до Д1 подавате с код 10.При освобождаване пак решение от ОС или решение на едноличния собственик.
  Мисля,че няма да имаш проблем,защото заявител е новия управител и той гарантира вярността на отчетите.Важно е да имаш входящ номер.Ако има нещо   те ще ти изпратят съобщение и тогава ще го оправиш.Хубав ден
 Разбира се ,че една декларация по чл.13, ал.4. Управителя който е заявител той попълва декларацията.
Защо не мога да използвам 2 ри ред  за обяснение при вносната бележка.Може да се пиши на него но при визуализация го няма. А също така и не се изписва до края 1 ред,а има много място.
 Декларация чл.13,ал.5 от ЗТР се подава когато документите се подават от пълномощник
 Ако заявител е съставителя на ГФО,то той може да подаде ГФО електронно с неговия подпис,но трябва да приложи и пълномощно от представляващия нотариално заверено.Или 1.Публикува ГФГ, а към приложенията  1,Декларация по чл.13 ал.4 от ЗТР.декларацията трябва да е подписана от заявителя. 2, Протокол от решение на управляващия орган зда приемане на ГФО . 3.Документ за внесена такса.
Благодаря.Ще изчакам пък тогава ще видим
 И аз да попитам нещо във връзка с подадените документи в ТР. При подаване съм пропуснала да чекна ,че документа е оригинал/подаването е по ел.път./Да взема и аз да ги подам още веднаж.Ако някой има идея моля да сподели
 Не зная при подписване излиза че  не съществува такъв.Довечера пак ще пробвам.Но четох и в упътването,че  подписа трябва да е на търговеца  ако в заявител  посочиш търговец. Дано да си права, нещо да съм объркала пин кода.Благодаря ти  marpan
  Колеги  фирма ЕООД  има електронен подпис на собственика.Същият го използвам за НАП ,ГИТ ,НСИ. Но за Търговски регистър трябва да е на фирмата.Колега ме посъветва да подам  Г2 от съставител като впиша в отчета собственика.Но пред НАП и НСИ съставител  е счетоводител физическо лице.Мисля,че така не може но не съм сигурна.Което може да  се завери  от нотариус пълномощно на  счетоводителя съставител на ГФО от управителя на фирмата и Г2 се подаде от съставителя на ГФО.
Това няма значение.При мен е същото . И попълвам само  вид осигурен дохода данъка и нетното
  Извинявам се много  кл.16 и 16,1 не се попълват
 До  т.16 вярно .След това  кл.16,1 17 без кл.16,4] кл 31 433,50 и останалото също е вярно  Само кл.16 и 16,1 без 16,4
  Така много противоречия.А Комисията за защита на личните данни си трае.Никакви указания.Навремето бях подготвила документи за администратор на един спортен клуб с идеална цел и го отхвърлиха,че не трябва.Но като разсъждавам щом като ходят по състезания и вземат имената и ЕГН на децата си е лични данни.Въобще съвсем се обърках.
 Показвате лицата към днешна дата,а не към 31,12, Например ако отворите нов обект и назначите хора  на 28 март и не сте подали декларацията ги вписвате .Ако сте подали вече декларацията не ги вписвате.