ТЕЛК няма и по тази точка няма защита, а тази болест "определена в наредба на министъра на здравеопазването" ли е (333-1-3)?
Не знам - при самоотлъчка не се ли подаваше прекратяване на осигуряването?
Е нали има договор за определен брой дни?!? Дали ще са 5 в месеца, или 21 няма никакво значение. Работникът е длъжен да идва на работа, работодателят е длъжен да му плаща и да подава декларациите. Щом се е знаело, че няма да има работа и няма да идва на работа е трябвало да предприемете някакви промени в ТД, отпуски или нещо друго. Тай като ви чета, прилича работникът да е в престой - не сте му осигурили работа. Дори и да предположим, че е в някакъв СИРВ пак е трябвало да се подават декларации.
Аз бих карал по дати - щом 21-ви е последният му работен ден, освобождавам го от 22-ри.
Действително, може да сте били обективно принудени да назначите работник без необходимото образование или квалификация и като се появи такъв със, да освободите първия. Но според мен има някакъв риск.
Пробвайте, но дебело подплатени с документация. Пък и преди уволнението има други дисциплинарни наказания, бих приложил първо тях в кратък срок.
Първите няколко резултата при гуглене: това, това, това, това... :)
1329
Най-добре говорете със счетоводството на общината, все пак те ще обобщават данните от ОВ. Да не се наложи после да коригирате записвания.
1330
Без да знам какво означава "възложен от първостепенния разпоредител на второстепенния", принципните записвания (поне при мен) са:
6021/4010
4010/5013 §10-30
и записванията по ангажиментите.
Зависи дали и кой ще ви търси такава информация. Аз бих поискал, щом ще плащам.
Аз пък не разбрах какви са тези обороти за юни, юли и август? Натрупване за съответните последни 12 месеца ли?
Още по не разбрах връзката с отпуската :)

А дерегистрацията не става още от следващия месец, имаше май едни две години...

Законовото изискване за директори на училища и ДГ да се назначават учители (или поне хора с определени години учителски стаж) е поначално порочна. Директорът преди всичко е администратор. Но както и да е.
Гледам в ЗДДС, че в България някои видове образование и обучение са освободена доставка, как е във Франция?
Подали сте, да кажем, от 31-вия до 40-я ден НО като без стаж, и се чудите дали сега трябва да се коригират на "със стаж", както предишните 30 ли? Ако да - да. Казано е, че за 2020 г. НО със стаж е 60 дни, без някакви условия.
Ако първият работен ден като директор е на 17.08. то заявлението й за напускане трябва да е преди това, например 14.08.), но не пречи да е от още днес, с посочена дата на напускане.
Аз бих поискал доказателства за спечеления конкурс, че и, ако бъдем екстремни, за назначаването, защото пише "с постъпването" - тоест, самото спечелване на конкурса не означава, че ще постъпи на новата работа.
Уведомлението, практически, може да се пусне от 17.08. нататък.

И лек офтопик - спечелилата директорската длъжност не трябва ли да ги знае тези неща, или поне да знае къде да ги прочете? Нали трябва да ги прилага?!?
Необходимите документи са независими от собствениците. Двете фирми са различни ЮЛ, всяко за себе си.
Не знаем "определените причини", но поне аз бих искал да имам контрол на адреса за кореспонденция с НАП.
"...и да отмени въведените технически и други изисквания по отношение на СУПТО"?!?!?!?

Дали ми звучи като множество дела за отговорността на държавата за нанесени вреди?!?
На практика трябва, понеже по втория ТД трябва да се направи работното му време, съобразено с това по първия. И то, теоретично, при сключване на ТД.