Не знам отговора, но не е много логично цветята да са с намалено ДДС.
А най-правилният отговор може да даде този, който ще приема декларацията... че всеки град си е отделна губерния с нейни си правила :)
99.9% не сте държавен служител (0.1% е за всеки случай), следователно ограниченията по ЗДСл не ви хващат. Самият факт, че имате "трудов договор" показва, че правоотношението ви е по КТ, а не по ЗДСл.
...като за доставените и вложени стоматологични материали и лекарства не се поддържа специализирана по вид, количество софтуерна отчетност/номенклатура, а се ползва обикновена ел.таблица?...

Да не ви плаша, но от прочетеното насам-натам съм останал с впечатление, че това е СУПТО, независимо, че е таблица на Ексел. По същите причини от екселския файл, с който пишех фактури, премахнах шийта с таблицата с клиентите (която НАП наричат база данни), откъдето с формула се пренасяше информация в шиита с фактурата, и сега пиша направо във фактурата и трия. Без да пазя "база данни".
Съгласно т. 13 (ако чета правилната т. 13) е задължтелно прилагането на мерките по закона, за ходене на семинари нищо не виждам. Може и да има надолу. Колкото до поемането на разходите - би могло, особено ако във фактурата не пише кой е бил на семинара. Никога не ми се е случвало във фактури за семинари да пише името ми като присъстващ.

От друга страна ГД за мен винаги е бил такъв договор, при който възложителят иска да му се свърши някаква работа, а изпълнителят си казва цената за тази работата, като си е изчислил разходите, които ще има. В този смисъл ми се вижда странно по ГД да се плащат командировки, например, и ходене на семинар, както е в случая. Но не казвам, че не се прави :)
Ааа, то това с молива е било някаква практика направо, или пък драскането и поправянето. Мен ме съсепват стоте вида плащания, които са правени, без обяснение кое какво е.
Да се споразумеем вместо ДОД да са осигуровки... че де да знаеш? :)
Доколкото в наредбата основната бизнес единица е търговския обект (не фирмата), и без да съм никак сигурен в това, което пиша - вие имате два търговски обекта. В единия (офиса) имате софтуер, но не приемате пари в брой. Този софтуер няма нужда да е СУПТО.
В другия (магазина) приемате касов апарат, но нямате никакъв софтуер. И там нямате СУПТО.

Най-добре изчакайте знаещите да кажат.

Принципно може, в КТ пише в кои случаи се прилага срочния ТД - времена, сезонна и т.н. работа.
"До приключване на сезон лято 2019 г." е добър "срок", само трябва да го документирате някак това приключване на сезона. Според мен няма нужда от ДС с нов срок, понеже срокът "до приключване на сезон лято 2019 г." не е изтекъл.
Евентуално може би може да го освободите по 328 (1) 12, но дали няма обезщетения и други утежнения... трябва да проверите.
Имате болничен - носите го на работодателя. Няма никакво значение кой какво мисли и дали му се занимава.
Извън темата за обезщетението - ако не занесете болничния, как ще оправдаете отсъствието от работа?
При мен сумите в първите години 1987-90 са 60 лв за две деца, през 1991 стават 320 и се увеличават нататък.
Ако това са т.нар. семейни имам за една наша служителка, за две деца следните суми за 1993 по месеци. Върху тях не са начислявани осигуровки и не се включват в УП-2:
430
430
490
490
490
490
490
538
538
538
562
562
Но не съм сигурен, така че изчакайте някой знаещ дакаже.
Ако с ведомостите се занимава друг отдел, с фактурите друг и т.н. ще предадете тези документи, които пазите вие. Може да са отчети, оборотни, данъчни декларации, статистики и т.н. каквото има из шкафовете :)
Коригирането на Д1 и Д6 почва от корекцията във ведомостта - каквото бутнете там, такова ще се отрази в декларациите.
По-важни - общо взето зависи от дейността ви, и не по-малко - отношенията с шефа. Една фактура също е важна, защото липса та й може да докара проблеми. Ведомостите, според мен, са сред най-важните.
Много желателно е де го предадете, и то с точен опис, поне за важните документи. На кого - например на шефа.
Въпреки грешката в ТД, вероятно сте разговаряли с работодателят преди започването и сама си знаете, че с връщането на замествания ще сте освободена. Поради грешката, работодателят търси вариант.
Като дойдат и поискат - вадите и давате, това е "на разположение" :)