...вписан ЛН №/личен номер/

Това какъв номер е?
Би трябвало да се чете "Но според мен не е правилно"?
Вярно е, че не съм проверявал, ама ми се струва невероятно в сайта на НАП да се виждат месечните отчети. "Данни за ФУ" е едно, месечните отчети - съвсем различно.

Все пак, понеже е на вашата глава проблемът, може като стане 2-3-то число да ги търсите вие, активно, а не да сте в изчакване.
11.12.2017 или 11.12.2018 (понеже споменавате срока на изпитване)?
Би било редно и молбата да е входирана с номер, ако има организирана система на кореспонденцията, да е "по-така" :)

А тази молба за напускане какво казва? Все пак има молба, която може да се ползва - я по взаимно съгласие, я с неспазено предизвестие.

А може като изтрезнеее и свършат парите да се появи, кой знае :) Подгответе се какво да правите, ако се появи.
"Обезщетения при временна неработоспособност и трудоустрояване"
"Осигурителят изплаща на осигуреното лице за първите три работни дни от временната неработоспособност 70 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за месеца..."

Никак не ми прилича на осигуровки, още повече - върху сумата за тези три дни се плащат осигуровки, а да се плащат осигуровки върху осигуровки е нонсенс.

ПП Понеже аз съм в бюджета, при нас има отделен параграф за заплати, отделен за обезщетения ("Други възнаграждения и плащания за персонала") и отделни за видовете осигуровки ("Задължителни осигурителни вноски от работодатели").
Ако сте писали 68-1-1 трябва да упоменете срок - брой месеци или дата.

Ако няма приложим срок като дати може да пишете, че е до завършването на определената работа - 68-1-2.

Изпитателният срок може да е от 1 ден до 6 месеца, но не повече от срока на договора. Ако сте на 68-1-2 може да напишете точно "6 месеца, но не повече от срока на договора".

В полза на работодателя може да е изпитването, а не срокът на договора.
Освобождавате по член, съответстващ на причината за освобождаване - изтичане на срока, завършването на работата, в изпитателния срок или друг подхождащ на ситуацията.
Проверихте ли как е положението в "последните 12 последователни месеца преди текущия месец"?
Щом като е придобил право на пенсия след освобождаването му при вас - няма какво да иска от вас, може да му обясните, че не му дължите нищо, и да го отпратите.
Няма нужда от копия.
Аз пазя болничните-оригинали в папките с ведомости, понеже е най-вероятно да потрябват във връзка със заплатите. Ако трябва да преравям сто папки с досиета...
Принципно, договорът за заместване е срочен - до връщането на титуляра. С връщането му ТД се прекратява. За ново заместване бих сключил нов ТД.
Аз пък все съм си мислил, че последователните години са календарни...
Друго би било, обаче, ако лицето е придобило право при предишен работодател и няма вписване за обезщетение в ТК.
Тук малко не ми стана ясна тезата - ако при предишния работодател работникът е придобил право на пенсиониране, напуснал е, но работодателят му не е платил обезщетението, и работникът почва при мен (с вече придобито право) - при напускане аз трябва да му платя обезщетение, което е трябвало да плати предишния работодател?
Миналата седмица пусках, дойде след няколко часа.
Само за протокола, в КТ не е написано "обикновено" (което предполага и алтернатива), а "по начало", което е малко мъглив за участието му в закон термин. Но все пак не е "задължително" в неделя :)
Колежката е пропуснала да пусне касова бележка
Тази касова бележка е към фактурата и просто е заправила да я пусне на времето при получаването на парите, или касова бележка-сторно при за върнатите пари сега?
Може ли пак въпроса? Издали сте КИ и сте върнали пари в брой? После?
1758
Не знам какво точно е НПО-то ви, но ми се струва, че 94.11 не е за вас, както и 85.59, който пък е за такива, които "осъществяват" образование. Организирането на обучения за мен е дейност, различна от образователната, освен ако нямате собствени лектори. Струва ми се, че 85 е за лицензирани (общо казано) дейности. 94.99 ми изглежда добре, но честно казано, не съм търсил да чета за спецификите при осъществяване на стопанска дейност от НПО-та (която стопанска дейност не трябва да е основна за НПО-то, а само в помощ към основната - нестопанската).
1759
Би било малко необичайно НПО да има по-"стопански" код, при положение, че стопанската дейност е само за подпомагане на нестопанската, и не би трябвало да е основна :)
Ммм... плащането през вашата каса на тока и водата от хората ваш оборот ли ще е? Имате ли право да продавате ток и вода?