Ами щом не е приета (отхвърлена е), значи няма подадена декларация, не фигурира в системата :)
Зле съм с ЗДДС-то, митата и т.н., но след като вие купувате не трябва ли първо на вас да ви бъде издадена фактура, да си заприходите камиона, а после какво ще го правите е друг въпрос, от който холандците не трябва да се интересуват?

И как въобще се издава фактура от нечие чуждо име?
За протокола - pdf-a и аз не мога да го попълня, но предполагам е заради версията на софта и уина.
Пък и като сте съгласни едно "взаимно съгласие"... :)
Хубаво е да напише, че иска да прекрати и двата договора, за да имате основание. Така за единия (но кой от двата?!?) има писмен документ за желанието му, ама за другия няма нищо?
Като приход от дарение. Само трябва да обявите по подходящ ясен начин, че събираните пари са дарение, че на някого може да му заприлича на събиране на цена на услуга без да се издава касов бон.
Хм... отчитането не е ли като отчитането на продажба на стоки и/или продукция, отчитане на работното време, транспорт...?
И едните и другите разходи са за едни и същи хора - на основанието, на което признавате хотела и храната ще признаете и командировъчните (дневните), от които си плащат паркинга. Според мен това, че са членове на сдружението е достатъчно за оправдаване на разходите. Ако се отчитате към общината - питайте и тях, ако те ще одобряват.
^^ От семинара:
Цитат
Трудовият договор следва да е сключен с работно време 8 часа, при условието на СИРВ на сменен режим на работа
При условие, че СИРВ може да се въведе едностранно от работодателя, както и може да се въведе по всяко време и да се отмени по всяко време, мисля че горното твърдение не е вярно.

Цитат
При почасово отчитане: задължително със заповед се определя <strong>период</strong> на отчитане на СИРВ.
Не съм сигурен, но ми се струва, че почасовото отчитане и СИРВ за различни неща, по принцип.



Парите може да дойдат от Букинг, но това са парите на туриста. Не виждам защо да не му издадете фактура, но изчакайте и знаещите да кажат :)
Тази декларация не трябва ли да се подпише от някой?
Май се има втори последователен ТД, за нов 1-годишен срок? Струва ми се, че ал. 4 има смисъл да се впише, ако срокът е по-малък е и по искане на работника.
Добре де, касовият бон и сторно-бележката се издават само при плащане в брой, и отразяват наличността в "чекмеджето" на КА. Като му връщате парите по банка какво ще сторнирате касово?
След изтичането на отпуската, трябва да му пусна писмо с обратна разписка за неявяването му...
Това с каква цел е?

След изтичане на предизвестието ви, в заповедта за прекратяване ще пишете чл. 328 ал. 1 т. която изберете. Мисля, че неявяването му на работа и самоотлъчката нямат отношение за основанието за прекратяване (ако ще е на основание изтичане на предизвестието). Евентуално и дължимите обезщетения, ако има.

Ако прекратявате поради липса на качества би било добре да имате документална обоснованост - проверки, свидетелства, обяснения и т.н.
Може, но би трябвало по някакъв начин да документирате невъзможността, докато по 71 не се иска нищо.
Не знам отговора, но ако решите, че ви е удобно и полезно може да си направите отделен диапазон, например 1000000001 за единия вид протокол, 2000000001 за другия и т.н., по подобие на фактурите. Най-добре изчакайте знаещите :)
Упс, май в болничния няма ЕИК, увлякал съм се :) При нас, поради спецификата на наименованието ни, често ми носят грешно изписано, но никога не е имало проблем. Най-много гледам да не сгреша ЕГН-то и номера на болничния, струва ми се че те са водещите, не знам дали засичат името на болния дали е точно изписано.
Едва ли ще има проблеми с грешна длъжност, адрес и дори неточна фирма, ако ЕГН-то и ЕИК-то са верни.
По т. 2 - обикновено не.