Заповед № / дата

На основание закон/член определям .... за МОЛ при .......... обект.... склад.....
За приемане на активите да се извърши инвентаризация в срок до..... Определям комисия за извършване на инвентаризацията.... За инвентаризацията да се изготви протокол. МОЛ да приеме активите с ПП-протокол.

Запознати със заповедта
...
...
Подпис, печат

Нещо такова, допълвате каквото ви е нужно.

Попълнете ги тези нормативи в табличката :)
Омайвате го, предлагате му някаква нова по-висока длъжност/работа с по-висока заплата, изпитвате го, не го харесвате, чао :)
Д1 няма как да е коригираща, понеже не се коригира нищо. Коригиращата Д6, когато е в увеличение е нормална Д6.
Търсим нов главен счетоводител. Стария също!  :wink1:
Изменението на вида на работата принципно става с допълнително споразумение за промяна на длъжността или с промяна в длъжностната характеристика. И двете трябва да са подписани от работника предварително и той да разполага с екземпляр-оригинал.

Тези "първоначална работа" и "нова работа" - това при един и същи работодател ли е или при двама различни?
ТД си е безсрочен и в периода на изпитване. "Безсрочен" и "окончателно сключен" са различни неща.

Щом изпитването е в полза само на работодателя, ако той реши да прекрати ТД в срока на изпитване - не дължи предизвестие. Ако работникът иска да го прекрати - дължи уговореното предизвестие, в случая 2 месеца. Може и да не спази предизвестието, като дължи обезщетение за дните на неспазване.

Ако опитате да подадете отделно Д1 и отделно Д6?
За държанете на копие от ЛК без съгласие на работника съм съгласен, че не е законово необходимо, но за останалите неща - няма разлика, дали ЛД ще са вписани в някакъв документ или ще са преписани в декларацията. Самият факт на наличието на такава подписана декларация може би може да се сметне за съгласие за обработване на ЛД, но по отношение на самото съхраняване/ обработване не виждам разлика.
Това с общата бележка става в случаите, когато основният към 31.12. работодател е изравнил данъка. В питането не личи такова изравняване да е правено. А сега е късно, струва ми се.
...адвокатка... ни посъветва счетоводителите, да не искаме: ... дипломи, трудови книжки, медицински свидетелства, свидетелства за съдимост...

Ихааа, и колко платихте за този "семинар"?!?
Щом не сте изравнили данъка в края на годината издайте му бележка само при вас, той ще приложи и двете.
Само че в горния отговор ми се струва, че е пропуснато важно обстоятелство:
(3) Разпоредбите на предходната алинея не се прилагат, когато обясненията на работника или служителя не са били изслушани или дадени по негова вина.
...минимално необходимите-примерно за трудов договор само 3 имена,ЕГН,адрес за кореспонденция и предишна работа и образованието...

Да бе, да, "само". А медицинско, съдимост, семейно положение... да, не ги пишем в ТД, но са следствие на сключването на ТД. Мърморя си само де, че понякога лекторите, волю или неволю, заблуждават.
Не са. Днес ще работят 9 часа по график, утре ще работят 7 часа - изравняват се на по 8 часа за двата дни (примерно).
Въведете СИРВ за две седмици или месец за тези служители или длъжности. Изравнете часовете до края на месеца и толкова.
Според мен: работодателят е можел да уведоми работника, че не приема взаимно съгласие но ако не - "смята се, че предложението не е прието". В такъв случай се задейства предизвестието. Работникът е в грешка с всички последствия. Засега може да е в самоотлъчка, но за дисциплинарно едва ли ще има време и желание. Може да му бъде обяснено, че няма заплата за този период и че ще дължи още една или няколко.

От 16.4. може (трябва, ако няма болничен, например) да му спрете осигуряването, но не и да го освободите.
На мен ми се е набила в главата една табела на входа на местния архив, дето я препрочитам докато чакам да вляза, та затова... :)
В Държавният архив не приемат и не съхраняват такива документи, както и нямат такава информация (освен, може би, в редки и екзотични случаи).

Линк
Щом не е изтекъл срока защо го мислите? Пък и вашето задължение е да занесете вашия болничен на работодателя, неговото задължение да го представи в НОИ до първите дни на май.