Щом не е изтекъл срока защо го мислите? Пък и вашето задължение е да занесете вашия болничен на работодателя, неговото задължение да го представи в НОИ до първите дни на май.
По улична информация от преди 20 минути на този адрес има белези за наличието само на една фирма: "Ейч Ейч Би Холидейс енд Травъл" ЕООД - Стивън Дейнти :)
Ами тогава дали не сте прибързали с предизвестието? Към момента на връчването му дали сте имали основание за такова - човекът не е придобил право на пенсиониране, не се знае и дали до изтичането му ще придобие?

Бих погледнал пак предложението на delphine от 10:50... макар че може да е по-изгодно ТД да се прекрати сега, вместо по-късно.
Лицето на върши пенсионна възраст...

Това е необходимо, но не достатъчно условие :)
Може да проверите и достатъчността на стажа.
Записването - нов ред с новите работни часове.
Трудовият стаж - еднакъв е при 8 и при 4 часа.
Неравнението - НПОС, чл. 40 ал. 4:  "За времето след 31 декември 2002 г., ако продължителността на осигурителния стаж за лицата, работещи по трудово или по служебно правоотношение, е равна на продължителността на трудовия или на служебния стаж, в трудовата или в служебната книжка при прекратяване на правоотношението се вписва от осигурителя следният текст: "Осигурителният стаж е равен на зачетения трудов (служебен) стаж." Ако в трудовата или в служебната книжка не е направено посоченото вписване, осигурителният стаж се установява с документ по образец, утвърден от управителя на Националния осигурителен институт, издаден от осигурителя."

Значи няма да пишете нищо. За издаването на документ по образец се колебая, понеже издаването на УП3 за след 2000 г. не е задължително. Данните се виждат в РОЛ.
Гледам сега в Д1:
16.7. Отработени часове - общо - попълва се броят на отработените часове през месеца, след превръщане на нощните часове в дневни, включително броят изработени часове извънреден труд и броят на часовете за времето на платен отпуск. Когато при изчисляването се получи остатък, равен или по-голям от половин час, се закръглява на пълен час.

Значи, вместо 1.52 часа подаваме 2. А вместо 1.25 часа подаваме 1? Хм.
Разпоредби не знам, ама как би станало отчитането по разните поводи...
Вероятно е по-правилно с две Д1, но честно казано не ми се занимава, особено ако няма проблеми.
Но пък май имаше НО, за който не се внася ЗОВ? В такъв случай ТРЗ-програмата няма как да познае дали да сложи или не сума за изчисляване.
Моята програма вписва 255, правилно или не.
И моята програма прави една Д1, ако в течение на месеца НО премине от със стаж в без стаж.
За да се зачита за осигурителен стаж срокът на обучение за висше образование не трябваше ли да е платен от пенсиониращия се? Така е по чл. 9а.
Благодаря за отговора, но не разбрах как точно физически трябва да изглежда един "регистър на обработваните данни"? В логическия смисъл на думата "регистър" е същото като "списък", но е ясно, че няма как да се пишат списъци на/за лични данни. Може би се има предвид списък на видовете лични данни, които се обработват? Или списък на категориите хора, чиито ЛД се обработват?

За съжаление, ще ми е трудно да прочета сайта на френската комисия, дори и да го намеря.

Блатдаря за предложението за помощ!
Например - в какво практически се изразяват тези "регистри"?
Рядко от подобни книги може да се научи нещо повече. Обикновено преразказват нормативите, без да има практически допълнения, упътвания, документи. Затова и редовно ги отсвирвам Резон, Сиела и т.п. От форумите като този има много повече полза.
Може да я платите като аванс - 100 лв чисто. После като дойде края на месеца ще начислите 100-те лв допълнително към заплатата (с всички осигуровки и ДДФЛ) и ще намалите останалата сума за плащане с вече платените 100 лв.
Това информирано съгласие не беше ли при обработка извън законовите ни задължения? Щото когато имаме законово задължение за обработка дали има съгласие или няма ние пак ги обработваме.
Тогава пробвайте вторник-събота, но прегледайте какво се случва за няколко месеца напред, да не би в отделни месеци съботата да попада в следващ месец и да се разбъркат броя работни дни спрямо нормалното положение понеделник-петък.
Първо, искането на тези бележки е незаконно, понеже данните си ги имат в НОИ.
Второ, каквото и да напишете, те пак си проверяват в базата и ако има разлики се обаждат. Веднъж ми се обаждаха да питат как така има данни за текущия месец, посочен в бележката (понеже бях платил заплатите и подал Д1 преди края му).
Но - хартия да се трупа :(
При СИРВ работната седмица може да е до 56 часа.
При СИРВ междуседмичната може да е 36 часа.
Днес, ..........г. в гр. ............., между:
...........за краткост ДАРИТЕЛ, от една страна и
...........за краткост ДАРЕН,
се сключи настоящия договор за следното:
Чл. 1. ДАРИТЕЛЯТ дарява на ДАРЕНИЯ ....................
Чл. 2. Дарението да се използва за ...............
Чл. 3. ДАРЕНИЯТ приема дарението с благодарност и се задължава да го използва според дарителската воля.
Чл. 4. Дарението се предава от ДАРИТЕЛЯ на ДАРЕНИЯ ....описва се как - в натура, в пари, по сметка.................. .:
Чл. 5. 3а всички неуредени в настоящият договор случаи се прилагат разпоредбите на българското материално и процесуално законодателство.
Настоящият договор се състави в два еднообразни екземпляра, по един за всяка от страните.
ЗА ДАРИТЕЛЯ:   ........................ ...............      ЗА ДАРЕНИЯ: ........................ ...........