Трудова книжка?
С данни от персоналния регистър?
Само искам да предложа да не ползвате термините "заплата" и "граждански договор" заедно, понеже не се знае кога и откъде може да възникне проблем :) Ако бях НАП-ър и случайно чуех това съчетание можеше да ми хрумне да се усъмня дали този ГД не е прикрит ТД...
Винаги ме е бъркало това с отпуските при малко часове работно време и по бабешки си го обяснявам, че месечната заплата без отпуск и месечната заплата с отпуск са (приблизително) равни, при непроменени други условия. И общо месечните часове са еднакви при единия и другия случай.
... няма офис в БГ...

Може да питам глупав въпрос, ама - вашата фирма работи ли по българското законодателство? Явно е чуждестранна фирма?
Те активите не си ли седят в ам. планове до окончателната им амортизация, нищо че текущо са паднали под праговете? Или още от начало са вписани, а са били под праговеде за ДМА?
За мен, на първо четене, едно писмено "Да" или "Разрешавам" отговаря на норматива, но все пак пишем заповеди.
Някъде имаше дискусия с препратки за "електронното" подаване на желанията (може молба, може заявление, кой както му харесма) за отпуск и май беше излязло, че не става така лесно и без електронен подпис.

А вие, corine, когато сте в отпуск колко заплата получавате за месеца - приблизително равна ли е на заплатата за напълно отработени месеци?

Бонусът може да не фигурира в ТД, но принципно трябва да фигурира във вътрешните правила.
2389
irenabrili, понеже въпросът е зададен в "Бюджетни предприятия" там сметките са унифицирани за различните групи активи. Може да има и разделение според различните бюджетни функции или дейности - държавна, местна и т.н. От една страна е по-лесно, че е унифицирано, от друга има раздробяване.
2390
Според счетоводната ви програма. При мен има "подпараграфи" и "дейност". Но това го прави поддържащата фирма за цялата система на ПРБ, да е еднакво при обобщаване.
Откога ваучерите (хартиените) са осигурителен доход?

КрисПетк, ако в ТРЗ-програмата тези ваучери ги пишете като необлагаеми (при начисляването и при удържането) наистина ще излезе, че сте платили едни необлагаеми 60 лв и ще трябва да доначислите ДОО и евентуално ДДФЛ. Затова предложих по-горе да не се сесват със заплатите.
Това "повече от 12" за работното време ли е? Почивката влизаше ли в работното време?
По-притеснително е, че и с междудневната почивка може да възникне проблем.
Явно случаят е специфичен, но не може да се каже, че имате график, който реално да може да се ползва от втория работодател. "В рамките от 8.00 ч. до 18.00 ч." е доста разтегливо и не дава никаква информация. Освен това на втория работодател ще му трябва да знае не в минало време, а занапред, за да може да състави точен график за следващия период. Вариант е да се уговорят с майката тя какви часове да пише в тетрадката (даже и да си напише някакъв "документ") и според това да се състави и графика при втория работодател.
Ако бонусите са в пари - има всички върху тях.
За касова книга към касовия апарат или за касова книга към сметка каса (и желязната каса) е питането?
Първо, мисля, че е неправилно да се каже, че ваучерите са "в брой", защото навежда мисълта на плащане на пари. А че са на хартия е ясно :)

Второ, въобще не смесвайте ваучерите със заплатата (щом са необлагаеми). Давайте ги отделно, с отделен протокол. Не виждам нужда, смисъл и логика да ги начислявате във ведомостта, а само възможност за объркване. Пиша това при условие, че давате ваучери на всички по равно. Ако не е на всички и по равно тогава има смисъл, понеже ще има облагане.

А това, че не сте удържали ваучерите от декемврийския фиш - ако правилно разбирам, дали сте 60 лв повече заплата на работниците, а не ваучери. Нали хартиени ваучери не сте дали - значи до тук няма нарушение, просто сте дали едни пари в повече. Ако шефът е благосклонен да остане така - да напише една заповед за коледен бонус на всички, ако не - ще търсите начини и "техническа грешка" да ги удържите в следващата заплата... евентуално. А може и просто да не дадете януарски ваучери и да се (почти) изравни всичко, ама това трябва да се реши между работодателя и работниците.
Според мен не е нужно да се пише заповед за всеки период. Достатъчно е в нея да се посочи периода на изравняване, както и длъжностите или конкретните хора. Срокът 6 месеца е максималния срок на изварняване, а не ограничителен срок за въвеждане на СИРВ.
Чл. 3. (1) Уведомлението съгласно приложение № 1 се изпраща:
1. в тридневен срок от:
а) сключване на трудовия договор;
б) изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;
в) издаване на постановлението по реда на чл. 405а от Кодекса на труда;
г) промяна на работното място на лицето в друго населено място, с която се променя кодът по ЕКАТТЕ на населените места, освен в случаите на командироване.
Аз на по-добър семинар от форумите не съм присъствал :)