Това много ми заприлича на продажба на дрехи втора употреба, макар и неупотребявани? Няма ли някакви изисквания за това?

А за плащането - във фактурата или друг документ не е ли посочена банковата сметка, по която следва да се плати?
А ако пробвате направо новия код с дата 01.04.?
Освен да искате правилна фактура...  а и тези 14 долара сте ги видели някъде - сайт, оферта, би трябвало фактурата да съвпада с тях.
Откъде е разликата между 14 и 2? Китайците са написали по-малка сума ли?
А ако в касовия апарат се въведе някаква функция/код за касова бележка при наложен платеж? Така хем ще има издадена касова бележка, хем няма да се натрупва сума в КА.
Това, което се сещам е в КТ: "Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти доколкото не е уговорено друго." Останалото (суми, дати, месеци) може да се регулира във вътрешни правила или ТД.

Все пак, дори и да не получите аванс, после ще получите цялата заплата.



Сега е удобен момент да си оправите всичко. Аз бих изготвил ДС с актуалните кодове, наименования на длъжностите и срокове на ТД и бих подал Ув62 с днешна дата (понеже се променят и други неща, освен ЕКАТТЕ-то).
Все пак, тази разлика в изказа (условието в първия текст и отсъствието му във втория) ме прави малко притеснен:

Чл. 39. (1) Лицето по чл. 3 отпечатва пълен дневен финансов отчет с нулиране и запис във фискалната памет за всеки ден, през който в устройството са регистрирани продажби.

Чл. 41. (1) В 7-дневен срок след изтичане на всеки месец и година лицето по чл. 3 отпечатва съкратен отчет на фискалната памет на всяко устройство в обекта за съответния период.
Много не съм в час, ама при изпращане в чужбина не се ли променяше и заплатата за това време, което да трябва да е вписано в анекса.
Сега погледнах, пише: "Работни дни или работни часове през периода по болничния лист с право на парично обезщетение и работни дни / работни часове, за които осигурителят изплаща възнаграждение".

Все пак ми остава малко неясно дали трябва да се пишат датите "от ден" и "до ден" и да се въведат нула работни дни, или не се пишат датите въобще. Вие датите писахте ли?


Може да е правилно. Нямам в момента да погледна как точно са текстовете в приложението и как е формулирана точката за дните.
Не съм имал такъв случай, но мисля, че дните трябва да се отбележат както са си. Някъде в началото се отбелязва дали има или няма 6 месеца стаж, от там ще разберат. Но изчакай знаещите да кажат :)
Броят отработени дни нямат значение, не е правилно да заличават, а просто да прекратите ТД. По-добре е да не е по взаимно съгласие, а работодателят да използва, че сте в изпитателен срок (ако нямате притеснения за този начин на освобождаване).
В УП-2 се записва период от-до, в който период може да е работено и да има стаж, може да е имало неплатен отпуск или самоотлъчки без стаж и т.н.
Може би е добре да погледнете наредбата (Наредба № 5/2002 г. за съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл. 62, ал. 5 от КСО)? Например чл. 3.
01.04.2017 г. се попълва когато подавате Ув62 само заради ЕКАТТЕ-то, служебно, така да се каже. В други случаи при реална нужда от подаване на Ув, например при сключване на ДС, си посочвате съответната дата.
Да се има предвид, че файлът е от 2011 година, а от тогава има промени в сметкоплана и ЕБК.
То е ясно, че лицето няма да получи нищо от НОИ, но никой не може да го спре да поиска и получи отпуск във втората фирма, докато е в болничен в първата. Така втората фирма (на питащата) е чиста - тя не знае за болничния, пък и работникът не е бил на работа (докуменално). Непредставянето на болничен във втората фирма е проблем на лицето, който проблем ще си "плати" с неполучаването на обезщетение от НОИ. Другия път ще знае.

Да, донасянето на втори екземпляр и корекция на Д1 и Д6 е вариант, но остава теоретичният въпрос какво е правило лицето през тези дни във втората фирма и въпросът с реалното му заплащане - очевидно е работил и сега, ако се пише в болничен ще трябва да връща.
На 13.09., когато е излязал анексът на КТД учителката вече не е била ваш служител. Как да се увеличи заплатата на някой, който вече не е ваш служител? С ДС с несъществуващ служител? Или със заповед за несъществуващ служител?

Горното да не се брои за компетентно мнение :) Компетентното мнение е вероятно в МОН... теоретично.
Само да вметна, че даренията са безвъзмездни, без насрещна престация, а случаят ми изглежда на чиста рекламна услуга от страна на спортния клуб, която рекламна услуга фирмата ви си плаща.