Да де, ама едва ли :)
Пък ако Марчето си направи сметка колко ще получава при заплата 600 и МОД 970... успокоявам се само, че очевидно ще има и "допълнително" плащане :)
delphine, с новия закон за образованието някои длъжности се променят, така "младши възпитател" става "възпитател".

nasinka, трябва "възпитател" да бъде, не "учител".
Все пак служебният аванс е с някаква цел - конкретни плащания, не е логично да е безкраен. Както не е логично авансът да е десетки или стотици хиляди левове, даже предвид ограниченията за кешови плащания. Иначе теоретично няма срок.
От една страна сте променили длъжността, за което се полага ДС (и уведомление). От друга страна промяната на длъжността е поради законови изменения и няма как да не я промените. Вярно, че служителката е в майчински, ама бих я повикал да подпишем едно ДС, за всеки случай :)
В такъв случай "уговорката ни е да се плащат осигуровки на 600 лв" малко издиша?
В това уведомление сумата на заплатата няма никакво значение. Има значение при подаване на Д1 - трябва да видите колко е МОД-а.
Възнаграждението нали е за отработените дни?
Преди да дойде при вас момичето работило ли е след майчинството?

4. документ за медицински преглед при първоначално постъпване на работа и след преустановяване на трудовата дейност по трудово правоотношение за срок над 3 месеца;

Абе хора, не разбрахте ли, че ако имате парите и може да ги покажете при проверка нямате проблеми?!? Проблемите са от това, че на документ пише голяма сума в наличност, а реално я няма тази сума.

ПП То от пишман бизнесмените страдат всички. Ако не бяха тия далавери и тарикатлъци нямаше да има доста от бумащината, която НАП и Сo. въвеждат постоянно. Как живеехме едно време без уведомление 62, без Декл. 6 и т.н...
Освен ЕТ-та има и други.
Ако посочените пари са налични в касата проблеми няма.
Всички вие имате стотици хиляди в касите ли?
Не трябва ли ние да питаме юристоконсултите по такива въпроси, а те да отговарят? :)
В случая на отпечатване на бележките как става практически това изискване "второто копие на отпечатана на принтер бележка се прошнурова и се оформя като кочан"?!?

Как се прошнуроват листи, които се печатат и добавят постоянно?!? И какъв е смисълът? Или някой е писал наредба без да е издал и един КБ...
Няма, стига да си поемате банковите такси за преводите :)
Защо не ги разглеждате тези дружества като различни? Собствеността им / акционерите какво значение имат спрямо работниците?
С прекратяване на ТД в едната фирма и подписване на ТД в другата?
Някъде из чл. 123 КТ среща ли се вашия случай?
Първосигнално в този случай МРЗ 460 лв би трябвало да се отнася за 7-те часа, защото това е дневното работно време по чл. 305 на непълнолетните, но от друга страна ПМС-то казва, че МРЗ 460 лв е при продължителност 8 часа. Но от трета страна 7-те часа са законовото дневно работно време и пак се връщам на първото ми разсъждение и съм за 262.86 лв.
Но най-добре нека кажат знаещите :)

ХХХХХ, пишем за едно и също :), вероятно не съм се изразил добре с думата "неотработено", но гледах да е различна от "неспазено", както е в КТ.
И наистина интересно е какво точно пише в молбата.

В случая май имаме неотработено предизвестие - самоотлъчка? Тоест преди изтичането на ТД има дни в самоотлъчка, за които се спира осигуряването?
Но пък по времето на предизвестието може да се появи болничен, примерно, тъй че нищо не се знае.