Под формата на разчет между фирмата и собственика?
Ееее, не съм стигнал толкова далеч в разсъжденията :)
Какво изравняване на здравни осигуровки?
За времето на безработица е трябвало да подаде декл. 7 и да си внесе ЗО сам'о, а за времето след назначаването ще му се внасят от/чрез фирмата. За наема, доколкото съм чувал няма ЗО.
Изглежда си имаме флудър.
Най-добре изчакай знаещите колеги да отговорят, но ми се струва, че за този един ден плащате 70% като за болничен (втори и трети ден няма). НОИ не плащат нищо, понеже няма други работни дни, в които работникът да е трябвало да е бил на работа, а бил в болнични.

Излиза, че този месец работникът не работи? Не може ли да се промени графикът, така че работният му ден да излезе извън датите на болничния?
Каква е ролята на сумата на заплатата за да има провизиране или не?
Моето, може и неправилно, мнение е, че при ГД в сумата на ГД трябва да са включени всички разходи, които ще се направят при изпълнението му. Изпълнителят трябва да си е направил сметка какви разходи ще направи и какво заплащане да иска. Е, сумата се утежнява с данък и осигуравки, ама... А да се командирова изпълнител по ГД за мен е нонсенс (след като командироването е регулирано в КТ и е обезщетение по КТ).
НКПД от 1998 г. не намерих, не знам и дали въобще има, но намерих тази таблица за преход между НКП-96 и НКПД-2005. Но точно такава (комбинирана) длъжност не намирам.
Т. 2.3. ".... срок на изпитване до 6 месеца" - с това "до" хем има срок на изпитване хем не се знае колко точно е.
Чл. 169. (1) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.

"Без откъсване от производството" означава задочно, и за което се е съгласил работодателя.
Бих направил ДС, щом има промяна в длъжностите.
Можело е да пробва напускане по взаимно съгласие, но след като е пуснала с предизвестие може допълнително да напише, че няма да го спази предизвестието и ще плати обезщетение. Част от обезщетението може да компенсира с обезщетението за неползван отпуск, което ще й дължат.

Изброените неща не се сещам как може да послужат.
Ако срокът на договора почва да тече от датата на подписване - резсъжденията ви ми изглеждат принципно правилни. Друг вариант е да почва да тече от датата на постъпване, която може да е доста след датата на подписване.
Потвърждава се нещо. Ако напишат какви вземания имат от вас може да потвърдите.
Пък и не е ли малко късно за към 31.12. Е, ако са объркали документацията и искат да я вкарат в ред - че да вземат да си кажат, човещина е.
И да не пропуснете - за тези ежегодни 30 дни неплатен отпуск със стаж му се полагат няколко дни платен отпуск или обезщетение за неползван отпуск :)
В брутната за обезщетението се включват само тези ДТВ, които са с постоянен характер. Какво е това "премия и корекция към заплатата"? Може да се е случило така, че да се плаща всеки месец, но да не са с постоянен характер - как са регулирани във вътрешнте ви правила?

Чл. 15. (2) За допълнителни възнаграждения с постоянен характер се считат и допълнителните възнаграждения, които се изплащат постоянно заедно с полагащото се за съответния период основно възнаграждение и са в зависимост единствено от отработеното време.
1. Да си вземе болничен, но няма да е платен, а само за оправдание на отсъствието.
2. Може да пробва да напусне по взаимно съгласие, ако желае.
3. Може да поиска неплатен отпуск, ако желае и ако й разрешат.

Но нека по-знаещите колеги кажат.
Отговаря Гошо Мушкаров - д-р по икономика
Отказът за подписване на споразумение или за изплащане на възнаграждение представлява нарушение ...

Пречи ли нещо да се споразумеем за заплащане в размер на нула лв?
Според мен инвентаризация и подписан предавателен протокол за повереното му имущество ще му направите така или иначе, ако такъв е редът при вас, но да е условие за разрешаване на отпуска... малко нестандартно. Какъв е вариантът да му пуснете 7 дни и горното да стане в последния работен ден? Но пък ако сте се разбрали със служителя нищо не пречи да се отчете преди отпуска. В момента не мога да съобразя, дали такова условие е издържано, ако е писмено, но ако е устно ми се вижда ОК.