Декларациите... корекция?
На всеки служител изчислявате колко години стаж и проф. опит има за признаване. Дали и защо признавате трябва да го пише във ВПРЗ. Та, ако Иван Петров има признат стаж 12 години 11 месеца и 5 дни му начислявате ОснРЗ х 12 х 0.6%, което ще е сумата за стаж. Бонусите отделно. Брутната става ОснРЗ + стаж + бонус.

Другия месец ще станат 13 години.
Във вчерашният ми постинг в 16:03 съм излъгал. Оказа се вярно - във файла за баланса има страница за ОПР, която се попълва автоматично и която даже съм "попълвал" за миналите години :) Та - доверяй, но проверяй :)
На страницата, която ви показах нещата са съвсем актуални към 30.06.2017 г. Може да прегледате и по-старите ДДС-та от тази и миналите години, както задължително и ДДС 20/2004 г. (но в него някои неща са променени в последствие).
Теоретично трябва лицето да си внесе ЗО за тези дни, но не знам системата дали засича празнината от няколко дни, ако не се внесат, може би да. СО не се внася. Стажът се прекъсва, но не е болка за умиране, като дойде време за пенсиониране ще поработите още 4 дни :)
26 дни за за цялата година. В ТД може да запишете "годишен полагаем отпуск - 26 дни", а ползването да го смятате пропорционално - примерно 4 дни.
Поне аз не съм виждал ОПР. Може да погледнете тук файла на баланса и на месечните касови отчети: http://www.minfin.bg/bg/page/1155
Доколкото разбирам сте кликнали два пъти, при първия клик болничният е приет редовно, при втория не е приет, понеже вече има приет с този номер. Мисля, че сте подали с първия клик и нище не трябва да правите, но нека и колегите кажат :)
6042, 01-01 ми се вижда добре. Поне аз така осчетоводявам ДТВ-та и парични награди. Направо заедно със заплатата, не ги деля.
Че и без УП-та ще мине, ако с НАП всичко е наред.
А вие болна ли сте, или не сте, че се правят такива сметки?!?
А иначе за болничния няма разлика дали преди това сте били в платен отпуск или на работа, за НОИ е едно и също, те не различават дали сте в платен годишен отпуск или на работа.
Ако има възможност за аналитично - най-добре. При нас в бюджета е подобно - има няколко "дейности" (държавна, местна, дофинансиране), отделно няколко "функции" (образование, здравеопазване, спорт и т.н.) и ако организацията изпълнява няколко от тях ги отчитаме разделно (има настройка в програмата). В отчетите е разделено, но оборотната ведомост е обща.
С дата "от-до" ми се вижда най-четливо и ясно.
Срокът на изпитване може да е за целия срок на договора, щом срокът е под 6 месеца.
Работното време май беше 7 часа?
В такъв случай "главен специалист" си остава "главен специалист", със съответната заплата по таблицата, ако има таблица де, не зная. Може би може да се начислява някое ДТВ?
Тоест длъжността придобива нови задължения, а не да се изпълнява и работата на незаета длъжност?
Заплатите не са ли по класификатор - на тази длъжност (наименование)  - толкова?
При нас пропускаме тази подробност, но си имаме доверие :)
Мисля, че НАП въобще не гледат какво пише за заплатата в Ув. 62.
Малко ми е неясен въпросът. Не пишете, но от заглавието личи, че подавате уведомления само заради ЕКАТТЕ. Така ли е? Ако да - в тези уведомления може да пише текущата заплата, както го прави програмата, не е грешно.