Ако питането е за РЗ може и нищо да не пишете в тази клетка, когато подавате ЕКАТТЕ-то.
Бих издал за 598,81 лв. Все пак всичко е в България, между български фирми, уговорено в левове... но нямам много практика в това, нека и колегите кажат.
Във вашето банково извлечение вижда ли се нещо, че преводът е бил във валута?
Бобо, чети, не спами!

(4) Трудовата книжка се издава по утвърден образец.
 За момента "утвърдения образец" е синия!!!!

Тъй де, за издаване утвърден образец е синият, само че не се пита за издаване, а за писане в съществуваща книжка.
Чак пък задължително не е :)
Не знам колко се пазят, ама като поискат УП за 19-и-някоя година помагат :) Е, сега е друго, ама навици :)
Вярно, че убивам някое и друго клонче, ама де да знаеш какво ще потрябва след 5-10-20 години. Тогава я софтът ще е друг, я е-мейла ще съм сменил... Слава Богу, пет-шест листа на година не са огромен екологичен проблем :)

Същото ми е със счетоводната програма - старата отпреди 10-15 години посмъртно не мож' я отвори и ползва, нито архивите й, добре, че имам всичко на универсалния ексел, макар, че е малко играчка... :)
Аз си принтирам приложение 9, справката от НОИ за получаването на болничния и мейла, който пращат НОИ.
Те може да са си направили някакъв договор, това не ви интересува, но при вас трябва да има документ (оригинал), в който е включена и вашата фирма като страна.
Сещам се за два вида удръжки за случая - по трудово правоотношение и по служебно правоотношение. При първите има ДОО, ЗОВ и ДДФЛ, при вторите май имаше само ДДФЛ? В бюджета нямат МинОД и може да си сметнете.
Един вид се променя собственикът/съдлужникът/акционерът, фирмата си остава същата, за вас не би трябвало да се променя нищо.
Що бях останал с впечатление, че при изработване на целия месец, независимо, че ще се почне на 3-то число се зачита цял месец стаж... а и в Д1 дните са за цял месец...
Отговорът на raynavh също е практикуван вариант, въпрос на договорки и сметки е кой от вариантите ще се избере :)
Нали смисълът от електронното банкиране е да не се ходи до банката...
Чл. 119. Трудовото правоотношение може да се изменя с писмено съгласие между страните за определено или неопределено време.

Доколкото горните неща са елемент от трудовото правоотношение не виждам проблем да се изменят, особено когато са в рамките на същото ТПО.
Според мен пък щом с ДС могат по отделно да се променят срок или длъжност или заплата, то могат да се променят и в съвкупност. Ще се избегне и проблема с отпуска.

Освен ако няма някакви вътрешни правила и изисквания.
А фатално ли е ако си вземете документите след като се върнете? Договорът така или иначе е прекратен.
Аз си пускам ДС... спестява ми един лист хартия :)
То не знам дали въобще е нужно такова ДС или заповед, щом в ТД е ясно написано с колко години работникът "влиза", че се дължи даден процент за стаж, който се повищава при навършване на следващата година стаж. Задължението е законово, началната стойност и периодичността я има в ТД, а повишаването може да става автоматично.
Срочният договор се прекратява при настъпване на срока, незавидимо от останалите обстоятелства. Мисля, че дори и да искате да оставите служителката, щом е в болничен тя няма да може да отработи петте дни след края на срока на срочния договор и той не може да мине в безсрочен.
Даже май е не "може", а "трябва" :)
Ако работникът подпише, че няма да спази предизвестието и че ще плати обезщетение, което желае да му се удържи от РЗ - и според мен става (чл. 272 ал. 1).