Що не помислите да съвместява и двете длъжности, че заради този един час...?
Това малко прилича на СИРВ, графици...
Лицето е пенсионер и е осигурен за здравно осигуряване на това основание.
В този случай ЗОВ не се дължат.

Мммм... сигурно ли е?
Теоретично, обезщетението за неспазено предизвестие не се удържа от дължимите заплати, а се внася в касата/банката от работника. Тоест, вие си получавате пълната заплата, а обратно внасяте обезщетението. Е, има и вариант за удържане, но трябва да е по ваше писмено желание.

Обезщетението е в размер на пълна брутна заплата (пропорционално на неспазеното предизвестие), независимо дали сте били в болничен и последния месец сте получули по-малко. Ако заявлението/предизвестието е било пуснато преди болничния и болничният се ползва в срока на предизвестие - тези дни ще намалят неспазения срок.

Теоретично, неползваните дни отпуск се плащат като обезщетение от работодателя на работника, независимо от начина на напускане.

Специфичен документ - напишете едно заявление, че от ... дата напускате и че няма да спазите предизвестието, както и да ви се попълни и даде ТК и ако желаете УП-та.
Става с датата, посочена в уведомлението. Щом сте посочили 01.04. - тя ще е :)
Ми то наистина почва да става мазохизъм след всяко ново условие и изисквание към СИРВ-а :)
Принципно е така, трябва работодателят да подпише. Може да питате в счетоводната кантора как да постъпите, ако няма никакъв друг персонал (кой замества работодателя?) , може пък да имат някакво пълномощно, кой знае. Както и първо да опитате да се свържете с работодателя, надявам се напускането не е толкова спешно от днес за вчера :)
Все пак е и за "професионален опит", който може да се придобие по различни начини :)
Какво ново има? Само формАта на полетата?
От друга страна ми е малко странно собственикът да се нарича "персонал".
Примерно тук.
И на мен ми е много объркано това СИРВ при повече месеи.
В ТК се оформя само основният/първият ТД.
За втория при прекратяването му издайте УП, макар че практически не е нужно, ако сте подавали равилни Д1.
След като срокът на връщане е 11.2017 не е ли рано да се мисли за давностни срокове? :)
Не знам, ама ако отписването беше толкова лесно и безплатно щеше да е масова практика :)
Доколкото проформата не е никакъв данъчен документ поискайте или авансова фактура, ако случайно са написали, но не сте я получили, или да издадат (втората) фактура със пълната стойност.
Нали основанието на трудовия договор не може да се променя с допълнително споразумение, или има промяна?

Кое основание - срочен-безсрочен ли? Защо да не може?!?
Съболезнования :(

КТ Чл. 157. (1) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:
3. при смърт на родител, дете, съпруг, брат, сестра и родител на другия съпруг или други роднини по права линия - 2 работни дни;

Наредбата Чл. 50. (1) Работникът и служителят имат право на отпуск по чл. 157, ал. 1, т. 1, 2 и 3 КТ за деня на съответното събитие и за следващия го работен ден. Когато денят на събитието съвпада със седмичната почивка, отпускът се ползува в първите 2 работни дни след нея.

Ако денят на погребението не влиза в описаните от наредбата остава да говорите с работодателя и да поискате неплатен отпуск. Предвид описаното във въпроса, ако ви пусне в платен по чл. 157-1-3 може да се окаже, че нарушава КТ.
Е не е ли чл.128а, ал.3 баш основанието за издаване на такъв документ?
Чл. 128а. (3) При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да издаде заповед за уволнение или друг документ, с който се удостоверява прекратяването му.

Вместо да се чудим какъв да е този "друг документ" може да го кръстим "заповед" с основание чл. 128а. (3) :)
Все пак такава заповед би била основание поне за някои вътрешни работи - попълване и предаване на ТК, подаване Ув.62 в НАП и т.н. Аз такива неща не бих извършил на честната дума на работодателя. Е, разбира се, работодателят може по друг начин (друга заповед) да ми нареди да ги изпълня...
Това, честно казано, ме учудва. Не съм го пробвал, понеже нямам много текучество и явно не ми е попадал такъв случай, но все съм си мислил, че прекратяване се подава с текущия код, който се вижда в справката на НАП. Даже, по спомен, съветите по форумите все са да се гледа справката и да се прекратява с такъв код, какъвто се вижда там... хм.