Ако работи всеки понеделник-петък по 8 часа, то това е нормалната продължителност на работното време, всичко отгоре е извън регламента.
Няма ли значение и какъв е персонала и работата, която извършва?
Че въобще приема ли Д1, когато не  е приета съответната Д6?!? Мислех, че ги приема само заедно, ако се подават заедно.
Някак не ми се струва тези плащания за услуги да са за "държавни и общински задължения", че да се признават за разход само с платежния документ, ама знам ли...
За чл. 4 ал. 3 - както се вижда, там се говори за "постъпване на работа".

Чл. 8. (1) Когато контролен орган ... при проверка констатират несъответствие между данните в завереното уведомление и условията по трудовия договор, работодателят е длъжен да коригира данните, като изпрати ново уведомление в седемдневен срок от установяване на несъответствието.
(2) Работодателят може и по своя инициатива да коригира данните в заверените уведомления (приложение № 1), като изпрати ново уведомление.
(3) Работодателят може да коригира данните заверено уведомление (приложение № 5), като изпрати ново уведомление.
(4) В случаите по ал. 1 и 2 работодателят връчва на работника или служителя копие от заверените уведомления по реда на чл. 4.

В този член условията, които съм почернил не са изпълнени - нито има несъответствие, нито има корекция, нито има иницитива на работодателя. Според мен настоящите уведомления за ЕКАТТЕ не попадат в хипотезата на чл. 8.
Ако попадат в този обхват минава и само с квитанция.

(7) При плащане на публични и частни държавни и общински задължения, възникнали на основание и по реда на закон, се приема, че стопанската операция е документално обоснована при наличие на съответния платежен документ за извършеното плащане.

Но изглежда тези услуги не попадат тук и би трябвало да си искате и фактура. Дават, ако има основание, понякога с неудоволствие. Дали са "услуга" вижте в някоя общинска наредба как са регулирани. Например нашата община има "Наредба за определяне цените на услуги..."
Мисля тук някой беше пуснал статия, в която се наблягаше на това, че изискването за подписване от работника е само за уведомлението при постъпване на работа, не и при ДС:

(3) Работодателят е длъжен да връчи на работника или служителя преди постъпването му на работа копие на хартиен носител от завереното уведомление. Връчването се удостоверява с подписа на работника или служителя срещу името му в справката за заверените уведомления.
Разбира се, иначе нали щях да подам повторно със заплата, ако не беше прието без :)
Чл. 4. Не е задължено да регистрира извършваните от него продажби в търговски обект чрез ФУ/ИАСУТД лице, което извършва следните дейности:

2. продажби на собствена и непреработена селскостопанска продукция от физически лица, които не са търговци по смисъла на Търговския закон, с изключение на продажби във или от търговски обекти в лицензираните стокови борси, тържища или пазар на производители по смисъла на Закона за стоковите борси и тържищата или закрити помещения, като магазин, склад или други подобни;
Е, за целите на програмата и генерирането на файла може да създадете ДС, но не мисля, че има нужда от реално подписване. Аз също за да направя някакви промени в заплати, напускане и т.н. правя документи в програмата, но не ги ползвам за реално подписване (имаме си други бланки).
И аз съм за т. 2, така и направих, понеже нищо не споразумяваме с работниците.
Чл. 328. (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
3. при намаляване на обема на работата;

Чл. 222. (1) При уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа... работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя. Обезщетението е в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа, но за не повече от 1 месец... Ако в този срок работникът или служителят е постъпил на работа с по-ниско трудово възнаграждение, той има право на разликата за същия срок.

Това обезщетение е за самото уволнение с това основание (намаляване обема). Ако не е спазено предизвестието ще има обезщетение и за неспазено предизвестие. Прочетено по диагонал мисля, че БТ са прави.
В България щом сте в неплатен отпуск по основния договор можете свободно да работите на допълнителен, ако няма някакви условия. За Швеция може би трябва да се консултирате с шведското законодателство. Новият ви тамошен работодател интересува ли се от трудовата ви дейност в България и дали сте или не сте на някакъв договор в момента тук?
Ой!
Първо - "персонал" на ГД с работно място и работно време - евентуален скъп проблем.
Второ - КТ и наредбата се отнасят за "работниците и служителите", които са на трудов договор. При гражданския договор има възложител и изпълнител. Според мен това, което им давате на хората на ГД си е облагаем за тях доход, но нека и колегите кажат.
Да доложа от днес - прекратявам ТД, за който по-рано е подадено ЕКАТТЕ-то (което е без значение в случая). При попълване на данните в НАП-ската програма сложих и кода на ЕКАТТЕ, но ми върна грешка, че това поле трябва да е празно. Подадох без ЕКАТТЕ, прието успешно, договорът прекратен.

Та на въпроси от по-горе, дали ако до прекратяването на ТД не сме подали за ЕКАТТЕ можем ли с едно уведомление хем да обявим кода, хем да прекратим - не може. Поне с нАП-ската програма. Рапорт даден :)
Пишете "служител", че и "държавен служител" - по смисъла на закона работещите в училище не са държавни служители, нищо, че са на държавна / общинска / бюджетна издръжка. За учител ли става въпрос? Ако да - имаше едно писмо, че ако има прекъсвания и по време на тези прекъсвания учителят не е работил на друго място (БТ не е работодател), а само в учебни заведения (може разични), то му се полагат заплатите.

Може да погледните и в КТД дали не пише нещо.
Предполагам трябва, ако сте му подавали уведомление при назначаването...

ПП Упс, недоскив, че имало и трета страница :)
Като прескоча разсъжденията ми - 326 с посочване на неспазено предизвестие?
Ако настоятелството прави дарение на училището, то за училището няма данък 3% по ЗКПО, понеже полученото дарение не е облагаем приход от стопанска дейност. Няма и данък дарение.