нямам софтуер смятам на ръка с елка

Предлагам да си направите проста таблица-ведомост в ексела, много по-сигурно е от елката, и по-лесно.

Освен дните и часовете, може да пробвате да впишете по-голям доход, да видите дали от там е грешката.
Да видим дали ще позная:

Пълна РЗ за 8 часа - 460 лв/месечно.
МОД за 8 часа - 500 лв (примерно).
РЗ за 4 часа - 230 лв.
МОД за 4 часа - 250 лв.
РЗ за 4 часа - 12.78 лв/дневно за април
МОД за 4 часа - 13.89 лв/дневно за април
Болничен за 1 ден - 70% - 8.95 лв
МОД за болничния за 1 ден - 13.89 лв - колкото и без болничен, тоест се плащат 70 %, но ДОО-то е на 100%.

В последния ред не съм сигурен, защото при нас не се прилага МОД-а, та поправяйте ме.
Голяма е вероятността работодателят да оспори тези масови болнични и да бъдат отменени, а от там и всички рискове и последствия, предвид описаното. Доста детска работа.
Двете длъжности в рамките на 8-те работни часа ли ще са или едно след друго?
Втората категория на оператора не носи ли някакви ограничения за полагане на допълнителен труд?
Ако механикът е трета категория как ще съчетаете втората и третата? Как ще стане изчислението, заплащането, стажа?
ЗПУО Чл. 219. (6) При прекратяване на трудовото правоотношение с педагогически специалисти, които през последните 10 години от трудовия си стаж са заемали длъжност на педагогически специалист в държавна или общинска институция на бюджетна издръжка от системата на предучилищното и училищното образование, се изплаща по-голям размер на обезщетението по чл. 222, ал. 3 от Кодекса на труда - в размер на 10 брутни работни заплати.

КТ чл. 222 (3) При прекратяване на трудовото правоотношение, след като работникът или служителят е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, независимо от основанието за прекратяването, той има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 2 месеца, а ако е работил при същия работодател през последните 10 години от трудовия му стаж - на обезщетение в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 6 месеца. Обезщетение по тази алинея може да се изплаща само веднъж.

КСО чл. 69в. (1) Учителите придобиват право на пенсия за осигурителен стаж и възраст при навършване на възраст 57 години и 10 месеца от жените ...
Общия случай, по наредбата:
Чл. 15. Правото на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1 и 2 КСО се придобива, както следва:
1. от 1 януари 2016 г. - при възраст 60 години и 10 месеца за жените и 63 години и 10 месеца за мъжете и осигурителен стаж 35 години и 2 месеца за жените и 38 години и 2 месеца за мъжете;
2. от 1 януари 2017 г. - при възраст 61 години за жените и 64 години за мъжете и осигурителен стаж 35 години и 4 месеца за жените и 38 години и 4 месеца за мъжете;

За учителите - ранно пенсионирене, по КСО:
Чл. 69в. (1) Учителите придобиват право на пенсия за осигурителен стаж и възраст при навършване на възраст 57 години и 10 месеца от жените и 60 години и 10 месеца от мъжете и учителски осигурителен стаж 25 години и 8 месеца за жените и 30 години и 8 месеца за мъжете. От 31 декември 2016 г. възрастта се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година, както следва:
1. до 31 декември 2029 г. възрастта за жените се увеличава с по 2 месеца за всяка календарна година, а от 1 януари 2030 г. - с по 3 месеца за всяка календарна година до достигане на 62-годишна възраст;
2. до 31 декември 2017 г. възрастта за мъжете се увеличава с по 2 месеца за всяка календарна година, а от 1 януари 2018 г. - с по 1 месец за всяка календарна година до достигане на 62-годишна възраст.

Ама нека и колегите кажат, че пенсионирането ми е мъгла :)
Няма пречка, ако и двете страни го желаят, освен ако някакви вътрешни правила или друг норматив го забраняват.
Даже често докато си в отпуск на първото място работиш пълнодневно на второто.
Ако ИТ заварят "търговския пълномощник" зад щанда сигурно ще имате проблеми.
На основание чл...... от Закона за........ нареждам да се изплати на ............... обезщетение по чл. ................. за .............. дни/години в размер на ................ Обезщетението да се изплати .........(кога, как)...........

Запознат/и със заповедта:

Управител:
Ако няма заповед как се познава, че договорът е прекратен?
То е ясно, че се пише срок на предизвестие в ТД, просто писах кога може да се приложи и кога не :)
При завръщане на титуляра няма предизвестие, ТД се прекратява с връщането на титуляра. 3-те месеца са в случай на желание за прекратяване преди връщането на титуляра.
"За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж."

Не знам как е на теория, но малко ми е странно да назначавате ваш работник, чиято работа познавате, още веднъж, и то на същата длажност и да го изпитвате.

Трябва да прецените и евентуално да можете да обосновете, че работата по втория ТД не е "една и съща" с тази по основния и че имате право да приложите изпитването.
Доколкото няма промени в трудовото правоотношение, а само служебно подадени данни - какво ще промените с ДС?
Извинявам се за офтопика, но това е пореден пример от българското законодателство за "защо да е просто, като може да е сложно" :(
Увеличението на периода на СИРВ над 1 месец води след себе си много повече усложнения.
...Не мога всеки месец да сменям работното време на лицето, за да си нагласям часовете. Или може би точно това трябва да направя?

Защо да не може, нали за това ще направите графика на работните дни и часове? Не е задължително всички дни да са с еднакви часове.
Само мога да предложа да не смесвате Д1 и Д6 по ТД и по ГД, за по-голяма прегледност и улеснение в бъдеще :)
Не се пише ДС, само уведомявате НАП служебно.