Кои разходи имате предвид да се посочват в увеличение? Амортизациите ли?
Не знам отговорът, но откъде дойдоха 500-те лева?
Когато излязат от сметката (К-т сметка "Банка") парите в същия момент отиват другаде - Д-т "Каса", "персонал", "собственик", "контрагенти" и др., тоест осчетоводяването е към един и същи момент/дата.
Общо взето за последните 20-тина години не му трябват никакви УП-та, всичко трябва да го има в НАП/НОИ. Да си вземе един ПИК от НОИ и вижте как стоят нещата.

А иначе - УП-2 е за осигурителния доход, а УП-3 за осигурителния стаж. Доколкото вече е пенсионер УП-3 едва ли ще му трябва, вероятно ще иска УП-2.
Ама този текст не се ли прилага, когато човекът на ръководна длъжност преминава на ДУК - освобождава се от старата (ръководна) длъжност и остава само на ДУК?!? Новият изпълнителен директор, дали е нов и кога е избран, според мен няма никакво касателство към прилагането на този текст. В този смисъл посочените член и алинея са неправилни за вашето уволнение (при вашата длъжност, каквато и да е тя). Но, както казах, може да греша в тълкуването и изчакайте колегите да кажат.
Е щом не е въведен и използван в дейността си е направо за "стока". Без амортизации.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Освен в случаите по ал. 1 служителите от ръководството на предприятието могат да бъдат уволнени с предизвестие в сроковете по чл. 326, ал. 2 и поради сключването на договор за управление на предприятието. Уволнението може да бъде извършено след започване на изпълнението по договора за управление, но не по-късно от 9 месеца.

Ако правилно разбирам, по тази алинея уволнението е когато ръководен служител е подписал ДУК и трябва да бъде уволнен от предишната му ръководна длъжност? При вас е така ли - били сте на ръководна длъжност и сега имате ДУК? Като гледам предишните ви питания - май не. Остава да бъркам в тълкуването?


Ако отчитате командировъчните разходи като командировки, а не като ВУ за транспорт и хотел, тогава мисля, че не се включват.
Данъците и таксите не са предмет на ЗОП.
В такива случаи не признавам връщането.
Мен са ме учили, че щом не е уточнено, че нещо е в работни дни го броим в календарни.
Ако беше в дни може би щеше да пише 60/120 дни (както за стажа при неплатения), равно на 2/4 месеца. А то пише месеци.
Е, да, за това - да :)
Отпускът по втория ТД вас не ви интресува, даже въобще може да не ви интересува дали учителят работи на друго място по време на отпуска при вас.

Та, от мен - "обикновеният" неплатен отпуск с 30 дни стаж плюс още два месеца отпуск за дипломната - и той със стаж.
90% от "много голяма печалба" не са лошо нещо.
Право да ползвате платен отпуск ще имате след като придобиете осем месеца стаж (въобще, а не само в една фирма), а защо има разлики в изчислението трябва да попитате ТРЗ-то ви. Дали може 3м9д да е времето от началото на годината до сега, като при смяната на програмата за РЗ да не са заложили правилно периода на трудовия договор?
Наредбата, чл. 4 ал. 2.
Това не го разбрах.....

Примерно чл. 64 ал. 3, 4, 5...
ДС може да направите още утре, не е нужно, даже не е препоръчително да чакате последния момент, за да не стане "страницата на НАП не работи, а трябва да подавам..." :)
Къде да се подава ДС? Уведомлението в НАП ли? 3 дни, ама проверете все пак в наредбата?
по-горе. Но ме спира тази информация, че не било редно да си плащам осигуровки върху 20 лв по ГД, а щяли от НАП да ми ги изискват за доплащане върху 460 лв, и щяла да съм здравно-недоосигурена.

Не съм чувал за такова нещо - за 20-те лв по ГД.
Нали не сте СОЛ?