Предлагам да прочетете внимателно съдържанието на отделните графи (на лявата страница) и сама ще си отговорите :)

ПП Каквото и да напишете мисля, че няма особено значение и смисъл от наличието му в ТК.
Не знам дали ще помогне, но ето моя пищов за подаване на болнични:

Изтегляне на софтуер за създаване на файл за НОИ
•   Начало - Е-услуги - еПарични обезщетения – Софтуер:
http://www.noi.bg/eservicesbg/cashbenefits/esoftware
•   Създаденият файл може да се провери без КЕП на адрес:
https://ebenefits.nssi.bg/ISEODD_FileCheck/

Подаване на болнични листове
•   В програмата С:/...../ NSSI.Desktop.exe се попълва приложение №9.
Номерът на болничния лист е с латинска буква Е.
•   Проверява се в програмата чрез бутона „Провери”.
•   Проверява се онлайн (в Internet Explorer) чрез „Тест на файл” на сайта
http://www.nssi.bg/eservicesbg/cashbenefits/esoftware  ->
Уеб-приложение на НОИ "Интегрирана система за електронен обмен на документи и данни"
https://ebenefits.nssi.bg/iseodd/
•   Изпраща се онлайн в НОИ чрез „Представяне на данни от удостоверения” на
https://ebenefits.nssi.bg/iseodd
•   Проверява се онлайн чрез „Документи” на
https://ebenefits.nssi.bg/iseodd
•   Проверява се в електронната поща 
•   Потвърждението в електронната поща и Удостоверението за получените приложения № 9 се отпечатват
А защо чакате МОН? Нали има влязла в сила промяна на КТД, вероятно имате и ВПРЗ, за какво ви е МОН? А даже има писмо на МОН по въпроса.
"Различните части" са части от една и съща мебел ли (например, при нас едно ъглово бюро е купено на три части - голямото бюро, малкото странично и ъгъла)? Или различни мебели, под и над прага?

Аз си имам такава услуга - в календара на телефона - за три минути мога да си отбележа всички празници през годината и като настъпи време телефонът ще ми свирне. Това в случай, че съм на необитаем остров и нямам закачен каледар на палмата :)

ПП: Извинете ме, ама... :)
В такъв случай мисля, че събирането на тези такси са стопанска дейност, съответно ви трябва касов апарат и всичко останало.
Но все пак изчакай знаещите да кажат или проучете по-добре въпроса. Предполагам, че в сайна на НАП, раздел "Въпроси и отговори" може да има нещо писано.
...приход от регламентирана деиност/ танцов състав/...

Това какво е?
Наем = стопанска дейност -> фактура + касова бележка или банков документ -> в края на годината ГДД -> данък.

1. Не.
2. Не.
3. Да.

Ако освен наемите имате и други приходи от такси и подобни, срещу които предоставяте услуги - те също са стопанска дейност.
Срочен ТД преминава автоматично в безсрочен, ако работникът отработи 5 дни след срока на срочния договор. В този случай не се прави нищо, не се подава Ув.62, но в системата на НАП ще стои като срочен. Няма проблем, освен ако някой ден на работника не му потрябва кредит, за кой обикновено искат да е на безсрочен ТД. Може по някое време да сключите ДС от срочен в безсрочен и да подадете Ув.62 вече за безсрочен.

Да се уволни и назначи не е препоръчително, защото може да се наложи да се плащат обезщетения, например за неползван отпуск.

По принцип командироването е действие, уредено в КТ, съответно плащането на командировъчни пари е обезщетение по КТ, от което се ползват работниците и служителите. Изпълнителят по ГД не е нито работник, нито служител. В този смисъл мисля, че е неправилно плащането на "разходи за пътуване и престой на физически лица", изпълнители по ГД да се нарича "командироване".

От друга страна в ЗДДФЛ в чл 13 като необлагаеми доходи са включени и дневните пари на лицата по ГД:
23. получените суми за командировъчни пътни и квартирни пари по правоотношения, които не са трудови, когато са за сметка на възложителя и са доказани документално по реда на действащото законодателство, както и дневните командировъчни пари, но не повече от двукратния им размер, определен за лицата по трудови правоотношения;

Та не знам...
В ЗКПО никъде не се говори за командировки, а за "разходи за пътуване и престой на физически лица..." :) В този случай не зная дали трябва да има заповед за командировка и т.н. или лицето просто представя фактури за път и нощувки (без дневни?).
Аз пиша номера, който е записал работодателя.
Ами те командировките по принцип са в обхвата на КТ, съответно трудовите правоотношения.
Преди време в някаква дискусия застъпвах мнението, че няма пречки по време на болничен да се подписват документи, още повече, че беше нещо в полза на или по желание на работника, но след като показаха съдебни решения за противното вече не настоявам. В светлината на това, ако сте подписали ДС в ден, в който сте в болничен може да се счете, че това ДС не съществува.



А ако е с промяна в длъжностните характеристики - не може да влязат в сила по-рано от датата на подписването й от работника.
Няма проблем да има няколко ДлХ - всяка следваща отменя предишната.
Не можете на повече от общо 12 часа дневно. Вариант - да излезете в отпуск по някой от двата договора, докато работите по третия.
Валутни разлики?
Тоест, в момента на подписване на ДС сте били в болничен ли?
Струва ми се, че няма да мине номера.
Бос съм по ДДС, но щом са задбалансови, не означава ли, че са минали на разход при купуването им, а задбалансовото водене е само за контрол на наличността (а е можело и да не се водят задбалансово)? Тоест, каквото е било е останало в 2014 г.?